Lasagne med spinat

Lasagne med spinat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2668 kJ / 635 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 45 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 31

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 31

        Find alle ingredienserne frem.

        • 6 tørrede fuldkorns lasagneplader eller 100 g. friske 
        • 250 g. frisk spinat eller 125 g. frossen
        • 1 løg
        • ½ rød peberfrugt
        • 1 fed hvidløg
        • ½ lille rød chili
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. oregano eller merian
        • 250 g. hytteost
        • ½ tsk. groft salt

        Bechamelsovs:

        • ½ spsk. smør
        • 15 g. grana- eller parmesanost
        • 15 g. hvedemel
        • 2 ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. fintrevet muskatnød

        Drys:

        • 15 g. grana- eller parmesanost
      • Trin 3 af 31

        Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.

        • 250 g. frisk spinat eller 100 g. frossen
      • Trin 4 af 31

        Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

      • Trin 5 af 31

        Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 6 af 31

        Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 7 af 31

        Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 8 af 31

        Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ lille rød chili
      • Trin 9 af 31

        Kom olie i en gryde og varm op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 31

        Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 11 af 31

        Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

      • Trin 12 af 31

        Skru op og put spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

      • Trin 13 af 31

        Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

        • ½ tsk. oregano eller merian
      • Trin 14 af 31

        Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.

        • 250 g. hytteost
      • Trin 15 af 31

        Smag til med salt.

        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 16 af 31

        Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.

        • ½ spsk. smør

         

      • Trin 17 af 31

        Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

        • 15 g. hvedemel

         

      • Trin 18 af 31

        Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • 2 ½ dl. Mælk

         

      • Trin 19 af 31

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ¼ dl. vand

         

      • Trin 20 af 31

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 21 af 31

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

      • Trin 22 af 31

        Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. fintrevet muskatnød
      • Trin 23 af 31

        Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

        • 15 g. grana- eller parmesanost

         

      • Trin 24 af 31

        Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du samler din lasagne.

      • Trin 25 af 31

        Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

      • Trin 26 af 31

        Læg et lag lasagneplader ovenpå.

        • 6 tørrede fuldkorns-lasagneplader
      • Trin 27 af 31

        Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.

      • Trin 28 af 31

        Riv osten og drys den over lasagnen.

        • 15 g. grana- eller parmesanost
      • Trin 29 af 31

        Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

      • Trin 30 af 31

        Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

      • Trin 31 af 31

        Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 6 tørrede fuldkorns lasagneplader eller 100 g. friske 
          • 250 g. frisk spinat eller 125 g. frossen
          • 1 løg
          • ½ rød peberfrugt
          • 1 fed hvidløg
          • ½ lille rød chili
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. oregano eller merian
          • 250 g. hytteost
          • ½ tsk. groft salt

          Mornaysovs:

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. grana- eller parmesanost
          • 15 g. hvedemel
          • 2 ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tsk. fintrevet muskatnød

          Drys:

          • 15 g. grana- eller parmesanost 

          Tilbehør:

          • Grøn salat
          • Fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 balje
          • 1 dørslag
          • 1 mellem skål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 2 små gryder
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast fad
          • 1 rivejern
          • 1 bagerist
          • 1 kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.
          4. Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
          5. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.
          7. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
          8. Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          9. Kom olie i en gryde og varm op.
          10. Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          11. Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
          12. Skru op og put spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
          13. Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
          14. Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.
          15. Smag til med salt.
          16. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
          17. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
          18. Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          19. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          20. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
          21. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
          22. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          23. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
          24. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du samler din lasagne.
          25. Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
          26. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
          27. Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
          28. Riv osten og drys den over lasagnen.
          29. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
          30. Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
          31. Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2668 kJ / 635 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 45 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 31

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 31

            Find alle ingredienserne frem.

            • 12 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 200 g. friske 
            • 500 g. frisk spinat eller 250 g. frossen
            • 2 løg
            • 1 rød peberfrugt
            • 2 fed hvidløg
            • 1 lille rød chili
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. oregano eller merian
            • 500 g. hytteost
            • 1 tsk. groft salt

            Bechamelsovs:

            • 1 spsk. smør
            • 25 g. grana- eller parmesanost
            • 30 g. hvedemel
            • 5 dl. mælk
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. fintrevet muskatnød

            Drys:

            • 25 g. grana- eller parmesanost
          • Trin 3 af 31

            Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.

            • 500 g. frisk spinat eller 200 g. frossen
          • Trin 4 af 31

            Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

          • Trin 5 af 31

            Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 6 af 31

            Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 7 af 31

            Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 8 af 31

            Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 lille rød chili
          • Trin 9 af 31

            Hæld olie i en gryde og varm det op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 31

            Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 11 af 31

            Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

          • Trin 12 af 31

            Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

          • Trin 13 af 31

            Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

            • 1 tsk. oregano eller merian
          • Trin 14 af 31

            Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.

            • 500 g. hytteost
          • Trin 15 af 31

            Smag til med salt.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 16 af 31

            Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.

            • 1 spsk. smør

             

          • Trin 17 af 31

            Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

            • 30 g. hvedemel

             

          • Trin 18 af 31

            Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            • 5 dl. mælk

             

          • Trin 19 af 31

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl. vand

             

          • Trin 20 af 31

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 21 af 31

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

          • Trin 22 af 31

            Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. fintrevet muskatnød
          • Trin 23 af 31

            Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

            • 25 g. grana- eller parmesanost

             

          • Trin 24 af 31

            Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du samler din lasagne.

          • Trin 25 af 31

            Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

          • Trin 26 af 31

            Læg et lag lasagneplader ovenpå.

            • 12 tørrede fuldkorns-lasagneplader
          • Trin 27 af 31

            Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.

          • Trin 28 af 31

            Riv osten og drys den over lasagnen.

            • 25 g. grana- eller parmesanost
          • Trin 29 af 31

            Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

          • Trin 30 af 31

            Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

          • Trin 31 af 31

            Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 12 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 200 g. friske 
              • 500 g. frisk spinat eller 250 g. frossen
              • 2 løg
              • 1 rød peberfrugt
              • 2 fed hvidløg
              • 1 lille rød chili
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. oregano eller merian
              • 500 g. hytteost
              • 1 tsk. groft salt

              Mornaysovs:

              • 1 spsk. smør
              • 25 g. grana- eller parmesanost
              • 30 g. hvedemel
              • 5 dl. mælk
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • ½ tsk. fintrevet muskatnød

              Drys:

              • 25 g. grana- eller parmesanost 

              Tilbehør:

              • Grøn salat
              • Fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 balje
              • 1 dørslag
              • 1 mellem skål
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 2 små gryder
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast fad
              • 1 rivejern
              • 1 bagerist
              • 1 kødnål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.
              4. Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
              5. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.
              7. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
              8. Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              9. Hæld olie i en gryde og varm det op.
              10. Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              11. Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
              12. Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
              13. Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
              14. Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.
              15. Smag til med salt.
              16. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
              17. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
              18. Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              19. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              20. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
              21. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              22. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              23. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
              24. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du samler din lasagne.
              25. Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
              26. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
              27. Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
              28. Riv osten og drys den over lasagnen.
              29. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
              30. Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
              31. Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2668 kJ / 635 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 45 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 31

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 31

                Find alle ingredienserne frem.

                • 18 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 300 g. friske 
                • 750 g. frisk spinat eller 375 g. frossen
                • 3 løg
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ lille rød chili
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. oregano eller merian
                • 750 g. hytteost
                • 1 ½ tsk. groft salt

                Bechamelsovs:

                • 1 ½ spsk. smør
                • 40 g. grana- eller parmesanost
                • 45 g. hvedemel
                • 7 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

                Drys:

                • 40 g. grana- eller parmesanost
              • Trin 3 af 31

                Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.

                • 750 g. frisk spinat eller 300 g. frossen
              • Trin 4 af 31

                Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

              • Trin 5 af 31

                Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 6 af 31

                Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 7 af 31

                Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 8 af 31

                Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 ½ lille rød chili
              • Trin 9 af 31

                Hæld olie i en gryde og varm det op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 31

                Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 11 af 31

                Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

              • Trin 12 af 31

                Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

              • Trin 13 af 31

                Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

                • 1 ½ tsk. oregano eller merian
              • Trin 14 af 31

                Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.

                • 750 g. hytteost
              • Trin 15 af 31

                Smag til med salt.

                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 16 af 31

                Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.

                • 1 ½ spsk. smør

                 

              • Trin 17 af 31

                Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

                • 45 g. hvedemel

                 

              • Trin 18 af 31

                Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • 7 ½ dl. Mælk
              • Trin 19 af 31

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ¼ dl. vand

                 

              • Trin 20 af 31

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 21 af 31

                Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

                 

              • Trin 22 af 31

                Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

                • 40 g. grana- eller parmesanost

                 

              • Trin 23 af 31

                Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 35 x 35 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du samler din lasagne.

              • Trin 24 af 31

                Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 25 af 31

                Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

              • Trin 26 af 31

                Læg et lag lasagneplader ovenpå.

                • 18 tørrede fuldkorns-lasagneplader
              • Trin 27 af 31

                Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.

              • Trin 28 af 31

                Riv osten og drys den over lasagnen.

                • 40 g. grana- eller parmesanost
              • Trin 29 af 31

                Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

              • Trin 30 af 31

                Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

              • Trin 31 af 31

                Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 18 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 300 g. friske 
                  • 750 g. frisk spinat eller 375 g. frossen
                  • 3 løg
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ lille rød chili
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. oregano eller merian
                  • 750 g. hytteost
                  • 1 ½ tsk. groft salt

                  Mornaysovs:

                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 40 g. grana- eller parmesanost
                  • 45 g. hvedemel
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

                  Drys:

                  • 40 g. grana- eller parmesanost 

                  Tilbehør:

                  • Grøn salat
                  • Fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 balje
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellem skål
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 2 små gryder
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 rivejern
                  • 1 bagerist
                  • 1 kødnål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.
                  4. Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
                  5. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner peberfrugt.
                  7. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
                  8. Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  9. Hæld olie i en gryde og varm det op.
                  10. Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  11. Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
                  12. Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
                  13. Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
                  14. Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.
                  15. Smag til med salt.
                  16. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
                  17. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
                  18. Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  19. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  20. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  21. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  22. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
                  23. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 35 x 35 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du samler din lasagne.
                  24. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
                  25. Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
                  26. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
                  27. Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
                  28. Riv osten og drys den over lasagnen.
                  29. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
                  30. Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
                  31. Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød. Velbekomme!