Mandelrand med abrikos

Mandelrand med abrikos

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Mandelrand er en lækker dessert formet som en flot ring. Denne dekorative mandelrand med abrikos og pyntet med bær vil glæde ethvert selskab. Abrikosmarmeladens syrlighed klæder mandelranden rigtig godt.

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1408 kJ / 335 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 53 %
        • Energiinformationen er per stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
        • 3 spsk. abrikosmarmelade
        • 3 æg
        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl. mælk
        • 100 g. mandler
        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 spsk. abrikosmarmelade
        • 100 g. friske hindbær
      • Trin 3 af 18

        Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet, så det bliver blødt, til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 18

        Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd den på 175 grader.

      • Trin 5 af 18

        Tag en randform på cirka 1 liter. En randform er en rund kageform med hul i midten. Du kan også bruge en springform. Smør randformen med smør, og drys med mel.

        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 6 af 18

        Tag en håndmixer og en stor skål. Kom smør og sukker i skålen, pisk det sammen, til det er hvidt og tykt. Det tager cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
      • Trin 7 af 18

        Tilsæt abrikosmarmelade, og pisk.

        • 3 spsk. abrikosmarmelade
      • Trin 8 af 18

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk med håndmixeren. Gentag med alle æggene, og pisk mellem hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 9 af 18

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        •  200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 10 af 18

        Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen igennem sien ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.

      • Trin 11 af 18

        Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber, indtil mælk og dej er blandet helt sammen.

        • 1 dl. mælk
      • Trin 12 af 18

        Hak mandlerne fint med en brødkniv. Kom de hakkede mandler i dejen, og vend rundt med dejskraberen, til det hele er rørt sammen.

        • 100 g. mandler
      • Trin 13 af 18

        Hæld dejen i formen. Brug en dejskraber til at få det hele med.

      • Trin 14 af 18

        Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter.

      • Trin 15 af 18

        Tag kagen ud af ovnen. Stik et lille træspyd eller en skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist, når den er færdig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.

      • Trin 16 af 18

        Læg en tallerken ovenpå randformen. Hold tallerkenen og formen godt sammen med hænderne, og vend rundt, så mandelranden kommer ud på tallerkenen. Stil fadet ned på bordet, og løft formen af kagen.

      • Trin 17 af 18

        Pynt: Læg bærrene i en si, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af i sien.

        • 100 g. friske hindbær eller andre bær
      • Trin 18 af 18

        Sæt små klatter af abrikosmarmelade på toppen af kagen og et bær i hver klat.

        • 2 spsk. abrikosmarmelade
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mandelrand er en lækker dessert formet som en flot ring. Denne dekorative mandelrand med abrikos og pyntet med bær vil glæde ethvert selskab. Abrikosmarmeladens syrlighed klæder mandelranden rigtig godt.

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør
          • 150 g. sukker
          • 3 spsk. abrikosmarmelade
          • 3 æg
          • 200 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk
          • 100 g. mandler

          Til formen:

          • 2 spsk. smør
          • 1 spsk. hvedemel

          Til pynt:

          • 2 spsk. abrikosmarmelade
          • 100 g. friske hindbær

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 randform
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 træspyd
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet, så det bliver blødt, til du skal bruge det.
          4. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd den på 175 grader.
          5. Tag en randform på cirka 1 liter. En randform er en rund kageform med hul i midten. Du kan også bruge en springform. Smør randformen med smør, og drys med mel.
          6. Tag en håndmixer og en stor skål. Kom smør og sukker i skålen, pisk det sammen, til det er hvidt og tykt. Det tager cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Tilsæt abrikosmarmelade, og pisk.
          8. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk med håndmixeren. Gentag med alle æggene, og pisk mellem hvert æg.
          9. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          10. Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen igennem sien ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.
          11. Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber, indtil mælk og dej er blandet helt sammen.
          12. Hak mandlerne fint med en brødkniv. Kom de hakkede mandler i dejen, og vend rundt med dejskraberen, til det hele er rørt sammen.
          13. Hæld dejen i formen. Brug en dejskraber til at få det hele med.
          14. Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter.
          15. Tag kagen ud af ovnen. Stik et lille træspyd eller en skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist, når den er færdig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.
          16. Læg en tallerken ovenpå randformen. Hold tallerkenen og formen godt sammen med hænderne, og vend rundt, så mandelranden kommer ud på tallerkenen. Stil fadet ned på bordet, og løft formen af kagen.
          17. Pynt: Læg bærrene i en si, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af i sien.
          18. Sæt små klatter af abrikosmarmelade på toppen af kagen og et bær i hver klat.