Løgsuppe med ostebrød

Løgsuppe med ostebrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. Giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!

        Tip: Brug hjemmelavede grovflutes til at lave tomat-ostebrødene til suppen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1835 kJ / 439 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. løg 
        • 100 g. skalotteløg
        • 3-4 fed hvidløg
        • 15 g. smør
        • 1-2 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
        • 4-5 dl. grønsagsbouillon (se evt. opskrift)
        • ½ tsk. groft salt 
        • 1 knivspids friskkværnet peber
        • ½ dl. madlavningsfløde
        • 1-2 håndfulde persille

        Tomat-ostebrød:

        • 4 skiver groft brød
        • 4 små tomater
        • 40 g. revet ost
      • Trin 3 af 18

        Pil, og hak løg og skalotteløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 200 g. løg
        • 100 g. skalotteløg
      • Trin 4 af 18

        Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

        • 3-4 fed hvidløg
      • Trin 5 af 18

        Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

        • 15 g. smør
      • Trin 6 af 18

        Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.

        • 1-2 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
      • Trin 7 af 18

        Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.

        • 4-5 dl. grøntsagsbouillon
      • Trin 8 af 18

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 håndfulde persille
      • Trin 9 af 18

        Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

      • Trin 10 af 18

        Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 11 af 18

        Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.

      • Trin 12 af 18

        Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

        • ½ dl. madlavningsfløde
      • Trin 13 af 18

        Smag suppen til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids friskkværnet peber
      • Trin 14 af 18

        Tænd grillen i ovnen på 200 grader.

      • Trin 15 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.

        • 4 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 16 af 18

        Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.

        • 4 små tomater
      • Trin 17 af 18

        Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.

        • 40 g. revet ost
      • Trin 18 af 18

        Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. Giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!

        Tip: Brug hjemmelavede grovflutes til at lave tomat-ostebrødene til suppen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. løg 
          • 100 g. skalotteløg
          • 3-4 fed hvidløg
          • 15 g. smør
          • 1-2 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
          • 4-5 dl. grønsagsbouillon (se evt. opskrift)
          • ½ tsk. groft salt 
          • 1 knivspids friskkværnet peber
          • ½ dl. madlavningsfløde
          • 1-2 håndfulde persille

          Tomat-ostebrød:

          • 4 skiver groft brød
          • 4 små tomater
          • 40 g. revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 måleske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 dørslag
          • 1 blender
          • 1 mellem skål
          • 1 bageplade
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil, og hak løg og skalotteløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
          5. Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          6. Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.
          7. Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.
          8. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
          10. Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          11. Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.
          12. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
          13. Smag suppen til med salt og peber.
          14. Tænd grillen i ovnen på 200 grader.
          15. Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.
          16. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.
          17. Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.
          18. Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. Giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!

            Tip: Brug hjemmelavede grovflutes til at lave tomat-ostebrødene til suppen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1835 kJ / 439 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 53 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. løg 
            • 200 g. skalotteløg
            • 6-8 fed hvidløg
            • 25 g. smør
            • 2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
            • 8-10 dl. grønsagsbouillon (se evt. opskrift)
            • 1 tsk. groft salt 
            • 1 knivspids friskkværnet peber
            • 1 dl. madlavningsfløde
            • 2-3 håndfulde persille

            Tomat-ostebrød:

            • 8 skiver groft brød
            • 8 små tomater
            • 75 g. revet ost
          • Trin 3 af 18

            Pil, og hak løg og skalotteløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 400 g. løg
            • 200 g. skalotteløg
          • Trin 4 af 18

            Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

            • 6-8 fed hvidløg
          • Trin 5 af 18

            Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

            • 25 g. smør
          • Trin 6 af 18

            Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.

            • 2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
          • Trin 7 af 18

            Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.

            • 8-10 dl. grøntsagsbouillon
          • Trin 8 af 18

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2-3 håndfulde persille
          • Trin 9 af 18

            Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

          • Trin 10 af 18

            Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 11 af 18

            Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.

          • Trin 12 af 18

            Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

            • 1 dl. madlavningsfløde
          • Trin 13 af 18

            Smag suppen til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids friskkværnet peber
          • Trin 14 af 18

            Tænd grillen i ovnen på 200 grader.

          • Trin 15 af 18

            Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.

            • 8 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 16 af 18

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.

            • 8 små tomater
          • Trin 17 af 18

            Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.

            • 75 g. revet ost
          • Trin 18 af 18

            Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. Giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!

            Tip: Brug hjemmelavede grovflutes til at lave tomat-ostebrødene til suppen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. løg 
              • 200 g. skalotteløg
              • 6-8 fed hvidløg
              • 25 g. smør
              • 2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
              • 8-10 dl. grønsagsbouillon (se evt. opskrift)
              • 1 tsk. groft salt 
              • 1 knivspids friskkværnet peber
              • 1 dl. madlavningsfløde
              • 2-3 håndfulde persille

              Tomat-ostebrød:

              • 8 skiver groft brød
              • 8 små tomater
              • 75 g. revet ost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 måleske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 grydeske
              • 1 dørslag
              • 1 blender
              • 1 stor skål
              • 1 bageplade
              • Bagepapir

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil, og hak løg og skalotteløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
              5. Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              6. Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.
              7. Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.
              8. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              9. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
              10. Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              11. Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.
              12. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
              13. Smag suppen til med salt og peber.
              14. Tænd grillen i ovnen på 200 grader.
              15. Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.
              16. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.
              17. Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.
              18. Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. Giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!

                Tip: Brug hjemmelavede grovflutes til at lave tomat-ostebrødene til suppen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1835 kJ / 439 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 53 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. løg 
                • 300 g. skalotteløg
                • 9-12 fed hvidløg
                • 40 g. smør
                • 3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
                • 12-15 dl. grønsagsbouillon (se evt. opskrift)
                • 1 ½ tsk. groft salt 
                • 2 knivspidser friskkværnet peber
                • 1 ½ dl. madlavningsfløde
                • 3-4 håndfulde persille

                Tomat-ostebrød:

                • 12 skiver groft brød
                • 12 små tomater
                • 115 g. revet ost
              • Trin 3 af 18

                Pil, og hak løg og skalotteløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 600 g. løg
                • 300 g. skalotteløg
              • Trin 4 af 18

                Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

                • 9-12 fed hvidløg
              • Trin 5 af 18

                Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                • 40 g. smør
              • Trin 6 af 18

                Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.

                • 3-4 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
              • Trin 7 af 18

                Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.

                • 12-15 dl. grøntsagsbouillon
              • Trin 8 af 18

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3-4 håndfulde persille
              • Trin 9 af 18

                Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

              • Trin 10 af 18

                Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 11 af 18

                Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.

              • Trin 12 af 18

                Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

                • 1 ½ dl. madlavningsfløde
              • Trin 13 af 18

                Smag suppen til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 2 knivspidser friskkværnet peber
              • Trin 14 af 18

                Tænd grillen i ovnen på 200 grader.

              • Trin 15 af 18

                Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.

                • 12 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 16 af 18

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.

                • 12 små tomater
              • Trin 17 af 18

                Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.

                • 115 g. revet ost
              • Trin 18 af 18

                Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. Giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!

                Tip: Brug hjemmelavede grovflutes til at lave tomat-ostebrødene til suppen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. løg 
                  • 300 g. skalotteløg
                  • 9-12 fed hvidløg
                  • 40 g. smør
                  • 3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
                  • 12-15 dl. grønsagsbouillon (se evt. opskrift)
                  • 1 ½ tsk. groft salt 
                  • 2 knivspidser friskkværnet peber
                  • 1 ½ dl. madlavningsfløde
                  • 3-4 håndfulde persille

                  Tomat-ostebrød:

                  • 12 skiver groft brød
                  • 12 små tomater
                  • 115 g. revet ost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 måleske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 dørslag
                  • 1 blender
                  • 1 stor skål
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil, og hak løg og skalotteløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
                  5. Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  6. Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.
                  7. Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.
                  8. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
                  10. Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  11. Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.
                  12. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
                  13. Smag suppen til med salt og peber.
                  14. Tænd grillen i ovnen på 200 grader.
                  15. Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.
                  16. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.
                  17. Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.
                  18. Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.