- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Luciaboller
Luciaboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
For Micki er luciadag lig med luciaboller. De fine gule, bløde boller med den søde smag kommer oprindeligt fra Sverige, hvor man kalder dem lusse-katte.
Tip: Kværn safran-trådene i en morter først. Så får du mere farve og smag.
Opskriften giver cirka 15 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til luciaboller
Ingredienser:
50 g. gær
100 g. smør
2 ½ dl. mælk
Evt. ½ pk. safran (tråde eller pulver) eller ½ tsk. gurkemeje
1 dl. sukker
½ tsk. salt
Ca. 450 g. mel
Ca. 30 rosiner
1 æg
Gær
Smør
Mælk
Safran
Sukker
Salt
Hvedemel
Rosiner
Æg
Køkkenredskaber: til luciaboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 morter eller blender
1 røreske
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 rent viskestykke
1 kop
1 gaffel
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Stor røreskål
Lille gryde
Morter
Røreske
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bageplade
Viskestykke
Kop
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
18.
Pensel alle luciabollerne med ægget. Se videoen.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 834 kJ / 199 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer