Mawashigeri
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1690 kJ / 402 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt 3,8g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 forårsløg
- ¼ rød chili
- ½ spsk. frisk ingefær
- 225 g. hakket kyllingekød
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. olie
Stegte ris
- 1 ½ dl vand
- ½ tsk. salt
- 1 dl ris
- ½ squash
- 1 dl frisk koriander
- 150 g. cherrytomater
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. olie
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 4 træspyd
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 30
Mål alle ingredienserne af.
Kyllingespyd:
- 2 forårsløg
- ¼ rød chili
- ½ spsk. ingefær
- 225 g. hakket kyllingekød
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. olie
Stegte ris:
- 1 ½ dl vand
- ½ tsk. salt
- 1 dl ris
- ½ squash
- ½ bundt frisk koriander
- 150 g. cherrytomater
- 1 æg
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. olie
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 30
Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
- 2 forårsløg
- ¼ rød chili
- Trin 4 af 30
Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
- Trin 5 af 30
Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
- Trin 6 af 30
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske.
- ½ spsk. frisk ingefær
- Trin 7 af 30
Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
- 225 g hakket kyllingekød
- Trin 8 af 30
Form 8 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 9 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 10 af 30
Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Trin 11 af 30
Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
- Trin 12 af 30
Tag træspyd frem. Lav fire kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
- Trin 13 af 30
Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
- 1 ½ dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 14 af 30
Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
- 1 dl ris
- Trin 15 af 30
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
- Trin 16 af 30
Skyl squash og cherrytomater.
- 1/2 squash
- 150 g cherrytomater
- Trin 17 af 30
Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
- Trin 18 af 30
Skær cherrytomaterne over i halve.
- Trin 19 af 30
Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl frisk koriander
- Trin 20 af 30
Hak korianderen groft.
- Trin 21 af 30
Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
- 1 æg
- Trin 22 af 30
Pisk ægget sammen med en gaffel.
- Trin 23 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 spsk olivenolie
- Trin 24 af 30
Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
- Trin 25 af 30
Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
- Trin 26 af 30
Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
- Trin 27 af 30
Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
- Trin 28 af 30
Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
- Trin 29 af 30
Smag til med salt og peber.
- 1 knidspids peber
- ¼ tsk. salt
- Trin 30 af 30
Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 2 forårsløg
- ¼ rød chili
- ½ spsk. frisk ingefær
- 225 g. hakket kyllingekød
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. olie
Stegte ris:
- 1 tsk. olie
- ¼ tsk. salt
- 1 æg
- 150 g. cherrytomater
- 1 dl frisk koriander
- ½ squash
- 1 dl ris
- ½ tsk. salt
- 1 ½ dl vand
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 4 træspyd
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
- Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
- Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
- Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske.
- Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
- Form 8 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
- Tag træspyd frem. Lav fire kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
- Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
- Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
- Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
- Skyl squash og cherrytomater.
- Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
- Skær cherrytomaterne over i halve.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak korianderen groft.
- Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
- Pisk ægget sammen med en gaffel.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
- Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
- Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
- Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
- Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
- Smag til med salt og peber.
- Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1690 kJ / 402 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt 3,8g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 forårsløg
- ½ rød chili
- 1 spsk. frisk ingefær
- 450 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
Stegte ris
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- 2 dl ris
- 1 squash
- 1 ½ dl frisk koriander
- 300 g. cherrytomater
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 8 træspyd
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 30
Mål alle ingredienserne af.
Kyllingespyd:
- 3 forårsløg
- ½ rød chili
- 1 spsk. ingefær
- 450 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
Stegte ris:
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- 2 dl ris
- 1 squash
- 1 bundt frisk koriander
- 300 g. cherrytomater
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 30
Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
- 3 forårsløg
- ½ rød chili
- Trin 4 af 30
Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
- Trin 5 af 30
Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
- Trin 6 af 30
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske.
- 1 spsk. frisk ingefær
- Trin 7 af 30
Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
- 450 g. hakket kyllingekød
- Trin 8 af 30
Form 16 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 9 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 2 spsk. olie
- Trin 10 af 30
Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Trin 11 af 30
Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
- Trin 12 af 30
Tag træspyd frem. Lav otte kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
- Trin 13 af 30
Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- Trin 14 af 30
Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
- 2 dl ris
- Trin 15 af 30
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
- Trin 16 af 30
Skyl squash og cherrytomater.
- 1 squash
- 300 g. cherrytomater
- Trin 17 af 30
Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
- Trin 18 af 30
Skær cherrytomaterne over i halve.
- Trin 19 af 30
Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ dl frisk koriander
- Trin 20 af 30
Hak korianderen groft.
- Trin 21 af 30
Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
- 2 æg
- Trin 22 af 30
Pisk æggene sammen med en gaffel.
- Trin 23 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 2 spsk. olivenolie
- Trin 24 af 30
Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
- Trin 25 af 30
Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
- Trin 26 af 30
Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
- Trin 27 af 30
Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
- Trin 28 af 30
Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
- Trin 29 af 30
Smag til med salt og peber.
- 1 knidspids peber
- ½ tsk. salt
- Trin 30 af 30
Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 3 forårsløg
- ½ rød chili
- 1 spsk. frisk ingefær
- 450 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
Stegte ris:
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 2 æg
- 300 g. cherrytomater
- 1 ½ dl frisk koriander
- 1 squash
- 2 dl ris
- 1 tsk. salt
- 3 dl vand
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 8 træspyd
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
- Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
- Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
- Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske.
- Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
- Form 16 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
- Tag træspyd frem. Lav otte kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
- Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
- Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
- Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
- Skyl squash og cherrytomater.
- Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
- Skær cherrytomaterne over i halve.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak korianderen groft.
- Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
- Pisk æggene sammen med en gaffel.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
- Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
- Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
- Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
- Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
- Smag til med salt og peber.
- Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1690 kJ / 402 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt 3,8g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 5 forårsløg
- ¾ rød chili
- 1 ½ spsk. frisk ingefær
- 675 g. hakket kyllingekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 spsk. olie
Stegte ris
- 4 ½ dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- 3 dl ris
- 1 ½ squash
- 2 dl frisk koriander
- 450 g. cherrytomater
- 3 æg
- ¾ tsk. salt
- 3 spsk. olie
- 2 knivspidser peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 12 træspyd
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 30
Mål alle ingredienserne af.
Kyllingespyd:
- 5 forårsløg
- ¾ rød chili
- 1 ½ spsk. frisk ingefær
- 675 g. hakket kyllingekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 spsk. olie
Stegte ris:
- 4 ½ dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- 3 dl ris
- 1 ½ squash
- 2 dl frisk koriander
- 450 g. cherrytomater
- 3 æg
- ¾ tsk. salt
- 3 spsk. olie
- 2 knivspidser peber
- Trin 3 af 30
Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
- 5 forårsløg
- ¾ rød chili
- Trin 4 af 30
Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
- Trin 5 af 30
Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
- Trin 6 af 30
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske.
- 1 ½ spsk. frisk ingefær
- Trin 7 af 30
Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
- 675 g. hakket kyllingekød
- Trin 8 af 30
Form 24 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 9 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 2 spsk. olie
- Trin 10 af 30
Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Trin 11 af 30
Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
- Trin 12 af 30
Tag træspyd frem. Lav 12 kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
- Trin 13 af 30
Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
- 4 ½ dl vand
- 1 tsk. salt
- Trin 14 af 30
Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
- 3 dl ris
- Trin 15 af 30
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
- Trin 16 af 30
Skyl squash og cherrytomater.
- 1½ squash
- 450 g. cherrytomater
- Trin 17 af 30
Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
- Trin 18 af 30
Skær cherrytomaterne over i halve.
- Trin 19 af 30
Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl frisk koriander
- Trin 20 af 30
Hak korianderen groft.
- Trin 21 af 30
Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
- 3 æg
- Trin 22 af 30
Pisk æggene sammen med en gaffel.
- Trin 23 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 3 spsk. olivenolie
- Trin 24 af 30
Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
- Trin 25 af 30
Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
- Trin 26 af 30
Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
- Trin 27 af 30
Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
- Trin 28 af 30
Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
- Trin 29 af 30
Smag til med salt og peber.
- 2 knidspidser peber
- ¾ tsk. salt
- Trin 30 af 30
Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 5 forårsløg
- ¾ rød chili
- 1 ½ spsk. frisk ingefær
- 675 g. hakket kyllingekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 spsk. olie
Stegte ris:
- 4 ½ dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- 3 dl ris
- 1 ½ squash
- 2 dl frisk koriander
- 450 g. cherrytomater
- 3 æg
- ¾ tsk. salt
- 3 spsk. olie
- 2 knivspidser peber
Køkkenredskaber
- 12 træspyd
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
- Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
- Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
- Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske.
- Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
- Form 24 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
- Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
- Tag træspyd frem. Lav 12 kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
- Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
- Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
- Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
- Skyl squash og cherrytomater.
- Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
- Skær cherrytomaterne over i halve.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak korianderen groft.
- Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
- Pisk æggene sammen med en gaffel.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
- Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
- Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
- Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
- Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
- Smag til med salt og peber.
- Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
-