Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarcreme:

3.

Skær hokkaidogræskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.

Skær hokkaido-græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.

4.

Kom græskarternene i gryden, og hæld vand i, til græskarternene lige er dækkede. Læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme.

5.

Skru ned på lav varme, og lad græskarternene koge i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke i et tern med en lille skarp kniv. Kniven skal slippe græskarret nemt.

6.

Stil en skål ned i håndvasken med et dørslag ovenpå. Hæld vand og græskartern ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet og hæld ternene tilbage i gryden.

7.

Kom salt, peber, spidskommen og ½ deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.

Kom salt, peber, spidskommen og 1 deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.

Kom salt, peber, spidskommen og ¼ deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.

Fyld:

8.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

9.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

10.

Skær kartoflerne i små tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.

11.

Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.

12.

Pil, og hak hvidløg. Se videoen.

13.

Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

14.

Kom kartoffelternene på stegepanden. Skru ned til svag varme. Lad dem stege i cirka 10 minutter, til kartoflerne er møre.

15.

Kom squash, løg, hvidløg og timian ned til kartoflerne. Lad det hele stege i endnu 3-4 minutter. Tilsæt ærterne, rør rundt og smag til med salt og peber.

Saml madpandekagerne:

16.

Smør et ovnfast fad med olie.

17.

Tag en madpandekage, og fordel 2 spiseskefulde græskarcreme på midten af madpandekagen. Kom derefter 2 spiseskefulde kartoffelfyld på. Rul pandekagen sammen, og læg den i fadet. Gentag med alle madpandekagerne.

18.

Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!

Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2486 kJ / 594 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min