Mayonnaise

Mayonnaise

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Giv dig selv en udfordring - lav din egen mayonnaise! Hav masser af tålmodighed og op på hesten igen, hvis det ikke lige lykkes første gang. Når det lykkes, smager hjemmelavet mayonnaise nemlig skønt! 

        Tip: Hemmeligheden er at hælde olien i skålen i en meget tynd stråle mens, du pisker.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3084 kJ / 734 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 1 %
        • Fedt: 97 %
        • Heraf mættet fedt: 6,3 g
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm viser, hvordan du laver mayonnaise.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 3084 kJ / 734 kcal
          • Protein: 2 %
          • Kulhydrat: 1 %
          • Fedt: 97 %
          • Heraf mættet fedt: 6,3 g
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 5

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 2 af 5

          Mål alle ingredienserne af.

          • 1 tsk. eddike
          • ½ dl. pateuriserede æggeblommer
          • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
          • ½ tsk. Dijonsennep
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
        • Trin 3 af 5

          Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i skålen. Pisk det sammen.

          • 1 tsk. eddike
          • ½ dl. pateuriserede æggeblommer
          • ½ tsk. Dijonsennep
        • Trin 4 af 5

          Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

          • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
        • Trin 5 af 5

          Smag mayonnaisen til med salt og peber.

          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Giv dig selv en udfordring - lav din egen mayonnaise! Hav masser af tålmodighed og op på hesten igen, hvis det ikke lige lykkes første gang. Når det lykkes, smager hjemmelavet mayonnaise nemlig skønt! 

          Tip: Hemmeligheden er at hælde olien i skålen i en meget tynd stråle mens, du pisker.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 tsk. eddike
            • ½ dl. pateuriserede æggeblommer
            • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
            • ½ tsk. Dijonsennep
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

            Køkkenredskaber

            • 1 teske
            • 1 decilitermål
            • 1 mellem skål
            • 1 elpisker

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i skålen. Pisk det sammen.
            4. Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
            5. Smag mayonnaisen til med salt og peber.