Leverpostej med bacon og timian

Leverpostej med bacon og timian

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det tager lidt tid at lave leverpostej. Du skal bruge en blender med låg eller foodprocessor. Men det er alle pengene værd. Hjemmelavet leverpostej smager konge!

        Opskriften giver 1 stor leverpostej.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 298 kJ / 71 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 10 %
        • Fedt: 63 %
        • Heraf mættet fedt: 2,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 900 g. griselever
        • 200 g. bacon
        • 3 løg
        • 1 spsk. olie
        • 5 kviste frisk timian
        • 1 dl. mel
        • 200 g. smør
        • 4 æg
        • 2 tsk. salt
        • 1 tsk. peber
      • Trin 3 af 13

        Kom griseleveren i en foodprocessor, og blend det.

        • 900 g. griselever
      • Trin 4 af 13

        Hak baconen fint. Hvis du har en kødhakker, så kør baconen gennem kødhakkeren i stedet for at hakke det.

        • 200 g. bacon
      • Trin 5 af 13

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 3 løg
      • Trin 6 af 13

        Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom bacon, løg og timian på stegepanden, og svits det i cirka 3 minutter, til løg og bacon har taget lidt farve.

        • 1 spsk. olie
        • 5 kviste frisk timian
      • Trin 7 af 13

        Kom løg, bacon, mel og smør i blenderen med den blendede griselever.

        • 1 dl. mel
        • 200 g. smør
      • Trin 8 af 13

        Slå æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Blend, til det er en ensartet fars.

        • 4 æg
      • Trin 9 af 13

        Kom salt og peber i blenderen, og blend igen i cirka 10 sekunder, til det er rørt rundt.

        • 2 tsk. salt
        • 1 tsk. peber
      • Trin 10 af 13

        Tænd ovnen på 185 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 11 af 13

        Lav vandbad: Kom vand i et stort ovnfast fad, og stil fadet i bunden af ovnen. Det giver damp, når leverpostejen bager.

      • Trin 12 af 13

        Kom leverpostejs-farsen i en stor rugbrødsform.

      • Trin 13 af 13

        Stil leverpostejen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 30 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det tager lidt tid at lave leverpostej. Du skal bruge en blender med låg eller foodprocessor. Men det er alle pengene værd. Hjemmelavet leverpostej smager konge!

        Opskriften giver 1 stor leverpostej.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 900 g. griselever
          • 200 g. bacon
          • 3 løg
          • 1 spsk. olie
          • 5 kviste frisk timian
          • 1 dl. mel
          • 200 g. smør
          • 4 æg
          • 2 tsk. salt
          • 1 tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 kødhakker eller blender
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 bagerist
          • 1 stort ovnfast fad
          • 1 stor rugbrødsform

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom griseleveren i en foodprocessor, og blend det.
          4. Hak baconen fint. Hvis du har en kødhakker, så kør baconen gennem kødhakkeren i stedet for at hakke det.
          5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom bacon, løg og timian på stegepanden, og svits det i cirka 3 minutter, til løg og bacon har taget lidt farve.
          7. Kom løg, bacon, mel og smør i blenderen med den blendede griselever.
          8. Slå æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Blend, til det er en ensartet fars.
          9. Kom salt og peber i blenderen, og blend igen i cirka 10 sekunder, til det er rørt rundt.
          10. Tænd ovnen på 185 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.
          11. Lav vandbad: Kom vand i et stort ovnfast fad, og stil fadet i bunden af ovnen. Det giver damp, når leverpostejen bager.
          12. Kom leverpostejs-farsen i en stor rugbrødsform.
          13. Stil leverpostejen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 30 minutter.