Linsesymfoni

Linsesymfoni

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 35 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Dahl:  

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ aubergine
        • 1 gulerod
        • ½ squash
        • 1-1 ½ spsk. olie til stegning
        • 1 tsk. spidskommen
        • 1 tsk. koriander
        • 1 tsk. karrypasta
        • Evt. ¼ tsk. tørret chili
        • 125 g. røde linser (1 ½ dl.)
        • ½ dåse/brik hakkede tomater
        • ½ dåse/brik kokosmælk
        • 3 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Ris:

        • 1 ½ dl. ris
        • Ca. 2 ¼ dl. vand
        • 1 knivspids salt

        Raita:

        • 1 dl. græsk yoghurt
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. sukker
        • 5-6 cm. agurk
        • Evt. frisk koriander

        Tilbehør:

        • 1 stk. naanbrød
      • Trin 3 af 15

        Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 15

        Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.

        • ½ aubergine
        • 1 gulerod
        • ½ squash
      • Trin 5 af 15

        Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

        • 1-1 ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 6 af 15

        Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

      • Trin 7 af 15

        Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

        • 1 tsk. spidskommen
        • 1 tsk. koriander
        • 1 tsk. karrypasta
        • Evt. ¼ tsk. tørret chili
      • Trin 8 af 15

        Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

      • Trin 9 af 15

        Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

        • 125 g. røde linser (1 ½ dl.)
      • Trin 10 af 15

        Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

        • ½ dåse/brik hakkede tomater
        • ½ dåse/brik kokosmælk
        • 3 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning
      • Trin 11 af 15

        Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

        • 1 ½ dl. ris
        • Ca. 2 ¼ dl. vand
        • 1 knivspids salt
      • Trin 12 af 15

        Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.

        • 1 dl. græsk yoghurt
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. sukker
      • Trin 13 af 15

        Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

        • 5-6 cm. agurk
        • Evt. frisk koriander
      • Trin 14 af 15

        Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 15 af 15

        Varm naanbrødet i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

        • 1 stk. naanbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dahl:  

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ aubergine
          • 1 gulerod
          • ½ squash
          • 1-1 ½ spsk. olie til stegning
          • 1 tsk. spidskommen
          • 1 tsk. koriander
          • 1 tsk. karrypasta
          • Evt. ¼ tsk. tørret chili
          • 125 g. røde linser (1 ½ dl.)
          • ½ dåse/brik hakkede tomater
          • ½ dåse/brik kokosmælk
          • 3 dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillonterning
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Ris:

          • 1 ½ dl. ris
          • Ca. 2 ¼ dl. vand
          • 1 knivspids salt

          Raita:

          • 1 dl. græsk yoghurt
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. sukker
          • 5-6 cm. agurk
          • Evt. frisk koriander

          Tilbehør:

          • 1 stk. naanbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 spiseske
          • 1 spatel
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 si
          • 2 grydelåg
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 lille skål
          • 1 brødrister

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.
          5. Varm olien op i en stor gryde til middel varme.
          6. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.
          7. Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.
          8. Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.
          9. Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.
          10. Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.
          11. Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.
          12. Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.
          13. Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.
          14. Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.
          15. Varm naanbrødet i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 35 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Dahl:  

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 aubergine
            • 2 gulerødder
            • 1 squash
            • 2-3 spsk. olie til stegning
            • 2 tsk. spidskommen
            • 2 tsk. koriander
            • 2 tsk. karrypasta
            • Evt. ½ tsk. tørret chili
            • 250 g. røde linser (3 dl.)
            • 1 dåse/brik hakkede tomater
            • 1 dåse/brik kokosmælk
            • 6 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Ris:

            • 3 dl. ris
            • Ca. 4 ½ dl. vand
            • ¼ tsk. salt

            Raita:

            • 2 dl. græsk yoghurt
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. sukker
            • ¼ agurk
            • Evt. frisk koriander

            Tilbehør:

            • 2 stk. naanbrød
          • Trin 3 af 15

            Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 4 af 15

            Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.

            • 1 aubergine
            • 2 gulerødder
            • 1 squash
          • Trin 5 af 15

            Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

            • 2-3 spsk. olie til stegning
          • Trin 6 af 15

            Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

          • Trin 7 af 15

            Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

            • 2 tsk. spidskommen
            • 2 tsk. koriander
            • 2 tsk. karrypasta
            • Evt. ½ tsk. tørret chili
          • Trin 8 af 15

            Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

          • Trin 9 af 15

            Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

            • 250 g. røde linser (3 dl.)
          • Trin 10 af 15

            Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

            • 1 dåse/brik hakkede tomater
            • 1 dåse/brik kokosmælk
            • 6 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
          • Trin 11 af 15

            Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

            • 3 dl. ris
            • Ca. 4 ½ dl. vand
            • ¼ tsk. salt
          • Trin 12 af 15

            Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.

            • 2 dl. græsk yoghurt
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. sukker
          • Trin 13 af 15

            Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

            • ¼ agurk
            • Evt. frisk koriander
          • Trin 14 af 15

            Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 15 af 15

            Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

            • 2 stk. naanbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dahl:  

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 aubergine
              • 2 gulerødder
              • 1 squash
              • 2-3 spsk. olie til stegning
              • 2 tsk. spidskommen
              • 2 tsk. koriander
              • 2 tsk. karrypasta
              • Evt. ½ tsk. tørret chili
              • 250 g. røde linser (3 dl.)
              • 1 dåse/brik hakkede tomater
              • 1 dåse/brik kokosmælk
              • 6 dl. vand
              • 1 grøntsags-bouillonterning
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Ris:

              • 3 dl. ris
              • Ca. 4 ½ dl. vand
              • ¼ tsk. salt

              Raita:

              • 2 dl. græsk yoghurt
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. sukker
              • ¼ agurk
              • Evt. frisk koriander

              Tilbehør:

              • 2 stk. naanbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 spiseske
              • 1 spatel
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 si
              • 2 grydelåg
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 lille skål
              • 1 brødrister

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.
              5. Varm olien op i en stor gryde til middel varme.
              6. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.
              7. Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.
              8. Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.
              9. Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.
              10. Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.
              11. Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.
              12. Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.
              13. Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.
              14. Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.
              15. Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 35 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                Dahl: 

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ aubergine
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ squash
                • 4-5 spsk. olie til stegning
                • 3 tsk. spidskommen
                • 3 tsk. koriander
                • 3 tsk. karrypasta
                • Evt. ¾ tsk. tørret chili
                • 375 g røde linser (4 ½ dl)
                • 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
                • 1 ½ dåse/brik kokosmælk
                • 9 dl vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Ris:

                • 4 ½ dl. ris
                • Cirka 6 ¾ dl. vand.
                • ½ tsk. salt

                Raita:

                • 3 dl græsk yoghurt
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. sukker
                • ½ agurk
                • Evt. frisk koriander

                Tilbehør:

                • 3 stk. naanbrød

                 

              • Trin 3 af 15

                Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg

                 

              • Trin 4 af 15

                Vask auberginen, og skær den i små tern. Vask gulerødderne, skræl dem og skær dem i små tern. Vask squashen, og skær den i små tern.

                • 1 ½ aubergine
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ squash

                 

              • Trin 5 af 15

                Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

                • 4-5 spsk. olie til stegning

                 

              • Trin 6 af 15

                Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

              • Trin 7 af 15

                Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

                • 3 tsk. spidskommen
                • 3 tsk. koriander
                • 3 tsk. karrypasta
                • Evt. ¾ tsk. tørret chili

                 

              • Trin 8 af 15

                Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

              • Trin 9 af 15

                Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

                • 375 g røde linser (4 ½ dl)

                 

              • Trin 10 af 15

                Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

                • 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
                • 1 ½ dåse/brik kokosmælk
                • 9 dl vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning

                 

              • Trin 11 af 15

                Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

                • 4 ½ dl. ris
                • Cirka 6 ¾ dl. vand.
                • ½ tsk. salt

                 

              • Trin 12 af 15

                Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

                • 3 dl græsk yoghurt
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. sukker

                 

              • Trin 13 af 15

                Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

                • ½ agurk
                • Evt. frisk koriander

                 

              • Trin 14 af 15

                Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og eventuelt chili.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                 

              • Trin 15 af 15

                Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

                • 3 stk. naanbrød

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Dahl: 

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ aubergine
                  • 3 gulerødder
                  • 1 ½ squash
                  • 4-5 spsk. olie til stegning
                  • 3 tsk. spidskommen
                  • 3 tsk. koriander
                  • 3 tsk. karrypasta
                  • Evt. ¾ tsk. tørret chili
                  • 375 g røde linser (4 ½ dl)
                  • 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
                  • 1 ½ dåse/brik kokosmælk
                  • 9 dl vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Ris:

                  • 4 ½ dl. ris
                  • Cirka 6 ¾ dl. vand.
                  • ½ tsk. salt

                  Raita:

                  • 3 dl græsk yoghurt
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. sukker
                  • ½ agurk
                  • Evt. frisk koriander

                  Tilbehør:

                  • 3 stk. naanbrød

                   

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spiseske
                  • 1 spatel
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 si
                  • 2 grydelåg
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 lille skål
                  • 1 brødrister

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Vask auberginen, og skær den i små tern. Vask gulerødderne, skræl dem og skær dem i små tern. Vask squashen, og skær den i små tern.
                  5. Varm olien op i en stor gryde til middel varme.
                  6. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.
                  7. Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.
                  8. Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.
                  9. Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.
                  10. Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.
                  11. Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.
                  12. Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
                  13. Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.
                  14. Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og eventuelt chili.
                  15. Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!