Marengs-kyllinger
hardBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.
Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 456 kJ / 109 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 89 %
- Fedt: 6 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Se filmen hvor, Micki laver marengs-kyllinger
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 456 kJ / 109 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 89 %
- Fedt: 6 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Marengstoppe:
- 3 æggehvider
- 150 g. sukker
- Gul konditorfarve
Pynt:
- 15 g. pasteuriseret æggehvide
- 125 g. flormelis
- 15 g. mørk chokolade
- 15 g. orange fondant eller marcipan
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 dejskraber
- 1 sprøjtepose
- 1 bagerist
- 1 lille skål
- 1 mikrobøljeovn
- 2 tandstikker eller træspyd
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
Marengstoppe:
- 3 æggehvider
- 150 g. sukker
- Gul konditorfarve
Pynt:
- 15 g. pasteuriseret æggehvide
- 125 g. flormelis
- 15 g. mørk chokolade
- 15 g. orange fondant eller marcipan
- Trin 3 af 13
Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 13
Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.
- 3 æggehvider
- 150 g. sukker
- Trin 5 af 13
Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.
- Gul konditorfarve
- Trin 6 af 13
Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Klik på videoen og se, hvordan du fylder en sprøjtepose.
- Trin 7 af 13
Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.
- Trin 8 af 13
Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.
- Trin 9 af 13
Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.
- Trin 10 af 13
Pynt: Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du laver en tyk glasur, også kaldt royal icing.
- 15 g. pasteuriseret æggehvide
- 125 g. flormelis
- Trin 11 af 13
Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du temperere chokolade i en mikrobølgeovn.
- 15 g. mørk chokolade
- Trin 12 af 13
ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.
- Trin 13 af 13
NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.
- 15 g. orange fondant eller marcipan
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.
Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.
Du skal bruge
Ingredienser
Marengstoppe:
- 3 æggehvider
- 150 g. sukker
- Gul konditorfarve
Pynt:
- 15 g. pasteuriseret æggehvide
- 125 g. flormelis
- 15 g. mørk chokolade
- 15 g. orange fondant eller marcipan
Køkkenredskaber
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 dejskraber
- 1 sprøjtepose
- 1 bagerist
- 1 lille skål
- 1 mikrobøljeovn
- 2 tandstikker eller træspyd
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.
- Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.
- Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Klik på videoen og se, hvordan du fylder en sprøjtepose.
- Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.
- Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.
- Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.
- Pynt: Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du laver en tyk glasur, også kaldt royal icing.
- Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du temperere chokolade i en mikrobølgeovn.
- ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.
- NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.
-