Mawashigeri

Mawashigeri

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        "Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1690 kJ / 402 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt 3,8g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 30

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 30

        Mål alle ingredienserne af.

        Kyllingespyd:

        • 2 forårsløg
        • ¼ rød chili
        • ½ spsk. ingefær
        • 225 g. hakket kyllingekød
        • ½ tsk. salt
        • 1 tsk. olie

        Stegte ris:

        • 1 ½ dl vand
        • ½ tsk. salt
        • 1 dl ris
        • ½ squash
        • ½ bundt frisk koriander
        • 150 g. cherrytomater
        • 1 æg
        • ¼ tsk. salt
        • 1 tsk. olie
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 30

        Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.

        • 2 forårsløg
        • ¼ rød chili
      • Trin 4 af 30

        Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.

      • Trin 5 af 30

        Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.

      • Trin 6 af 30

        Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske.

        • ½ spsk. frisk ingefær
      • Trin 7 af 30

        Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.

        • 225 g hakket kyllingekød
      • Trin 8 af 30

        Form 8 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 9 af 30

        Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 30

        Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.

      • Trin 11 af 30

        Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.

      • Trin 12 af 30

        Tag træspyd frem. Lav fire kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.

      • Trin 13 af 30

        Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.

        • 1 ½ dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 14 af 30

        Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).

        • 1 dl ris
      • Trin 15 af 30

        Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.

      • Trin 16 af 30

        Skyl squash og cherrytomater.

        • 1/2 squash
        • 150 g cherrytomater
      • Trin 17 af 30

        Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.

      • Trin 18 af 30

        Skær cherrytomaterne over i halve.

      • Trin 19 af 30

        Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl frisk koriander
      • Trin 20 af 30

        Hak korianderen groft.

      • Trin 21 af 30

        Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.

        • 1 æg
      • Trin 22 af 30

        Pisk ægget sammen med en gaffel.

      • Trin 23 af 30

        Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

        • 1 spsk olivenolie
      • Trin 24 af 30

        Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.

      • Trin 25 af 30

        Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.

      • Trin 26 af 30

        Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.

      • Trin 27 af 30

        Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.

      • Trin 28 af 30

        Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.

      • Trin 29 af 30

        Smag til med salt og peber.

        • 1 knidspids peber
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 30 af 30

        Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        "Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kyllingespyd:

          • 2 forårsløg
          • ¼ rød chili
          • ½ spsk. frisk ingefær
          • 225 g. hakket kyllingekød
          • ½ tsk. salt
          • 1 tsk. olie

          Stegte ris:

          • 1 tsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • 1 æg
          • 150 g. cherrytomater
          • 1 dl frisk koriander
          • ½ squash
          • 1 dl ris
          • ½ tsk. salt
          • 1 ½ dl vand
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 4 træspyd
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 mellem skål
          • 1 grydeske
          • 1 spiseske
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 gaffel
          • 1 stegepande
          • 1 balje
          • 1 viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
          4. Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
          5. Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
          6. Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske.
          7. Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
          8. Form 8 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
          9. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
          10. Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
          11. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
          12. Tag træspyd frem. Lav fire kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
          13. Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
          14. Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
          15. Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
          16. Skyl squash og cherrytomater.
          17. Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
          18. Skær cherrytomaterne over i halve.
          19. Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          20. Hak korianderen groft.
          21. Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
          22. Pisk ægget sammen med en gaffel.
          23. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
          24. Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
          25. Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
          26. Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
          27. Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
          28. Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
          29. Smag til med salt og peber.
          30. Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            "Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1690 kJ / 402 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt 3,8g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 30

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 30

            Mål alle ingredienserne af.

            Kyllingespyd:

            • 3 forårsløg
            • ½ rød chili
            • 1 spsk. ingefær
            • 450 g. hakket kyllingekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie

            Stegte ris:

            • 3 dl vand
            • 1 tsk. salt
            • 2 dl ris
            • 1 squash
            • 1 bundt frisk koriander
            • 300 g. cherrytomater
            • 2 æg
            • ½ tsk. salt
            • 1 spsk. olie
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 30

            Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.

            • 3 forårsløg
            • ½ rød chili
          • Trin 4 af 30

            Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.

          • Trin 5 af 30

            Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.

          • Trin 6 af 30

            Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske.

            • 1 spsk. frisk ingefær
          • Trin 7 af 30

            Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.

            • 450 g. hakket kyllingekød
          • Trin 8 af 30

            Form 16 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 9 af 30

            Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 30

            Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.

          • Trin 11 af 30

            Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.

          • Trin 12 af 30

            Tag træspyd frem. Lav otte kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.

          • Trin 13 af 30

            Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.

            • 3 dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 14 af 30

            Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).

            • 2 dl ris
          • Trin 15 af 30

            Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.

          • Trin 16 af 30

            Skyl squash og cherrytomater.

            • 1 squash
            • 300 g. cherrytomater
          • Trin 17 af 30

            Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.

          • Trin 18 af 30

            Skær cherrytomaterne over i halve.

          • Trin 19 af 30

            Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 ½ dl frisk koriander
          • Trin 20 af 30

            Hak korianderen groft.

          • Trin 21 af 30

            Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.

            • 2 æg
          • Trin 22 af 30

            Pisk æggene sammen med en gaffel.

          • Trin 23 af 30

            Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

            • 2 spsk. olivenolie
          • Trin 24 af 30

            Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.

          • Trin 25 af 30

            Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.

          • Trin 26 af 30

            Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.

          • Trin 27 af 30

            Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.

          • Trin 28 af 30

            Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.

          • Trin 29 af 30

            Smag til med salt og peber.

            • 1 knidspids peber
            • ½ tsk. salt
          • Trin 30 af 30

            Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            "Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kyllingespyd:

              • 3 forårsløg
              • ½ rød chili
              • 1 spsk. frisk ingefær
              • 450 g. hakket kyllingekød
              • 1 tsk. salt
              • 1 spsk. olie

              Stegte ris:

              • 1 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 2 æg
              • 300 g. cherrytomater
              • 1 ½ dl frisk koriander
              • 1 squash
              • 2 dl ris
              • 1 tsk. salt
              • 3 dl vand
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 8 træspyd
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 mellem skål
              • 1 grydeske
              • 1 spiseske
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 gaffel
              • 1 stegepande
              • 1 balje
              • 1 viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
              4. Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
              5. Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
              6. Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske.
              7. Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
              8. Form 16 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
              9. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
              10. Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
              11. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
              12. Tag træspyd frem. Lav otte kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
              13. Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
              14. Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
              15. Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
              16. Skyl squash og cherrytomater.
              17. Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
              18. Skær cherrytomaterne over i halve.
              19. Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              20. Hak korianderen groft.
              21. Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
              22. Pisk æggene sammen med en gaffel.
              23. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
              24. Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
              25. Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
              26. Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
              27. Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
              28. Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
              29. Smag til med salt og peber.
              30. Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                "Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1690 kJ / 402 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt 3,8g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 30

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 30

                Mål alle ingredienserne af.

                Kyllingespyd:

                • 5 forårsløg
                • ¾ rød chili
                • 1 ½ spsk. frisk ingefær
                • 675 g. hakket kyllingekød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 2 spsk. olie

                Stegte ris:

                • 4 ½ dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 dl ris
                • 1 ½ squash
                • 2 dl frisk koriander
                • 450 g. cherrytomater
                • 3 æg
                • ¾ tsk. salt
                • 3 spsk. olie
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 3 af 30

                Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.

                • 5 forårsløg
                • ¾ rød chili
              • Trin 4 af 30

                Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.

              • Trin 5 af 30

                Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.

              • Trin 6 af 30

                Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske.

                • 1 ½ spsk. frisk ingefær
              • Trin 7 af 30

                Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.

                • 675 g. hakket kyllingekød
              • Trin 8 af 30

                Form 24 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 9 af 30

                Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 10 af 30

                Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.

              • Trin 11 af 30

                Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.

              • Trin 12 af 30

                Tag træspyd frem. Lav 12 kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.

              • Trin 13 af 30

                Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.

                • 4 ½ dl vand
                • 1 tsk. salt
              • Trin 14 af 30

                Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).

                • 3 dl ris
              • Trin 15 af 30

                Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.

              • Trin 16 af 30

                Skyl squash og cherrytomater.

                • 1½ squash
                • 450 g. cherrytomater
              • Trin 17 af 30

                Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.

              • Trin 18 af 30

                Skær cherrytomaterne over i halve.

              • Trin 19 af 30

                Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 2 dl frisk koriander
              • Trin 20 af 30

                Hak korianderen groft.

              • Trin 21 af 30

                Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.

                • 3 æg
              • Trin 22 af 30

                Pisk æggene sammen med en gaffel.

              • Trin 23 af 30

                Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

                • 3 spsk. olivenolie
              • Trin 24 af 30

                Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.

              • Trin 25 af 30

                Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.

              • Trin 26 af 30

                Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.

              • Trin 27 af 30

                Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.

              • Trin 28 af 30

                Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.

              • Trin 29 af 30

                Smag til med salt og peber.

                • 2 knidspidser peber
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 30 af 30

                Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                "Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kyllingespyd:

                  • 5 forårsløg
                  • ¾ rød chili
                  • 1 ½ spsk. frisk ingefær
                  • 675 g. hakket kyllingekød
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 2 spsk. olie

                  Stegte ris:

                  • 4 ½ dl vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 dl ris
                  • 1 ½ squash
                  • 2 dl frisk koriander
                  • 450 g. cherrytomater
                  • 3 æg
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 spsk. olie
                  • 2 knivspidser peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 12 træspyd
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 mellem skål
                  • 1 grydeske
                  • 1 spiseske
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 gaffel
                  • 1 stegepande
                  • 1 balje
                  • 1 viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kyllingespyd: Skyl forårsløg og chili.
                  4. Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe. Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen.
                  5. Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker.
                  6. Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske.
                  7. Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
                  8. Form 24 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  9. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
                  10. Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
                  11. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
                  12. Tag træspyd frem. Lav 12 kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
                  13. Stegte ris: Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger.
                  14. Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
                  15. Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
                  16. Skyl squash og cherrytomater.
                  17. Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
                  18. Skær cherrytomaterne over i halve.
                  19. Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  20. Hak korianderen groft.
                  21. Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg.
                  22. Pisk æggene sammen med en gaffel.
                  23. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
                  24. Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
                  25. Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
                  26. Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
                  27. Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
                  28. Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
                  29. Smag til med salt og peber.
                  30. Server kødbollerne med de stegte ris. Velbekomme!