Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd grillen, så kullene er varme, når du skal bruge den. Hvis du bruger gasgrill kan du vente med at tænde den, til du skal grille pølserne.

Pølsebrød:

4.

Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet og mælken i en skål.

6.

Smuldr gæren ned i skålen og tilsæt sukker. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

7.

Tilsæt olie og salt. Rør rundt.

8.

Tilsæt grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør rundt.

9.

Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

10.

Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Se videoen.

11.

Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til aflange pølsebrød. Se videoen.

12.

Læg dem tæt op af hinanden på en bageplade med bagepapir. Der skal maks være 1 centimeter mellem brødene.

13.

Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

14.

Pensl brødene med mælk. Se videoen.

15.

Sæt fadet på en rist midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Se videoen.

16.

Lad brødene køle af på en bagerist.

Hotdogs:

17.

Pil, og hak løget. Kom det op i en lille skål. Se videoen.

18.

Grill pølserne på grillen.

19.

Skær et pølsebrød halvt igennem på langs.

20.

Læg en pølse i brødet.

21.

Hæld sennep, remoulade og ketchup på din hotdog, og fordel hakkede løg, ristede løg og syltede agurker på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1414 kJ / 338 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 74 %

Fedt: 15 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Sådan bager du pølsebrød

Sådan bager du pølsebrød

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 10 min