Lynhurtig chokolademousse

Lynhurtig chokolademousse

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Skal du have en lækker dessert, så prøv denne lynhurtige chokolademousse. Mums!

        Opskriften giver 2 portioner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1330 kJ / 318 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 9,3 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. mørk chokolade (70% kakao)
        • 1 ¼ dl. vand eller saftevand
        • 1 pose isterninger
        • 1 spsk. salt
        • Friske hindbær eller solbær
      • Trin 3 af 10

        Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen fint, og kom den i en lille skål.

        • 100 g. mørk chokolade (70 % kakao)
      • Trin 4 af 10

        Kog vand i en elkedel. Hæld 1 ¼ dl. kogende vand op i en ny skål. Bland eventuelt ¼-½ deciliter saft i vandet.

        • 1 ¼ dl. vand eller saftevand
      • Trin 5 af 10

        Hæld vandet eller saftevandet over i skålen med chokolade.

      • Trin 6 af 10

        Rør rundt med en ske, til chokoladen er helt smeltet, og der ikke er flere klumper i.

      • Trin 7 af 10

        Lav et isbad: Fyld en stor skål med isterninger. Kom salt i skålen, og rør rundt.

        • 1 pose isterninger
        • 1 spsk. salt
      • Trin 8 af 10

        Sæt skålen med den smeltede chokolade oven i isbadet. Pas på, der ikke kommer vand ned i chokoladen.

      • Trin 9 af 10

        Tag et piskeris eller en håndmixer. Pisk i chokoladen, til den begynder at blive tyk.

      • Trin 10 af 10

        Kom chokolade-moussen over i små serveringsskåle eller glas, og pynt med bær. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Skal du have en lækker dessert, så prøv denne lynhurtige chokolademousse. Mums!

        Opskriften giver 2 portioner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. mørk chokolade (70% kakao)
          • 1 ¼ dl. vand eller saftevand
          • 1 pose isterninger
          • 1 spsk. salt
          • Friske hindbær eller solbær

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 spiseske
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 elkedel
          • 2 små skåle
          • 1 røreske
          • 1 piskeris
          • 1 skål stor

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen fint, og kom den i en lille skål.
          4. Kog vand i en elkedel. Hæld 1 ¼ dl. kogende vand op i en ny skål. Bland eventuelt ¼-½ deciliter saft i vandet.
          5. Hæld vandet eller saftevandet over i skålen med chokolade.
          6. Rør rundt med en ske, til chokoladen er helt smeltet, og der ikke er flere klumper i.
          7. Lav et isbad: Fyld en stor skål med isterninger. Kom salt i skålen, og rør rundt.
          8. Sæt skålen med den smeltede chokolade oven i isbadet. Pas på, der ikke kommer vand ned i chokoladen.
          9. Tag et piskeris eller en håndmixer. Pisk i chokoladen, til den begynder at blive tyk.
          10. Kom chokolade-moussen over i små serveringsskåle eller glas, og pynt med bær. Velbekomme!