Marmorkage
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Som Yin og Yang passer den lyse og mørke kage sammen i en smuk harmoni. Det ser både fantastisk flot ud, og så smager det dejligt. Det bedste af det hele er næsten, at den fine kage overhovedet ikke er svær at lave.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1194 kJ / 284 kcal
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 53 %
- Energiinformationen er per stykke kage.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
- 3 spsk. kakaopulver
Til formen:
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 sandkageform/rugbrødsform (1 ½ l)
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 si
- 1 dejskraber
- 1 træspyd
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
- 3 spsk. kakaopulver
Til formen:
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 3 af 19
Stil smørret lunt, så det bliver blødt, til du skal bruge det.
- 200 g. smør
- Trin 4 af 19
Sæt en bagerist ind i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.
- Trin 5 af 19
Smør en sandkageform eller rugbrødsform med smør. Drys med mel. Hæld eventuelt det overskydende mel ud.
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 6 af 19
Tag en stor skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- Trin 7 af 19
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk sammen. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Trin 8 af 19
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Trin 9 af 19
Stil en si over skålen, og si melblandingen ned i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Trin 10 af 19
Kom mælk i dejen lidt efter lidt. Rør sammen undervejs.
- 1 dl. mælk
- Trin 11 af 19
Tag en lille skål, og kom 1/3 af dejen i. Drys kakaopulver i dejen i den lille skål, og vend rundt med en dejskraber.
- 3 spsk. kakaopulver
- Trin 12 af 19
Hæld halvdelen af den lyse dej i bunden af kageformen.
- Trin 13 af 19
Hæld den mørke dej ovenpå.
- Trin 14 af 19
Hæld resten af den lyse dej over.
- Trin 15 af 19
Rør lidt rundt i dejen med en gaffel, så den mørke dej fordeles lidt.
- Trin 16 af 19
Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
- Trin 17 af 19
Bag kagen i 55-60 minutter.
- Trin 18 af 19
Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger rå dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.
- Trin 19 af 19
Når kagen er kølet af, er den klar parat til servering. Tip: Nyd marmorkagen med en varm kop te, eller et koldt glas mælk. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Som Yin og Yang passer den lyse og mørke kage sammen i en smuk harmoni. Det ser både fantastisk flot ud, og så smager det dejligt. Det bedste af det hele er næsten, at den fine kage overhovedet ikke er svær at lave.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
- 3 spsk. kakaopulver
Til formen:
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 sandkageform/rugbrødsform (1 ½ l)
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 si
- 1 dejskraber
- 1 træspyd
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Stil smørret lunt, så det bliver blødt, til du skal bruge det.
- Sæt en bagerist ind i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.
- Smør en sandkageform eller rugbrødsform med smør. Drys med mel. Hæld eventuelt det overskydende mel ud.
- Tag en stor skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
- Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk sammen. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
- Stil en si over skålen, og si melblandingen ned i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Kom mælk i dejen lidt efter lidt. Rør sammen undervejs.
- Tag en lille skål, og kom 1/3 af dejen i. Drys kakaopulver i dejen i den lille skål, og vend rundt med en dejskraber.
- Hæld halvdelen af den lyse dej i bunden af kageformen.
- Hæld den mørke dej ovenpå.
- Hæld resten af den lyse dej over.
- Rør lidt rundt i dejen med en gaffel, så den mørke dej fordeles lidt.
- Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
- Bag kagen i 55-60 minutter.
- Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger rå dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.
- Når kagen er kølet af, er den klar parat til servering. Tip: Nyd marmorkagen med en varm kop te, eller et koldt glas mælk. Velbekomme!
-