Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge ris:

3.

Kom risene i en si. Skyl dem i koldt vand. Se videoen.

4.

Kom vand og ½ teskefuld salt i en gryde, og læg låg på. Tænd for middel varme. Når vandet koger, så kom risene i vandet. Læs på pakken, hvordan du koger risene.

Rissalat:

5.

Skyl peberfrugten. Skær den i små tern. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Skær den i små tern. Se videoen.

6.

Åben dåserne med majs og tun. Hæld væsken fra dem.

7.

Kom de frosne ærter i en skål. Kog cirka 4 deciliter vand i for eksempel en elkoger. Hæld det kogende vand over ærterne. Lad ærterne ligge i vandet i cirka 1 minut. Hæld vandet fra.

8.

Bland ris med ærter i en skål. Kom majs tun og peberfrugt ovenpå.

Dressing:

9.

Kom cremefraiche, ketchup, paprika, salt og peber i en skål. Bland godt sammen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1958 kJ / 468 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 36 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min