Mandler

Mandler er aflange og flade. Udenpå er skallen brun og under skallen er mandlen hvid. Mandler er hårde. De smager sødt. Smuttede mandler betyder, at skallen er fjernet. Du kan selv smutte mandlerne, efter de har ligget lidt i meget varmt vand. Skallen bliver blød, og mandlerne smutter ud, når du trykker på dem.

 

Smag: Sødt og bittert.

Holdbarhed

2 måneder på hylden

1 år i fryseren

Opbevaring

Opbevar mandler tørt og mørkt, for eksempel i en lufttæt bøtte i køkkenskabet. I køkkenskabet kan de holde sig i cirka 2 måneder. I fryseren kan de holde sig i cirka 1 år. Opbevar aldrig mandler i sollys. Så kommer de til at smage dårligt. 

Retter med mandler

Daddelkugler med nødder

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Lasagne med oksekød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Blomkålssuppe med persillepesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 58 min

Dadelkugler med havregryn

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min