Mælk

Mælk er et mejeriprodukt. Mælk er hvidt og smager mildt. Mælk kan indeholde forskellige mængder af fedt. Jo mere fedt den indeholder, jo mere fed smager den. 

Du kan drikke mælk fra glas, eller bruge mælk når du laver bechamelsauce eller bager luftige boller. Der er B12 i Mælk, men der er ikke jern i mælk. 

Holdbarhed

2 dage i køleskabet (Åbnet)

5 måneder i fryseren

7 dage i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar mælk i køleskabet. Opbevar ikke mælk sammen med fødevarer der lugter meget. Så kan mælken nemlig komme til at smage mærkeligt. Du kan komme mælk i fryseren. Mælk, der har været i fryseren, kan du bruge i mad og til at bage med.

Retter med mælk

Chokolademuffins med kakao

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Brun sovs med opbagning - opbagt brun sovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 21 min

Madpandekager med fyld

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Brunsviger med krydderier

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min