Madbrød

Madbrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Et nybagt, super lækkert brød kan sætte prikken over i'et på de fleste retter.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 25 g. gær
        • 5 dl. vand
        • 2 spsk. olie
        • 1 dl. yoghurt
        • 2 ½ tsk. salt
        • 120 g. fuldkornshvedemel
        • 450 g. hvedemel
        • Olie til pensling
        • 1 spsk. oregano
      • Trin 3 af 13

        Smuldr gæren i en stor skål.

        • 25 g. gær

         

      • Trin 4 af 13

        Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.

        • 5 dl. vand

         

      • Trin 5 af 13

        Hæld vandet ned i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 13

        Kom olie, yoghurt, ½ teske salt og fuldkornshvedemel i skålen, og rør rundt.

        • 2 spsk. olie
        • 1 dl. yoghurt
        • 1 tsk. salt
        • 120 g. fuldkornshvedemel
      • Trin 7 af 13

        Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne.

        • 450 g. hvedemel

         

      • Trin 8 af 13

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Klik på videoen og se, hvordan du du ælter dej.

      • Trin 9 af 13

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i mindst ½ time.

      • Trin 10 af 13

        Kom bagepapir på en bageplade. Vend dejen ud på bagepladen, og fordel den, så den fylder hele bagepladen.

      • Trin 11 af 13

        Kom olie i kop, og pensel dejen med olien. Drys salt og oregano over brødet.

        • Olie til pensling
        • 1 ½ tsk. Salt
        • 1 spsk. oregano
      • Trin 12 af 13

        Tænd ovnen på 250 grader. Lad brødet hæve i cirka ½ time, til ovnen er varm.

      • Trin 13 af 13

        Bag brødet i 15-20 minutter, til det er gennembagt. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om brødet er gennembagt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Et nybagt, super lækkert brød kan sætte prikken over i'et på de fleste retter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 5 dl. vand
          • 2 spsk. olie
          • 1 dl. yoghurt
          • 2 ½ tsk. salt
          • 120 g. fuldkornshvedemel
          • 450 g. hvedemel
          • Olie til pensling
          • 1 spsk. oregano

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kop
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr gæren i en stor skål.
          4. Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.
          5. Hæld vandet ned i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Kom olie, yoghurt, ½ teske salt og fuldkornshvedemel i skålen, og rør rundt.
          7. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne.
          8. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Klik på videoen og se, hvordan du du ælter dej.
          9. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i mindst ½ time.
          10. Kom bagepapir på en bageplade. Vend dejen ud på bagepladen, og fordel den, så den fylder hele bagepladen.
          11. Kom olie i kop, og pensel dejen med olien. Drys salt og oregano over brødet.
          12. Tænd ovnen på 250 grader. Lad brødet hæve i cirka ½ time, til ovnen er varm.
          13. Bag brødet i 15-20 minutter, til det er gennembagt. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om brødet er gennembagt.