Marengs-kyllinger

Marengs-kyllinger

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.

        Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 456 kJ / 109 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 89 %
        • Fedt: 6 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Se filmen hvor, Micki laver marengs-kyllinger

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 456 kJ / 109 kcal
          • Protein: 5 %
          • Kulhydrat: 89 %
          • Fedt: 6 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 13

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 13

          Find alle ingredienserne frem.

          Marengstoppe:

          • 3 æggehvider
          • 150 g. sukker
          • Gul konditorfarve

          Pynt:

          • 15 g. pasteuriseret æggehvide
          • 125 g. flormelis
          • 15 g. mørk chokolade
          • 15 g. orange fondant eller marcipan  

           

        • Trin 3 af 13

          Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.

        • Trin 4 af 13

          Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.

          • 3 æggehvider
          • 150 g. sukker
        • Trin 5 af 13

          Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.

          • Gul konditorfarve

           

        • Trin 6 af 13

          Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Klik på videoen og se, hvordan du fylder en sprøjtepose.

        • Trin 7 af 13

          Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.

        • Trin 8 af 13

          Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.

        • Trin 9 af 13

          Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.

        • Trin 10 af 13

          Pynt: Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du laver en tyk glasur, også kaldt royal icing.

          • 15 g. pasteuriseret æggehvide
          • 125 g. flormelis

           

        • Trin 11 af 13

          Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du temperere chokolade i en mikrobølgeovn.

          • 15 g. mørk chokolade
        • Trin 12 af 13

          ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.

        • Trin 13 af 13

          NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.

          • 15 g. orange fondant eller marcipan  
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.

          Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Marengstoppe:

            • 3 æggehvider
            • 150 g. sukker
            • Gul konditorfarve

            Pynt:

            • 15 g. pasteuriseret æggehvide
            • 125 g. flormelis
            • 15 g. mørk chokolade
            • 15 g. orange fondant eller marcipan

             

            Køkkenredskaber

            • 1 bageplade
            • Bagepapir
            • 1 stor skål
            • 1 håndmixer
            • 1 dejskraber
            • 1 sprøjtepose
            • 1 bagerist
            • 1 lille skål
            • 1 mikrobøljeovn
            • 2 tandstikker eller træspyd

             

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.
            4. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.
            5. Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.
            6. Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Klik på videoen og se, hvordan du fylder en sprøjtepose.
            7. Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.
            8. Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.
            9. Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.
            10. Pynt: Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du laver en tyk glasur, også kaldt royal icing.
            11. Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du temperere chokolade i en mikrobølgeovn.
            12. ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.
            13. NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.