- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Leverpostej med bacon og timian
Leverpostej med bacon og timian
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Det tager lidt tid at lave leverpostej. Du skal bruge en blender med låg eller foodprocessor. Men det er alle pengene værd. Hjemmelavet leverpostej smager konge!
Opskriften giver 1 stor leverpostej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til leverpostej med bacon og timian
Leverpostej:
900 g. griselever
200 g. bacon
3 løg
1 spsk. olie
5 kviste timian
1 dl. mel
200 g. smør
4 æg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Lever
Bacon
Løg
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Hvedemel
Smør
Æg
Salt
Peber
Køkkenredskaber til leverpostej med bacon og timian
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 kødhakker eller blender
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 bagerist
1 stort ovnfast fad
1 stor rugbrødsform
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Kødhakker
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Bagerist
Stort ovnfast fad
Rugbrødsform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Leverpostej-fars:
3.
4.
5.
6.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom bacon, løg og timian på stegepanden, og svits det i cirka 3 minutter, til løg og bacon har taget lidt farve.
7.
8.
Slå æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Blend, til det er en ensartet fars. Se videoen.
9.
10.
Lav vandbad og bag leverpostejen:
11.
Kom vand i et stort ovnfast fad, og stil fadet i bunden af ovnen. Det giver damp, når leverpostejen bager.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 298 kJ / 71 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer