Linsesymfoni

Linsesymfoni

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 35 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm og Micki laver linsesymfoni. 

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
          • Protein: 14 %
          • Kulhydrat: 51 %
          • Fedt: 35 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          Dahl:  

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ aubergine
          • 1 gulerod
          • ½ squash
          • 1-1 ½ spsk. olie til stegning
          • 1 tsk. spidskommen
          • 1 tsk. koriander
          • 1 tsk. karrypasta
          • Evt. ¼ tsk. tørret chili
          • 125 g. røde linser (1 ½ dl.)
          • ½ dåse/brik hakkede tomater
          • ½ dåse/brik kokosmælk
          • 3 dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillonterning
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Ris:

          • 1 ½ dl. ris
          • Ca. 2 ¼ dl. vand
          • 1 knivspids salt

          Raita:

          • 1 dl. græsk yoghurt
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. sukker
          • 5-6 cm. agurk
          • Evt. frisk koriander

          Tilbehør:

          • 1 stk. naanbrød
        • Trin 3 af 15

          Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
        • Trin 4 af 15

          Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.

          • ½ aubergine
          • 1 gulerod
          • ½ squash
        • Trin 5 af 15

          Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

          • 1-1 ½ spsk. olie til stegning
        • Trin 6 af 15

          Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

        • Trin 7 af 15

          Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

          • 1 tsk. spidskommen
          • 1 tsk. koriander
          • 1 tsk. karrypasta
          • Evt. ¼ tsk. tørret chili
        • Trin 8 af 15

          Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

        • Trin 9 af 15

          Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

          • 125 g. røde linser (1 ½ dl.)
        • Trin 10 af 15

          Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

          • ½ dåse/brik hakkede tomater
          • ½ dåse/brik kokosmælk
          • 3 dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillonterning
        • Trin 11 af 15

          Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

          • 1 ½ dl. ris
          • Ca. 2 ¼ dl. vand
          • 1 knivspids salt
        • Trin 12 af 15

          Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.

          • 1 dl. græsk yoghurt
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. sukker
        • Trin 13 af 15

          Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

          • 5-6 cm. agurk
          • Evt. frisk koriander
        • Trin 14 af 15

          Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.

          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
        • Trin 15 af 15

          Varm naanbrødet i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

          • 1 stk. naanbrød
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Dahl:  

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
            • ½ aubergine
            • 1 gulerod
            • ½ squash
            • 1-1 ½ spsk. olie til stegning
            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. koriander
            • 1 tsk. karrypasta
            • Evt. ¼ tsk. tørret chili
            • 125 g. røde linser (1 ½ dl.)
            • ½ dåse/brik hakkede tomater
            • ½ dåse/brik kokosmælk
            • 3 dl. vand
            • ½ grøntsags-bouillonterning
            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber

            Ris:

            • 1 ½ dl. ris
            • Ca. 2 ¼ dl. vand
            • 1 knivspids salt

            Raita:

            • 1 dl. græsk yoghurt
            • ¼ tsk. salt
            • ¼ tsk. sukker
            • 5-6 cm. agurk
            • Evt. frisk koriander

            Tilbehør:

            • 1 stk. naanbrød

             

            Køkkenredskaber

            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 stor gryde
            • 1 spiseske
            • 1 spatel
            • 1 teske
            • 1 decilitermål
            • 1 si
            • 2 grydelåg
            • 1 mellemstor gryde
            • 1 lille skål
            • 1 brødrister

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
            4. Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.
            5. Varm olien op i en stor gryde til middel varme.
            6. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.
            7. Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.
            8. Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.
            9. Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.
            10. Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.
            11. Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.
            12. Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.
            13. Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.
            14. Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.
            15. Varm naanbrødet i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
              • Protein: 14 %
              • Kulhydrat: 51 %
              • Fedt: 35 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm og Micki laver linsesymfoni. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 35 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Dahl:  

                • 2 løg
                • 2 fed hvidløg
                • 1 aubergine
                • 2 gulerødder
                • 1 squash
                • 2-3 spsk. olie til stegning
                • 2 tsk. spidskommen
                • 2 tsk. koriander
                • 2 tsk. karrypasta
                • Evt. ½ tsk. tørret chili
                • 250 g. røde linser (3 dl.)
                • 1 dåse/brik hakkede tomater
                • 1 dåse/brik kokosmælk
                • 6 dl. vand
                • 1 grøntsags-bouillonterning
                • 1 tsk. salt
                • ½ tsk. peber

                Ris:

                • 3 dl. ris
                • Ca. 4 ½ dl. vand
                • ¼ tsk. salt

                Raita:

                • 2 dl. græsk yoghurt
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. sukker
                • ¼ agurk
                • Evt. frisk koriander

                Tilbehør:

                • 2 stk. naanbrød
              • Trin 3 af 15

                Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 2 løg
                • 2 fed hvidløg
              • Trin 4 af 15

                Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.

                • 1 aubergine
                • 2 gulerødder
                • 1 squash
              • Trin 5 af 15

                Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

                • 2-3 spsk. olie til stegning
              • Trin 6 af 15

                Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

              • Trin 7 af 15

                Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

                • 2 tsk. spidskommen
                • 2 tsk. koriander
                • 2 tsk. karrypasta
                • Evt. ½ tsk. tørret chili
              • Trin 8 af 15

                Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

              • Trin 9 af 15

                Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

                • 250 g. røde linser (3 dl.)
              • Trin 10 af 15

                Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

                • 1 dåse/brik hakkede tomater
                • 1 dåse/brik kokosmælk
                • 6 dl. vand
                • 1 grøntsags-bouillonterning
              • Trin 11 af 15

                Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

                • 3 dl. ris
                • Ca. 4 ½ dl. vand
                • ¼ tsk. salt
              • Trin 12 af 15

                Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.

                • 2 dl. græsk yoghurt
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. sukker
              • Trin 13 af 15

                Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

                • ¼ agurk
                • Evt. frisk koriander
              • Trin 14 af 15

                Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.

                • 1 tsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 15 af 15

                Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

                • 2 stk. naanbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dahl:  

                  • 2 løg
                  • 2 fed hvidløg
                  • 1 aubergine
                  • 2 gulerødder
                  • 1 squash
                  • 2-3 spsk. olie til stegning
                  • 2 tsk. spidskommen
                  • 2 tsk. koriander
                  • 2 tsk. karrypasta
                  • Evt. ½ tsk. tørret chili
                  • 250 g. røde linser (3 dl.)
                  • 1 dåse/brik hakkede tomater
                  • 1 dåse/brik kokosmælk
                  • 6 dl. vand
                  • 1 grøntsags-bouillonterning
                  • 1 tsk. salt
                  • ½ tsk. peber

                  Ris:

                  • 3 dl. ris
                  • Ca. 4 ½ dl. vand
                  • ¼ tsk. salt

                  Raita:

                  • 2 dl. græsk yoghurt
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. sukker
                  • ¼ agurk
                  • Evt. frisk koriander

                  Tilbehør:

                  • 2 stk. naanbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spiseske
                  • 1 spatel
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 si
                  • 2 grydelåg
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 lille skål
                  • 1 brødrister

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.
                  5. Varm olien op i en stor gryde til middel varme.
                  6. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.
                  7. Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.
                  8. Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.
                  9. Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.
                  10. Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.
                  11. Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.
                  12. Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.
                  13. Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.
                  14. Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.
                  15. Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
                    • Protein: 14 %
                    • Kulhydrat: 51 %
                    • Fedt: 35 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm og Micki laver linsesymfoni. 

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
                      • Protein: 14 %
                      • Kulhydrat: 51 %
                      • Fedt: 35 %
                  • Du skal bruge

                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 15

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                    • Trin 2 af 15

                      Find alle ingredienserne frem.

                       

                      Ingredienser

                      Dahl: 

                      • 3 løg
                      • 3 fed hvidløg
                      • 1 ½ aubergine
                      • 3 gulerødder
                      • 1 ½ squash
                      • 4-5 spsk. olie til stegning
                      • 3 tsk. spidskommen
                      • 3 tsk. koriander
                      • 3 tsk. karrypasta
                      • Evt. ¾ tsk. tørret chili
                      • 375 g røde linser (4 ½ dl)
                      • 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
                      • 1 ½ dåse/brik kokosmælk
                      • 9 dl vand
                      • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                      • 1 ½ tsk. salt
                      • ¾ tsk. peber

                      Ris:

                      • 4 ½ dl. ris
                      • Cirka 6 ¾ dl. vand.
                      • ½ tsk. salt

                      Raita:

                      • 3 dl græsk yoghurt
                      • ¾ tsk. salt
                      • ¾ tsk. sukker
                      • ½ agurk
                      • Evt. frisk koriander

                      Tilbehør:

                      • 3 stk. naanbrød

                       

                    • Trin 3 af 15

                      Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                      • 3 løg
                      • 3 fed hvidløg

                       

                    • Trin 4 af 15

                      Vask auberginen, og skær den i små tern. Vask gulerødderne, skræl dem og skær dem i små tern. Vask squashen, og skær den i små tern.

                      • 1 ½ aubergine
                      • 3 gulerødder
                      • 1 ½ squash

                       

                    • Trin 5 af 15

                      Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

                      • 4-5 spsk. olie til stegning

                       

                    • Trin 6 af 15

                      Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

                    • Trin 7 af 15

                      Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

                      • 3 tsk. spidskommen
                      • 3 tsk. koriander
                      • 3 tsk. karrypasta
                      • Evt. ¾ tsk. tørret chili

                       

                    • Trin 8 af 15

                      Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

                    • Trin 9 af 15

                      Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

                      • 375 g røde linser (4 ½ dl)

                       

                    • Trin 10 af 15

                      Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

                      • 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
                      • 1 ½ dåse/brik kokosmælk
                      • 9 dl vand
                      • 1 ½ grøntsags-bouillonterning

                       

                    • Trin 11 af 15

                      Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

                      • 4 ½ dl. ris
                      • Cirka 6 ¾ dl. vand.
                      • ½ tsk. salt

                       

                    • Trin 12 af 15

                      Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

                      • 3 dl græsk yoghurt
                      • ¾ tsk. salt
                      • ¾ tsk. sukker

                       

                    • Trin 13 af 15

                      Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

                      • ½ agurk
                      • Evt. frisk koriander

                       

                    • Trin 14 af 15

                      Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og eventuelt chili.

                      • 1 ½ tsk. salt
                      • ¾ tsk. peber

                       

                    • Trin 15 af 15

                      Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

                      • 3 stk. naanbrød

                       

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Mie kaster sig ud i en indisk dahl. Den mætter og har masser af smag. Lav en portion med opskriften fra GoCook.

                      Du skal bruge

                         

                        Ingredienser

                        Dahl: 

                        • 3 løg
                        • 3 fed hvidløg
                        • 1 ½ aubergine
                        • 3 gulerødder
                        • 1 ½ squash
                        • 4-5 spsk. olie til stegning
                        • 3 tsk. spidskommen
                        • 3 tsk. koriander
                        • 3 tsk. karrypasta
                        • Evt. ¾ tsk. tørret chili
                        • 375 g røde linser (4 ½ dl)
                        • 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
                        • 1 ½ dåse/brik kokosmælk
                        • 9 dl vand
                        • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                        • 1 ½ tsk. salt
                        • ¾ tsk. peber

                        Ris:

                        • 4 ½ dl. ris
                        • Cirka 6 ¾ dl. vand.
                        • ½ tsk. salt

                        Raita:

                        • 3 dl græsk yoghurt
                        • ¾ tsk. salt
                        • ¾ tsk. sukker
                        • ½ agurk
                        • Evt. frisk koriander

                        Tilbehør:

                        • 3 stk. naanbrød

                         

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 skærebræt
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 stor gryde
                        • 1 spiseske
                        • 1 spatel
                        • 1 teske
                        • 1 decilitermål
                        • 1 si
                        • 2 grydelåg
                        • 1 mellemstor gryde
                        • 1 lille skål
                        • 1 brødrister

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                        4. Vask auberginen, og skær den i små tern. Vask gulerødderne, skræl dem og skær dem i små tern. Vask squashen, og skær den i små tern.
                        5. Varm olien op i en stor gryde til middel varme.
                        6. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.
                        7. Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.
                        8. Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.
                        9. Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.
                        10. Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.
                        11. Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.
                        12. Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
                        13. Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.
                        14. Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og eventuelt chili.
                        15. Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!