Lasagne med spinat

Lasagne med spinat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2668 kJ / 635 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 45 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 30

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 30

        Find alle ingredienserne frem.

        • 6 tørrede fuldkorns lasagneplader eller 100 g. friske 
        • 250 g. frisk spinat eller 125 g. frossen
        • 1 løg
        • ½ rød peberfrugt
        • 1 fed hvidløg
        • ½ lille rød chili
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. oregano eller merian
        • 250 g. hytteost
        • ½ tsk. groft salt

        Bechamelsovs:

        • ½ spsk. smør
        • 15 g. grana- eller parmesanost
        • 15 g. hvedemel
        • 2 ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. fintrevet muskatnød

        Drys:

        • 15 g. grana- eller parmesanost
      • Trin 3 af 30

        Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.

        • 250 g. frisk spinat eller 100 g. frossen
      • Trin 4 af 30

        Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

      • Trin 5 af 30

        Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 6 af 30

        Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 7 af 30

        Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 8 af 30

        Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ lille rød chili
      • Trin 9 af 30

        Kom olie i en gryde og varm op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 30

        Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 11 af 30

        Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

      • Trin 12 af 30

        Skru op og put spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

      • Trin 13 af 30

        Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

        • ½ tsk. oregano eller merian
      • Trin 14 af 30

        Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.

        • 250 g. hytteost
      • Trin 15 af 30

        Smag til med salt.

        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 16 af 30

        Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm op.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 17 af 30

        Kom smøret i en anden gryde og smelt det ved svag varme.

        • ½ spsk. smør
      • Trin 18 af 30

        Kom mel i gryden med smør og rør i 3 minutter. Brug et piskeris.

        • 15 g. hvedemel
      • Trin 19 af 30

        Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt og rør godt rundt. Der må ikke komme klumper i sovsen.

      • Trin 20 af 30

        Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, og rør rundt.

      • Trin 21 af 30

        Riv muskatnød og parmesanost, og kom det i sovsen. Rør rundt.

        • ½ tsk. fintrevet muskatnød
        • 15 g. grana- eller parmesanost
      • Trin 22 af 30

        Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

        • ½ tsk salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 23 af 30

        Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter.

      • Trin 24 af 30

        Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

      • Trin 25 af 30

        Læg et lag lasagneplader ovenpå.

        • 6 tørrede fuldkorns-lasagneplader
      • Trin 26 af 30

        Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag bechamelsovs.

      • Trin 27 af 30

        Riv osten og drys den over lasagnen.

        • 15 g. grana- eller parmesanost
      • Trin 28 af 30

        Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

      • Trin 29 af 30

        Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

      • Trin 30 af 30

        Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 6 tørrede fuldkorns lasagneplader eller 100 g. friske 
          • 250 g. frisk spinat eller 125 g. frossen
          • 1 løg
          • ½ rød peberfrugt
          • 1 fed hvidløg
          • ½ lille rød chili
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. oregano eller merian
          • 250 g. hytteost
          • ½ tsk. groft salt

          Bechamelsovs:

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. grana- eller parmesanost
          • 15 g. hvedemel
          • 2 ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tsk. fintrevet muskatnød

          Drys:

          • 15 g. grana- eller parmesanost 

          Tilbehør:

          • Grøn salat
          • Fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 balje
          • 1 dørslag
          • 1 mellem skål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 2 små gryder
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast fad
          • 1 rivejern
          • 1 bagerist
          • 1 kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.
          4. Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
          5. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.
          7. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
          8. Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          9. Kom olie i en gryde og varm op.
          10. Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          11. Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
          12. Skru op og put spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
          13. Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
          14. Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.
          15. Smag til med salt.
          16. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm op.
          17. Kom smøret i en anden gryde og smelt det ved svag varme.
          18. Kom mel i gryden med smør og rør i 3 minutter. Brug et piskeris.
          19. Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt og rør godt rundt. Der må ikke komme klumper i sovsen.
          20. Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, og rør rundt.
          21. Riv muskatnød og parmesanost, og kom det i sovsen. Rør rundt.
          22. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
          23. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter.
          24. Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
          25. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
          26. Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag bechamelsovs.
          27. Riv osten og drys den over lasagnen.
          28. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
          29. Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
          30. Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2668 kJ / 635 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 45 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 30

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 30

            Find alle ingredienserne frem.

            • 12 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 200 g. friske 
            • 500 g. frisk spinat eller 250 g. frossen
            • 2 løg
            • 1 rød peberfrugt
            • 2 fed hvidløg
            • 1 lille rød chili
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. oregano eller merian
            • 500 g. hytteost
            • 1 tsk. groft salt

            Bechamelsovs:

            • 1 spsk. smør
            • 25 g. grana- eller parmesanost
            • 30 g. hvedemel
            • 5 dl. mælk
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. fintrevet muskatnød

            Drys:

            • 25 g. grana- eller parmesanost
          • Trin 3 af 30

            Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.

            • 500 g. frisk spinat eller 200 g. frossen
          • Trin 4 af 30

            Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

          • Trin 5 af 30

            Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 6 af 30

            Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 7 af 30

            Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 8 af 30

            Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 lille rød chili
          • Trin 9 af 30

            Hæld olie i en gryde og varm det op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 30

            Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 11 af 30

            Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

          • Trin 12 af 30

            Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

          • Trin 13 af 30

            Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

            • 1 tsk. oregano eller merian
          • Trin 14 af 30

            Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.

            • 500 g. hytteost
          • Trin 15 af 30

            Smag til med salt.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 16 af 30

            Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm op.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 17 af 30

            Put smøret i en anden gryde og smelt det ved svag varme.

            • 1 spsk. smør
          • Trin 18 af 30

            Hæld mel i gryden med smør og rør i 3 minutter. Brug et piskeris.

            • 30 g. hvedemel
          • Trin 19 af 30

            Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt og rør godt rundt. Der må ikke komme klumper i sovsen.

          • Trin 20 af 30

            Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, og rør rundt.

          • Trin 21 af 30

            Riv muskatnød og parmesanost, og kom det i sovsen. Rør rundt.

            • 1 tsk. fintrevet muskatnød
            • 25 g. grana- eller parmesanost
          • Trin 22 af 30

            Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 23 af 30

            Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter.

          • Trin 24 af 30

            Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

          • Trin 25 af 30

            Læg et lag lasagneplader ovenpå.

            • 12 tørrede fuldkorns-lasagneplader
          • Trin 26 af 30

            Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag bechamelsovs.

          • Trin 27 af 30

            Riv osten og drys den over lasagnen.

            • 25 g. grana- eller parmesanost
          • Trin 28 af 30

            Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

          • Trin 29 af 30

            Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

          • Trin 30 af 30

            Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 12 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 200 g. friske 
              • 500 g. frisk spinat eller 250 g. frossen
              • 2 løg
              • 1 rød peberfrugt
              • 2 fed hvidløg
              • 1 lille rød chili
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. oregano eller merian
              • 500 g. hytteost
              • 1 tsk. groft salt

              Bechamelsovs:

              • 1 spsk. smør
              • 25 g. grana- eller parmesanost
              • 30 g. hvedemel
              • 5 dl. mælk
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • ½ tsk. fintrevet muskatnød

              Drys:

              • 25 g. grana- eller parmesanost 

              Tilbehør:

              • Grøn salat
              • Fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 balje
              • 1 dørslag
              • 1 mellem skål
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 2 små gryder
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast fad
              • 1 rivejern
              • 1 bagerist
              • 1 kødnål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.
              4. Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
              5. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.
              7. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
              8. Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              9. Hæld olie i en gryde og varm det op.
              10. Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              11. Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
              12. Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
              13. Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
              14. Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.
              15. Smag til med salt.
              16. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm op.
              17. Put smøret i en anden gryde og smelt det ved svag varme.
              18. Hæld mel i gryden med smør og rør i 3 minutter. Brug et piskeris.
              19. Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt og rør godt rundt. Der må ikke komme klumper i sovsen.
              20. Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, og rør rundt.
              21. Riv muskatnød og parmesanost, og kom det i sovsen. Rør rundt.
              22. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
              23. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter.
              24. Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
              25. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
              26. Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag bechamelsovs.
              27. Riv osten og drys den over lasagnen.
              28. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
              29. Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
              30. Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2668 kJ / 635 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 45 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 30

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 30

                Find alle ingredienserne frem.

                • 18 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 300 g. friske 
                • 750 g. frisk spinat eller 375 g. frossen
                • 3 løg
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ lille rød chili
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. oregano eller merian
                • 750 g. hytteost
                • 1 ½ tsk. groft salt

                Bechamelsovs:

                • 1 ½ spsk. smør
                • 40 g. grana- eller parmesanost
                • 45 g. hvedemel
                • 7 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

                Drys:

                • 40 g. grana- eller parmesanost
              • Trin 3 af 30

                Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.

                • 750 g. frisk spinat eller 300 g. frossen
              • Trin 4 af 30

                Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

              • Trin 5 af 30

                Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 6 af 30

                Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 7 af 30

                Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 8 af 30

                Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 ½ lille rød chili
              • Trin 9 af 30

                Hæld olie i en gryde og varm det op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 30

                Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 11 af 30

                Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

              • Trin 12 af 30

                Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

              • Trin 13 af 30

                Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

                • 1 ½ tsk. oregano eller merian
              • Trin 14 af 30

                Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.

                • 750 g. hytteost
              • Trin 15 af 30

                Smag til med salt.

                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 16 af 30

                Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm op.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 17 af 30

                Put smøret i en anden gryde og smelt det ved svag varme.

                • 1 ½ spsk. smør
              • Trin 18 af 30

                Hæld mel i gryden med smør og rør i 3 minutter. Brug et piskeris.

                • 45 g. hvedemel
              • Trin 19 af 30

                Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt og rør godt rundt. Der må ikke komme klumper i sovsen.

              • Trin 20 af 30

                Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, og rør rundt.

              • Trin 21 af 30

                Riv muskatnød og parmesanost, og kom det i sovsen. Rør rundt.

                • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød
                • 40 g. grana- eller parmesanost
              • Trin 22 af 30

                Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 23 af 30

                Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 35 x 35 centimeter.

              • Trin 24 af 30

                Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

              • Trin 25 af 30

                Læg et lag lasagneplader ovenpå.

                • 18 tørrede fuldkorns-lasagneplader
              • Trin 26 af 30

                Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag bechamelsovs.

              • Trin 27 af 30

                Riv osten og drys den over lasagnen.

                • 40 g. grana- eller parmesanost
              • Trin 28 af 30

                Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

              • Trin 29 af 30

                Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

              • Trin 30 af 30

                Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 18 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 300 g. friske 
                  • 750 g. frisk spinat eller 375 g. frossen
                  • 3 løg
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ lille rød chili
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. oregano eller merian
                  • 750 g. hytteost
                  • 1 ½ tsk. groft salt

                  Bechamelsovs:

                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 40 g. grana- eller parmesanost
                  • 45 g. hvedemel
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

                  Drys:

                  • 40 g. grana- eller parmesanost 

                  Tilbehør:

                  • Grøn salat
                  • Fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 balje
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellem skål
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 2 små gryder
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 rivejern
                  • 1 bagerist
                  • 1 kødnål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.
                  4. Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
                  5. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.
                  7. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
                  8. Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  9. Hæld olie i en gryde og varm det op.
                  10. Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  11. Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
                  12. Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
                  13. Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
                  14. Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.
                  15. Smag til med salt.
                  16. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm op.
                  17. Put smøret i en anden gryde og smelt det ved svag varme.
                  18. Hæld mel i gryden med smør og rør i 3 minutter. Brug et piskeris.
                  19. Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt og rør godt rundt. Der må ikke komme klumper i sovsen.
                  20. Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, og rør rundt.
                  21. Riv muskatnød og parmesanost, og kom det i sovsen. Rør rundt.
                  22. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
                  23. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 35 x 35 centimeter.
                  24. Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
                  25. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
                  26. Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag bechamelsovs.
                  27. Riv osten og drys den over lasagnen.
                  28. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
                  29. Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
                  30. Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!