Mayonnaise
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Giv dig selv en udfordring - lav din egen mayonnaise! Hav masser af tålmodighed og op på hesten igen, hvis det ikke lige lykkes første gang. Når det lykkes, smager hjemmelavet mayonnaise nemlig skønt!
Tip: Hemmeligheden er at hælde olien i skålen i en meget tynd stråle mens, du pisker.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3084 kJ / 734 kcal
- Protein: 2 %
- Kulhydrat: 1 %
- Fedt: 97 %
- Heraf mættet fedt: 6,3 g
Film
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm viser, hvordan du laver mayonnaise.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3084 kJ / 734 kcal
- Protein: 2 %
- Kulhydrat: 1 %
- Fedt: 97 %
- Heraf mættet fedt: 6,3 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 tsk. eddike
- ½ dl. pateuriserede æggeblommer
- Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
- ½ tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 mellem skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Trin 1 af 5
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 5
Mål alle ingredienserne af.
- 1 tsk. eddike
- ½ dl. pateuriserede æggeblommer
- Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
- ½ tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 5
Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i skålen. Pisk det sammen.
- 1 tsk. eddike
- ½ dl. pateuriserede æggeblommer
- ½ tsk. Dijonsennep
- Trin 4 af 5
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
- Trin 5 af 5
Smag mayonnaisen til med salt og peber.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Giv dig selv en udfordring - lav din egen mayonnaise! Hav masser af tålmodighed og op på hesten igen, hvis det ikke lige lykkes første gang. Når det lykkes, smager hjemmelavet mayonnaise nemlig skønt!
Tip: Hemmeligheden er at hælde olien i skålen i en meget tynd stråle mens, du pisker.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 tsk. eddike
- ½ dl. pateuriserede æggeblommer
- Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
- ½ tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 mellem skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i skålen. Pisk det sammen.
- Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- Smag mayonnaisen til med salt og peber.
-