Mathias' japanske sushi

Mathias' japanske sushi

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mathias var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Mathias er stor fan af japansk mad - og i sær sushi, som han i retten her har givet et nordisk twist. Prøv selv at lave din egen sushi, og gør den til 100% din egen ved at komme lige det fyld i, du allerbedst kan lide. 

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1915 kJ / 458 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris og marinade:

        • 125 g. sushi-ris
        • 1 ½ spsk. risvinseddike
        • 1 spsk. sukker
        • ½ tsk. salt

        Fyld:

        • ¼ agurk
        • ½ avocado
        • ¼ pk. flødeost
        • ¼ tsk. wasabi
        • 1 ½ skiver røget laks
        • 1 ½-2 stykker sushi-tang (Nori tang)

        Tilbehør:

        • Wasabi
        • Soja
        • Syltet ingefær
      • Trin 3 af 19

        Ris og marinade: Læs på posen, hvordan du skal koge risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm koger sushi-ris.

        • 125 g. sushi-ris
      • Trin 4 af 19

        Når risene er kogt, skal du lade dem trække i 10 minutter.

      • Trin 5 af 19

        Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.

        • 1 ½ spsk. risvinseddike
        • 1 spsk. sukker
        • ½ tsk. salt
      • Trin 6 af 19

        Når du har kogt risene, og de har trukket, hælder du dem over i et stort fad.

      • Trin 7 af 19

        Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm.

      • Trin 8 af 19

        Sushi: Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.

        • ¼ agurk
      • Trin 9 af 19

        Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.

        • ½ avocado
      • Trin 10 af 19

        Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.

        • ¼ pk. flødeost
        • ¼ tsk. wasabi
      • Trin 11 af 19

        Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.

        • 1 ½ skiver røget laks
      • Trin 12 af 19

        Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm ruller en sushi-rulle.

        • 1 ½-2 stykker sushi-tang (Nori tang)
      • Trin 13 af 19

        Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.

      • Trin 14 af 19

        Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.

      • Trin 15 af 19

        Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.

      • Trin 16 af 19

        Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.

      • Trin 17 af 19

        Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.

      • Trin 18 af 19

        Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.

      • Trin 19 af 19

        Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.

        • Wasabi
        • Soja
        • Syltet ingefær
           
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mathias var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Mathias er stor fan af japansk mad - og i sær sushi, som han i retten her har givet et nordisk twist. Prøv selv at lave din egen sushi, og gør den til 100% din egen ved at komme lige det fyld i, du allerbedst kan lide. 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris og marinade:

          • 125 g. sushi-ris
          • 1 ½ spsk. risvinseddike
          • 1 spsk. sukker
          • ½ tsk. salt

          Fyld:

          • ¼ agurk
          • ½ avocado
          • ¼ pk. flødeost
          • ¼ tsk. wasabi
          • 1 ½ skiver røget laks
          • 1 ½-2 stykker sushi-tang (Nori tang)

          Tilbehør:

          • Wasabi
          • Soja
          • Syltet ingefær

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 gryde
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 stort fad
          • 1 træske
          • Husholdningsfilm
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 tallerkener
          • 1 lille skål
          • 1 sushimåtte
          • 1 glas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris og marinade: Læs på posen, hvordan du skal koge risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm koger sushi-ris.
          4. Når risene er kogt, skal du lade dem trække i 10 minutter.
          5. Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.
          6. Når du har kogt risene, og de har trukket, hælder du dem over i et stort fad.
          7. Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm.
          8. Sushi: Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.
          9. Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
          10. Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.
          11. Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.
          12. Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm ruller en sushi-rulle.
          13. Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
          14. Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.
          15. Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.
          16. Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.
          17. Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.
          18. Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
          19. Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mathias var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Mathias er stor fan af japansk mad - og i sær sushi, som han i retten her har givet et nordisk twist. Prøv selv at lave din egen sushi, og gør den til 100% din egen ved at komme lige det fyld i, du allerbedst kan lide.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1915 kJ / 458 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 32 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris og marinade:

            • 250 g. sushi-ris
            • 3 spsk. risvinseddike
            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. salt

            Fyld:

            • ½ agurk
            • 1 avocado
            • ½ pk. flødeost
            • ½ tsk. wasabi
            • 3 skiver røget laks
            • 3-4 stykker sushi-tang (Nori tang)

            Tilbehør:

            • Wasabi
            • Soja
            • Syltet ingefær
          • Trin 3 af 19

            Ris og marinade: Læs på posen, hvordan du skal koge risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm koger sushi-ris.

            • 250 g. sushi-ris
          • Trin 4 af 19

            Når risene er kogt, skal du lade dem trække i 10 minutter.

          • Trin 5 af 19

            Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.

            • 3 spsk. risvinseddike
            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. salt
          • Trin 6 af 19

            Når du har kogt risene, og de har trukket, hælder du dem over i et stort fad.

          • Trin 7 af 19

            Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm.

          • Trin 8 af 19

            Sushi: Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.

            • ½ agurk
          • Trin 9 af 19

            Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.

            • 1 avocado
          • Trin 10 af 19

            Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.

            • ½ pk. flødeost
            • ½ tsk. wasabi
          • Trin 11 af 19

            Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.

            • 3 skiver røget laks
          • Trin 12 af 19

            Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm ruller en sushi-rulle.

            • 3-4 stykker sushi-tang (Nori tang)
          • Trin 13 af 19

            Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.

          • Trin 14 af 19

            Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.

          • Trin 15 af 19

            Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.

          • Trin 16 af 19

            Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.

          • Trin 17 af 19

            Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.

          • Trin 18 af 19

            Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.

          • Trin 19 af 19

            Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.

            • Wasabi
            • Soja
            • Syltet ingefær
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mathias var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Mathias er stor fan af japansk mad - og i sær sushi, som han i retten her har givet et nordisk twist. Prøv selv at lave din egen sushi, og gør den til 100% din egen ved at komme lige det fyld i, du allerbedst kan lide.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris og marinade:

              • 250 g. sushi-ris
              • 3 spsk. risvinseddike
              • 2 spsk. sukker
              • 1 tsk. salt

              Fyld:

              • ½ agurk
              • 1 avocado
              • ½ pk. flødeost
              • ½ tsk. wasabi
              • 3 skiver røget laks
              • 3-4 stykker sushi-tang (Nori tang)

              Tilbehør:

              • Wasabi
              • Soja
              • Syltet ingefær

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 gryde
              • 1 kop
              • 1 gaffel
              • 1 stort fad
              • 1 træske
              • Husholdningsfilm
              • 2 skærebrætter
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 tallerkener
              • 1 lille skål
              • 1 sushimåtte
              • 1 glas

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris og marinade: Læs på posen, hvordan du skal koge risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm koger sushi-ris.
              4. Når risene er kogt, skal du lade dem trække i 10 minutter.
              5. Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.
              6. Når du har kogt risene, og de har trukket, hælder du dem over i et stort fad.
              7. Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm.
              8. Sushi: Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.
              9. Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
              10. Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.
              11. Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.
              12. Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm ruller en sushi-rulle.
              13. Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
              14. Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.
              15. Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.
              16. Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.
              17. Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.
              18. Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
              19. Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mathias var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Mathias er stor fan af japansk mad - og i sær sushi, som han i retten her har givet et nordisk twist. Prøv selv at lave din egen sushi, og gør den til 100% din egen ved at komme lige det fyld i, du allerbedst kan lide.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1915 kJ / 458 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 32 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris og marinade:

                • 375 g. sushi-ris
                • 4 ½ spsk. risvinseddike
                • 3 spsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt

                Fyld:

                • ¾ agurk
                • 1 ½ avocado
                • ¾ pk. flødeost
                • ¾ tsk. wasabi
                • 4 ½ skiver røget laks
                • 4 ½-6 stykker sushi-tang (Nori tang)

                Tilbehør:

                • Wasabi
                • Soja
                • Syltet ingefær
              • Trin 3 af 19

                Ris og marinade: Læs på posen, hvordan du skal koge risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm koger sushi-ris.

                • 375 g. sushi-ris
              • Trin 4 af 19

                Når risene er kogt, skal du lade dem trække i 10 minutter.

              • Trin 5 af 19

                Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.

                • 4 ½ spsk. risvinseddike
                • 3 spsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 6 af 19

                Når du har kogt risene, og de har trukket, hælder du dem over i et stort fad.

              • Trin 7 af 19

                Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm.

              • Trin 8 af 19

                Sushi: Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.

                • ¾ agurk
              • Trin 9 af 19

                Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.

                • 1 ½ avocado
              • Trin 10 af 19

                Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.

                • ¾ pk. flødeost
                • ¾ tsk. wasabi
              • Trin 11 af 19

                Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.

                • 4 ½ skiver røget laks
              • Trin 12 af 19

                Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm ruller en sushi-rulle.

                • 4 ½-6 stykker sushi-tang (Nori tang)
              • Trin 13 af 19

                Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.

              • Trin 14 af 19

                Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.

              • Trin 15 af 19

                Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.

              • Trin 16 af 19

                Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.

              • Trin 17 af 19

                Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.

              • Trin 18 af 19

                Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.

              • Trin 19 af 19

                Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.

                • Wasabi
                • Soja
                • Syltet ingefær
                   
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mathias var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Mathias er stor fan af japansk mad - og i sær sushi, som han i retten her har givet et nordisk twist. Prøv selv at lave din egen sushi, og gør den til 100% din egen ved at komme lige det fyld i, du allerbedst kan lide.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris og marinade:

                  • 375 g. sushi-ris
                  • 4 ½ spsk. risvinseddike
                  • 3 spsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Fyld:

                  • ¾ agurk
                  • 1 ½ avocado
                  • ¾ pk. flødeost
                  • ¾ tsk. wasabi
                  • 4 ½ skiver røget laks
                  • 4 ½-6 stykker sushi-tang (Nori tang)

                  Tilbehør:

                  • Wasabi
                  • Soja
                  • Syltet ingefær

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 gryde
                  • 1 kop
                  • 1 gaffel
                  • 1 stort fad
                  • 1 træske
                  • Husholdningsfilm
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 tallerkener
                  • 1 lille skål
                  • 1 sushimåtte
                  • 1 glas

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris og marinade: Læs på posen, hvordan du skal koge risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm koger sushi-ris.
                  4. Når risene er kogt, skal du lade dem trække i 10 minutter.
                  5. Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.
                  6. Når du har kogt risene, og de har trukket, hælder du dem over i et stort fad.
                  7. Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm.
                  8. Sushi: Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.
                  9. Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
                  10. Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.
                  11. Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.
                  12. Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten. Klik på metodevideoen og se, hvordan Gorm ruller en sushi-rulle.
                  13. Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
                  14. Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.
                  15. Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.
                  16. Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.
                  17. Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.
                  18. Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
                  19. Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.