Marmorkage

Marmorkage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Som Yin og Yang passer den lyse og mørke kage sammen i en smuk harmoni. Det ser både fantastisk flot ud, og så smager det dejligt. Det bedste af det hele er næsten, at den fine kage overhovedet ikke er svær at lave. 

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage. 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1194 kJ / 284 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 53 %
        • Energiinformationen er per stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. smør 
        • 150 g. sukker
        • 3 æg
        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl. mælk
        • 3 spsk. kakaopulver

        Til formen:

        • 2 spsk. smør 
        • 1 spsk. hvedemel 
      • Trin 3 af 19

        Stil smørret lunt, så det bliver blødt, til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 19

        Sæt en bagerist ind i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 5 af 19

        Smør en sandkageform eller rugbrødsform med smør. Drys med mel. Hæld eventuelt det overskydende mel ud.

        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 6 af 19

        Tag en stor skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
      • Trin 7 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk sammen. Gentag med alle æggene.

      • Trin 8 af 19

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 19

        Stil en si over skålen, og si melblandingen ned i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.

      • Trin 10 af 19

        Kom mælk i dejen lidt efter lidt. Rør sammen undervejs.

        • 1 dl. mælk
      • Trin 11 af 19

        Tag en lille skål, og kom 1/3 af dejen i. Drys kakaopulver i dejen i den lille skål, og vend rundt med en dejskraber.

        • 3 spsk. kakaopulver
      • Trin 12 af 19

        Hæld halvdelen af den lyse dej i bunden af kageformen.

      • Trin 13 af 19

        Hæld den mørke dej ovenpå.

      • Trin 14 af 19

        Hæld resten af den lyse dej over.

      • Trin 15 af 19

        Rør lidt rundt i dejen med en gaffel, så den mørke dej fordeles lidt.

      • Trin 16 af 19

        Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.

      • Trin 17 af 19

        Bag kagen i 55-60 minutter.

      • Trin 18 af 19

        Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger rå dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.

      • Trin 19 af 19

        Når kagen er kølet af, er den klar parat til servering. Tip: Nyd marmorkagen med en varm kop te, eller et koldt glas mælk. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Som Yin og Yang passer den lyse og mørke kage sammen i en smuk harmoni. Det ser både fantastisk flot ud, og så smager det dejligt. Det bedste af det hele er næsten, at den fine kage overhovedet ikke er svær at lave. 

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør 
          • 150 g. sukker
          • 3 æg
          • 200 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk
          • 3 spsk. kakaopulver

          Til formen:

          • 2 spsk. smør 
          • 1 spsk. hvedemel 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 sandkageform/rugbrødsform (1 ½ l)
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Stil smørret lunt, så det bliver blødt, til du skal bruge det.
          4. Sæt en bagerist ind i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.
          5. Smør en sandkageform eller rugbrødsform med smør. Drys med mel. Hæld eventuelt det overskydende mel ud.
          6. Tag en stor skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk sammen. Gentag med alle æggene.
          8. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          9. Stil en si over skålen, og si melblandingen ned i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
          10. Kom mælk i dejen lidt efter lidt. Rør sammen undervejs.
          11. Tag en lille skål, og kom 1/3 af dejen i. Drys kakaopulver i dejen i den lille skål, og vend rundt med en dejskraber.
          12. Hæld halvdelen af den lyse dej i bunden af kageformen.
          13. Hæld den mørke dej ovenpå.
          14. Hæld resten af den lyse dej over.
          15. Rør lidt rundt i dejen med en gaffel, så den mørke dej fordeles lidt.
          16. Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
          17. Bag kagen i 55-60 minutter.
          18. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger rå dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.
          19. Når kagen er kølet af, er den klar parat til servering. Tip: Nyd marmorkagen med en varm kop te, eller et koldt glas mælk. Velbekomme!