Maki-sushi
hardBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du opskriften på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki-sushi. Opskriften giver cirka 16 stykker.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 222 kJ / 53 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 20 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Micki laver maki-sushi.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 222 kJ / 53 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Maki-sushi
- 125 g. sushiris
- 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 1 spsk. sukker
- ½ kyllingebryst-filet
- 1 spsk. olie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ½ agurk
- ½ avocado
- ½ mango
- 2 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 25 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 25 g. røget laks
Tilbehør
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 mellemstor skål
- 1 piskeris
- 2 små gryder med låg
- Stegetermometer (til 180 grader)
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 glas
- 1 tallerken
- Spisepinde
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Maki-sushi:
- 125 g. sushiris
- 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 1 spsk. sukker
- ½ kyllingebryst-filet
- 1 spsk. olie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ½ agurk
- ½ avocado
- ½ mango
- 2 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 25 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 25 g. røget laks
Tilbehør:
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
- Trin 3 af 18
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
- 125 g. sushiris
- Trin 4 af 18
Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
- Trin 5 af 18
Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
- Trin 6 af 18
Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
- 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 1 spsk. sukker
- Trin 7 af 18
Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave.
- ½ kyllingebryst-filet
- Trin 8 af 18
Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 spsk. olie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 9 af 18
Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
- ½ agurk
- Trin 10 af 18
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- ½ avocado
- Trin 11 af 18
Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave.
- ½ mango
- Trin 12 af 18
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
- Trin 13 af 18
Læg 1 plade nori-tang på måtten.
- 2 stykker nori-tang (sushi-tang)
- Trin 14 af 18
Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
- Trin 15 af 18
Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
- ½ agurk
- ½ avocado
- ½ mango
- ½ kyllingebryst-filet
- 25 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 25 g. røget laks
- Trin 16 af 18
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
- Trin 17 af 18
Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
- Trin 18 af 18
Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du opskriften på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki-sushi. Opskriften giver cirka 16 stykker.
Du skal bruge
Ingredienser
Maki-sushi:
- 125 g. sushiris
- 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 1 spsk. sukker
- ½ kyllingebryst-filet
- 1 spsk. olie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ½ agurk
- ½ avocado
- ½ mango
- 2 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 25 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 25 g. røget laks
Tilbehør:
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
Køkkenredskaber
- 1 mellemstor skål
- 1 piskeris
- 2 små gryder med låg
- Stegetermometer (til 180 grader)
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 glas
- 1 tallerken
- spisepinde
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
- Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
- Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
- Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
- Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave.
- Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
- Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave.
- Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
- Læg 1 plade nori-tang på måtten.
- Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
- Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
- Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
- Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
- Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du opskriften på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki-sushi. Opskriften giver cirka 32 stykker.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 222 kJ / 53 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 20 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Micki laver maki-sushi.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 222 kJ / 53 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Maki-sushi
- 250 g. sushiris
- 2 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 2 spsk. sukker
- 1 kyllingebryst-filet
- 2 spsk. olie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 agurk
- 1 avocado
- 1 mango
- 4 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 50 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 50 g. røget laks
Tilbehør
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 mellemstor skål
- 1 piskeris
- 2 små gryder med låg
- Stegetermometer (til 180 grader)
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 glas
- 1 tallerken
- Spisepinde
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Maki-sushi:
- 250 g. sushiris
- 2 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 2 spsk. sukker
- 1 kyllingebryst-filet
- 2 spsk. olie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 agurk
- 1 avocado
- 1 mango
- 4 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 50 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 50 g. røget laks
Tilbehør:
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
- Trin 3 af 18
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
- 250 g. sushiris
- Trin 4 af 18
Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
- Trin 5 af 18
Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
- Trin 6 af 18
Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
- 2 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 2 spsk. sukker
- Trin 7 af 18
Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave.
- 1 kyllingebryst-filet
- Trin 8 af 18
Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 spsk. olie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 9 af 18
Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
- 1 agurk
- Trin 10 af 18
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 1 avocado
- Trin 11 af 18
Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave.
- 1 mango
- Trin 12 af 18
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
- Trin 13 af 18
Læg 1 plade nori-tang på måtten.
- 4 stykker nori-tang (sushi-tang)
- Trin 14 af 18
Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
- Trin 15 af 18
Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
- 1 kyllingebryst-filet
- 1 agurk
- 1 avocado
- 1 mango
- 50 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 50 g. røget laks
- Trin 16 af 18
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
- Trin 17 af 18
Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
- Trin 18 af 18
Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du opskriften på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki-sushi. Opskriften giver cirka 32 stykker.
Du skal bruge
Ingredienser
Maki-sushi:
- 250 g. sushiris
- 2 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 2 spsk. sukker
- 1 kyllingebryst-filet
- 2 spsk. olie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 agurk
- 1 avocado
- 1 mango
- 4 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 50 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 50 g. røget laks
Tilbehør:
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
Køkkenredskaber
- 1 mellemstor skål
- 1 piskeris
- 2 små gryder med låg
- Stegetermometer (til 180 grader)
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 glas
- 1 tallerken
- Spisepinde
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
- Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
- Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
- Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
- Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave.
- Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
- Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave.
- Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
- Læg 1 plade nori-tang på måtten.
- Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
- Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
- Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
- Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
- Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du opskriften på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki-sushi. Opskriften giver cirka 48 stykker.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 222 kJ / 53 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 20 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Micki laver maki-sushi.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 222 kJ / 53 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Maki-sushi
- 375 g. sushiris
- 3 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 3 spsk. sukker
- 1 ½ kyllingebryst-filet
- 3 spsk. olie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ agurk
- 1 ½ avocado
- 1 ½ mango
- 6 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 75 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 75 g. røget laks
Tilbehør
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 mellemstor skål
- 1 piskeris
- 2 små gryder med låg
- Stegetermometer (til 180 grader)
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 glas
- 1 tallerken
- Spisepinde
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Maki-sushi:
- 375 g. sushiris
- 3 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 3 spsk. sukker
- 1 ½ kyllingebryst-filet
- 3 spsk. olie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ agurk
- 1 ½ avocado
- 1 ½ mango
- 6 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 75 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 75 g. røget laks
Tilbehør:
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
- Trin 3 af 18
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
- 375 g. sushiris
- Trin 4 af 18
Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
- Trin 5 af 18
Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
- Trin 6 af 18
Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
- 3 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 3 spsk. sukker
- Trin 7 af 18
Skær kyllingebryst-fileterne i tynde stave.
- 1 ½ kyllingebryst-filet
- Trin 8 af 18
Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 spsk. olie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 9 af 18
Skyl agurkerne, og skær den i tynde stave.
- 1 ½ agurk
- Trin 10 af 18
Skær avocadoerne over, og fjern stenene. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 1 ½ avocado
- Trin 11 af 18
Skær mangoerne over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoerne, og skær mango-kødet i tynde stave
- 1 ½ mango
- Trin 12 af 18
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
- Trin 13 af 18
Læg 1 plade nori-tang på måtten.
- 6 stykker nori-tang (sushi-tang)
- Trin 14 af 18
Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
- Trin 15 af 18
Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
- 1 ½ agurk
- 1 ½ avocado
- 1 ½ mango
- 1 ½ kyllingebryst-filet
- 75 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 75 g. røget laks
- Trin 16 af 18
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
- Trin 17 af 18
Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
- Trin 18 af 18
Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du opskriften på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki-sushi. Opskriften giver cirka 48 stykker.
Du skal bruge
Ingredienser
Maki-sushi:
- 375 g. sushiris
- 3 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
- 3 spsk. sukker
- 1 ½ kyllingebryst-filet
- 3 spsk. olie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ agurk
- 1 ½ avocado
- 1 ½ mango
- 6 stykker nori-tang (sushi-tang)
- 75 g. rejer (gerne tempura-rejer)
- 75 g. røget laks
Tilbehør:
- Wasabi
- Sojasovs
- Syltet ingefær
Køkkenredskaber
- 1 mellemstor skål
- 1 piskeris
- 2 små gryder med låg
- Stegetermometer (til 180 grader)
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 glas
- 1 tallerken
- Spisepinde
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
- Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
- Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
- Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
- Skær kyllingebryst-fileterne i tynde stave.
- Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skyl agurkerne, og skær den i tynde stave.
- Skær avocadoerne over, og fjern stenene. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skær mangoerne over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoerne, og skær mango-kødet i tynde stave
- Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
- Læg 1 plade nori-tang på måtten.
- Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
- Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
- Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
- Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
- Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
-