Madpandekager med fyld
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre, og få pandekage med i madpakken. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge færdigkøbte pandekager. Lun dem i ovnen, inden du ruller dem om råkosten.
Opskriften giver cirka 5 pandekager.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1923 kJ / 458 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 33 %
- Heraf mættet fedt 0,7g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 æg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. grahamsmel
- ¾ dl. hvedemel
- 1 spsk. sesamfrø
- ½ tsk. salt
- ca. 2 dl. mælk
- ½ tsk. olie til stegning
Råkost til 2 pandekager:
- 1 gulerod
- ½ pastinak
- ½ æble
Dressing:
- ¼ tsk. revet ingefær
- ¼ citron, øko
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 3 måleskeer
- 2 mellem røreskåle
- 1 piskeris eller håndmixer
- 1 røreske
- 1 ske
- 1 stegepande
- 1 decilitermål
- 1 middagstallerken
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Pandekager: Find alle ingredienserne frem.
- 2 æg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. grahamsmel
- ¾ dl. hvedemel
- 1 spsk. sesamfrø
- ½ tsk. salt
- ca. 2 dl. mælk
- ½ tsk. olie til stegning
- Trin 3 af 20
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 4 af 20
Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
- Trin 5 af 20
Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. grahamsmel
- ¾ dl. hvedemel
- Trin 6 af 20
Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
- 1 spsk. sesamfrø
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 20
Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
- ca. 2 dl. mælk
- Trin 8 af 20
Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
- ½ tsk. olie til stegning
- Trin 9 af 20
Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
- Trin 10 af 20
Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
- Trin 11 af 20
Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
- Trin 12 af 20
Råkost: Find alle ingredienserne frem.
- 1 gulerod
- ½ pastinak
- ½ æble
- ¼ tsk. revet ingefær
- ¼ citron, øko
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 20
Vask gulerødderne, pastinakken og æblet. Skræl gulerødderne og pastinakken.
- 1 gulerod
- ½ pastinak
- ½ æble
- Trin 14 af 20
Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne, pastinakken og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen.
- Trin 15 af 20
Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
- ¼ tsk. revet ingefær
- Trin 16 af 20
Vask citronen, og riv skallen fra en kvart citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den kvarte citron med en citruspresser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron, øko
- Trin 17 af 20
Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
- Trin 18 af 20
Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 19 af 20
Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
- Trin 20 af 20
Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre, og få pandekage med i madpakken. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge færdigkøbte pandekager. Lun dem i ovnen, inden du ruller dem om råkosten.
Opskriften giver cirka 5 pandekager.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 æg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. grahamsmel
- ¾ dl. hvedemel
- 1 spsk. sesamfrø
- ½ tsk. salt
- ca. 2 dl. mælk
- ½ tsk. olie til stegning
Råkost til 2 pandekager:
- 1 gulerod
- ½ pastinak
- ½ æble
Dressing:
- ¼ tsk. revet ingefær
- ¼ citron, øko
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 3 måleskeer
- 2 mellem røreskåle
- 1 piskeris eller håndmixer
- 1 røreske
- 1 ske
- 1 stegepande
- 1 decilitermål
- 1 middagstallerken
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Pandekager: Find alle ingredienserne frem.
- Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
- Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
- Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
- Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
- Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
- Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
- Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
- Råkost: Find alle ingredienserne frem.
- Vask gulerødderne, pastinakken og æblet. Skræl gulerødderne og pastinakken.
- Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne, pastinakken og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen.
- Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
- Vask citronen, og riv skallen fra en kvart citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den kvarte citron med en citruspresser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
- Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
- Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre, og få pandekage med i madpakken. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge færdigkøbte pandekager. Lun dem i ovnen, inden du ruller dem om råkosten.
Opskriften giver cirka 10 pandekager.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1923 kJ / 458 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 33 %
- Heraf mættet fedt 0,7g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 æg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. grahamsmel
- 1 ½ dl. hvedemel
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. salt
- ca. 3 ½ dl. mælk
- 1 tsk. olie til stegning
Råkost til 4 pandekager:
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 æble
Dressing:
- ½ tsk. revet ingefær
- ½ citron, øko
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 3 måleskeer
- 2 store røreskåle
- 1 piskeris eller håndmixer
- 1 røreske
- 1 ske
- 1 stegepande
- 1 decilitermål
- 1 middagstallerken
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Pandekager: Find alle ingredienserne frem.
- 3 æg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. grahamsmel
- 1 ½ dl. hvedemel
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. salt
- ca. 3 ½ dl. mælk
- 1 tsk. olie til stegning
- Trin 3 af 20
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 4 af 20
Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
- Trin 5 af 20
Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. grahamsmel
- 1 ½ dl. hvedemel
- Trin 6 af 20
Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 20
Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
- ca. 3 ½ dl. mælk
- Trin 8 af 20
Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
- 1 tsk. olie til stegning
- Trin 9 af 20
Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
- Trin 10 af 20
Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
- Trin 11 af 20
Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
- Trin 12 af 20
Råkost: Find alle ingredienserne frem.
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 æble
- ½ tsk. revet ingefær
- ½ citron, øko
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 20
Vask gulerødderne, pastinakken og æblet. Skræl gulerødderne og pastinakken.
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 æble
- Trin 14 af 20
Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne, pastinakken og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen.
- Trin 15 af 20
Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
- ½ tsk. revet ingefær
- Trin 16 af 20
Vask citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron, øko
- Trin 17 af 20
Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
- Trin 18 af 20
Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 20
Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
- Trin 20 af 20
Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre, og få pandekage med i madpakken. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge færdigkøbte pandekager. Lun dem i ovnen, inden du ruller dem om råkosten.
Opskriften giver cirka 10 pandekager.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 æg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. grahamsmel
- 1 ½ dl. hvedemel
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. salt
- ca. 3 ½ dl. mælk
- 1 tsk. olie til stegning
Råkost til 4 pandekager:
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 æble
Dressing:
- ½ tsk. revet ingefær
- ½ citron, øko
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 3 måleskeer
- 2 store røreskåle
- 1 piskeris eller håndmixer
- 1 røreske
- 1 ske
- 1 stegepande
- 1 decilitermål
- 1 middagstallerken
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Pandekager: Find alle ingredienserne frem.
- Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
- Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
- Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
- Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
- Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
- Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
- Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
- Råkost: Find alle ingredienserne frem.
- Vask gulerødderne, pastinakken og æblet. Skræl gulerødderne og pastinakken.
- Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne, pastinakken og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen.
- Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
- Vask citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
- Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
- Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre og få pandekager til aftensmad, uden at komme i problemer.
Opskriften giver cirka 15 pandekager.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1923 kJ / 458 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 33 %
- Heraf mættet fedt 0,7g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 5 æg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 spsk. sesamfrø
- 1 ½ tsk. salt
- ca. 5 dl. mælk
- 1 ½ tsk. olie til stegning
Råkost til 6 pandekager:
- 3 gulerødder
- 1 ½ pastinak
- 1 ½ æble
Dressing:
- 1 ½ tsk. revet ingefær
- ½ citron, øko
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 3 måleskeer
- 2 store røreskåle
- 1 piskeris eller håndmixer
- 1 røreske
- 1 ske
- 1 stegepande
- 1 decilitermål
- 1 middagstallerken
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Pandekager: Find alle ingredienserne frem.
- 5 æg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 spsk. sesamfrø
- 1 ½ tsk. salt
- ca. 5 dl. mælk
- 1 ½ tsk. olie til stegning
- Trin 3 af 20
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 5 æg
- Trin 4 af 20
Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
- Trin 5 af 20
Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- Trin 6 af 20
Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
- 3 spsk. sesamfrø
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 7 af 20
Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
- ca. 5 dl. mælk
- Trin 8 af 20
Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
- 1 ½ tsk. olie til stegning
- Trin 9 af 20
Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
- Trin 10 af 20
Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
- Trin 11 af 20
Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
- Trin 12 af 20
Råkost: Find alle ingredienserne frem.
- 3 gulerødder
- 1 ½ pastinak
- 1 ½ æble
- 1 ½ tsk. revet ingefær
- ½ citron, øko
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 20
Vask gulerødder, pastinak og æble. Skræl gulerødder og pastinak.
- 3 gulerødder
- 1 ½ pastinak
- 1 ½ æble
- Trin 14 af 20
Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne, pastinakken og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen.
- Trin 15 af 20
Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
- 1 ½ tsk. revet ingefær
- Trin 16 af 20
Vask citronen, og riv skallen fra en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron, øko
- Trin 17 af 20
Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
- Trin 18 af 20
Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 19 af 20
Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
- Trin 20 af 20
Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre og få pandekager til aftensmad, uden at komme i problemer.
Opskriften giver cirka 15 pandekager.
Du skal bruge
Ingredienser
- 5 æg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 spsk. sesamfrø
- 1 ½ tsk. salt
- ca. 5 dl. mælk
- 1 ½ tsk. olie til stegning
Råkost til 6 pandekager:
- 3 gulerødder
- 1 ½ pastinak
- 1 ½ æble
Dressing:
- 1 ½ tsk. revet ingefær
- ½ citron, øko
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 3 måleskeer
- 2 store røreskåle
- 1 piskeris eller håndmixer
- 1 røreske
- 1 ske
- 1 stegepande
- 1 decilitermål
- 1 middagstallerken
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Pandekager: Find alle ingredienserne frem.
- Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
- Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
- Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
- Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
- Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
- Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
- Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
- Råkost: Find alle ingredienserne frem.
- Vask gulerødder, pastinak og æble. Skræl gulerødder og pastinak.
- Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne, pastinakken og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen.
- Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
- Vask citronen, og riv skallen fra en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
- Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
- Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
-