Luftige boller

Luftige boller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Der skal ikke mange ingredienser til for at lave luftige boller. Hemmeligheden er god ælteteknik, så der kommer godt med luft i dejen. Ved at bruge både hvedemel og grahamsmel får din mave lidt mere at tygge på. Opskriften giver ca. 10 boller. 

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 349 kJ / 89 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 70 %
        • Fedt: 18 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 dl kogende vand
        • 2 dl mælk
        • 25 g. gær
        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. rapsolie
        • 1 dl grahamsmel
        • 5 dl hvedemel
      • Trin 3 af 14

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 14

        Hæld vandet i en stor skål. Kom mælken ned i skålen med vand, og rør rundt. Mærk med en finger, om væsken er behagelig lun.

        • 2 dl mælk
      • Trin 5 af 14

        Kom gæren i skålen, og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
        • 1 dl olie

         

      • Trin 6 af 14

        Kom grahamsmelet ned i skålen, og rør sammen.

        • 1 dl grahamsmel
      • Trin 7 af 14

        Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med grydeskeen.

        • ½ tsk. salt 
        • 5 dl hvedemel

         

      • Trin 8 af 14

        Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 14

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 10 af 14

        Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Form 10 boller, og læg dem på bagepladen. Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 11 af 14

        Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.

      • Trin 12 af 14

        Hæld mælk op i en kop og pensl bollerne med mælk.

        • 2 spsk. mælk
      • Trin 13 af 14

        Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig.

      • Trin 14 af 14

        Lad bollerne køle af på en bagerist. Derefter er de klar til at blive spist. Velbekomme! Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Der skal ikke mange ingredienser til for at lave luftige boller. Hemmeligheden er god ælteteknik, så der kommer godt med luft i dejen. Ved at bruge både hvedemel og grahamsmel får din mave lidt mere at tygge på. Opskriften giver ca. 10 boller. 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 dl kogende vand
          • 2 dl mælk
          • 25 g. gær
          • 1 spsk. rapsolie
          • 1 dl grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • 5 dl hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 elkedel
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 viskestykke
          • 1 kop
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Hæld vandet i en stor skål. Kom mælken ned i skålen med vand, og rør rundt. Mærk med en finger, om væsken er behagelig lun.
          5. Kom gæren i skålen, og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          6. Kom grahamsmelet ned i skålen, og rør sammen.
          7. Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med grydeskeen.
          8. Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
          10. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Form 10 boller, og læg dem på bagepladen. Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          11. Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.
          12. Hæld mælk op i en kop og pensl bollerne med mælk.
          13. Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig.
          14. Lad bollerne køle af på en bagerist. Derefter er de klar til at blive spist. Velbekomme! Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!