Luftige boller

Luftige boller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Der skal ikke mange ingredienser til for at lave luftige boller. Hemmeligheden er god ælteteknik, så der kommer godt med luft i dejen. Ved at bruge både hvedemel og grahamsmel får din mave lidt mere at tygge på. Opskriften giver ca. 10 boller. 

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 349 kJ / 89 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 70 %
        • Fedt: 18 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 dl kogende vand
        • 2 dl mælk
        • 25 g. gær
        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. rapsolie
        • 1 dl grahamsmel
        • 5 dl hvedemel
      • Trin 3 af 17

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 17

        Hæld vand i en elkedel og kog det.

      • Trin 5 af 17

        Hæld 1 dl af det kogte vand i en stor skål.

      • Trin 6 af 17

        Klik på metodevideoen og se hvordan du laver en gærdej. Kom mælken ned i skålen med vand og rør rundt. Mærk med en finger om blandingen er lun. Væsken skal være lillefingervarm og have samme temperatur som din lillefinger.

        • 2 dl mælk
      • Trin 7 af 17

        Kom gæren i skålen og rør til gæren er opløst.

        • 25 g. gær

         

      • Trin 8 af 17

        Kom salt og rapsolie i skålen og rør rundt.

        • ½ tsk. salt 
        • 1 spsk. rapsolie

         

      • Trin 9 af 17

        Kom grahamsmelet ned i skålen og rør rundt.

        • 1 dl grahamsmel
      • Trin 10 af 17

        Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Slå luft i dejen med grydeskeen.

        • 5 dl hvedemel
      • Trin 11 af 17

        Ælt dejen færdig på bordet med hænderne.

      • Trin 12 af 17

        Læg dejen tilbage i skålen og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 13 af 17

        Rul dejen til en pølse og del den i 10 stykker med en kniv. Form 10 boller og læg dem på bagepladen. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 14 af 17

        Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.

      • Trin 15 af 17

        Hæld mælk op i en kop og pensl bollerne med mælk.

        • 2 spsk. mælk
      • Trin 16 af 17

        Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 12 minutter.

      • Trin 17 af 17

        Lad bollerne køle af på en bagerist. Derefter er de klar til at blive spist. Velbekomme! Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Der skal ikke mange ingredienser til for at lave luftige boller. Hemmeligheden er god ælteteknik, så der kommer godt med luft i dejen. Ved at bruge både hvedemel og grahamsmel får din mave lidt mere at tygge på. Opskriften giver ca. 10 boller. 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 dl kogende vand
          • 2 dl mælk
          • 25 g. gær
          • ½ tsk. salt
          • 1 spsk. rapsolie
          • 1 dl grahamsmel
          • 5 dl hvedemel

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 elkedel
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 viskestykke
          • 1 kop
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Hæld vand i en elkedel og kog det.
          5. Hæld 1 dl af det kogte vand i en stor skål.
          6. Klik på metodevideoen og se hvordan du laver en gærdej. Kom mælken ned i skålen med vand og rør rundt. Mærk med en finger om blandingen er lun. Væsken skal være lillefingervarm og have samme temperatur som din lillefinger.
          7. Kom gæren i skålen og rør til gæren er opløst.
          8. Kom salt og rapsolie i skålen og rør rundt.
          9. Kom grahamsmelet ned i skålen og rør rundt.
          10. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Slå luft i dejen med grydeskeen.
          11. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne.
          12. Læg dejen tilbage i skålen og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
          13. Rul dejen til en pølse og del den i 10 stykker med en kniv. Form 10 boller og læg dem på bagepladen. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 15 minutter.
          14. Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.
          15. Hæld mælk op i en kop og pensl bollerne med mælk.
          16. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 12 minutter.
          17. Lad bollerne køle af på en bagerist. Derefter er de klar til at blive spist. Velbekomme! Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!