Lasagne med rodfrugter

Lasagne med rodfrugter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.

        Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3330 kJ / 793 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 30 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 28

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 28

        Mål alle ingredienserne af.

        • Fuldkornslasagneplader (6 stk.)
        • 1 porre
        • 1 pastinak
        • 1 gulerod
        • 1 persillerod
        • 1 spsk. olie
        • 1 fed hvidløg
        • 1-2 kviste frisk timian
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. friskkværnet hvid peber
        • 25 g. hele mandler
        • 25 g. hasselnødder
        • 65 g. revet ost

        Bechamelsovs:

        • ½ spsk. smør
        • 15 g. hvedemel
        • 2 ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ¼ Friskkværnet peber
        • ½ tsk. fintrevet muskatnød

        Tilbehør:

        • Grøn salat
        • Fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 28

        Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller en porre.

        • 1 porre
      • Trin 4 af 28

        Skær porren i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.

      • Trin 5 af 28

        Skræl gulerod, pastinak og persillerod, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.

        • 1 gulerod
        • 1 pastinak
        • 1 persillerod
      • Trin 6 af 28

        Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.

      • Trin 7 af 28

        Hæld olie i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 28

        Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter.

      • Trin 9 af 28

        Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 10 af 28

        Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 kviste frisk timian
      • Trin 11 af 28

        Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.

      • Trin 12 af 28

        Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 13 af 28

        Smag sovsen til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. friskkværnet peber
      • Trin 14 af 28

        Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.

        • 25 g. hele mandler
        • 25 g. hasselnødder

         

      • Trin 15 af 28

        Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det må ikke koge.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 16 af 28

        Tag en anden lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det.

        • ½ spsk. smør
      • Trin 17 af 28

        Kom mel i gryden med smør, og pisk i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.

        • 15 g. hvedemel
      • Trin 18 af 28

        Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt, mens du pisker. Der må ikke komme klumper i sovsen.

      • Trin 19 af 28

        Kog sovsen i 4 minutter, rør godt rundt imens.

      • Trin 20 af 28

        Smag til med salt, peber og muskatnød.

        • ½ tsk. salt 
        • ½ tsk. peber
        • ½ tsk. fintrevet muskatnød

         

      • Trin 21 af 28

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 22 af 28

        Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.

      • Trin 23 af 28

        Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.

        • Fuldkornslasagneplader (6 stk.)
      • Trin 24 af 28

        Afslut med et lag bechamelsovs.

      • Trin 25 af 28

        Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.

      • Trin 26 af 28

        Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

      • Trin 27 af 28

        Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.

        • 65 g. revet ost
      • Trin 28 af 28

        Servér lasagnen med grøn salat og brød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.

        Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Fuldkornslasagneplader (6 stk.)
          • 1 porre
          • 1 pastinak
          • 1 gulerod
          • 1 persillerod
          • 1 spsk. olie
          • 1 fed hvidløg
          • 1-2 kviste frisk timian
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. friskkværnet hvid peber
          • 25 g. hele mandler
          • 25 g. hasselnødder
          • 65 g. revet ost

          Bechamelsovs:

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. hvedemel
          • 2 ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • ¼ Friskkværnet peber
          • ½ tsk. fintrevet muskatnød

          Tilbehør:

          • Grøn salat
          • Fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 måleskeer
          • 1 teske
          • 2 små knive
          • 2 skærebrætter
          • 1 balje
          • 1 viskestykke
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 mellem gryde
          • 2 grydeskeer
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 dåseåbner
          • 1 dørslag
          • 1 mellem skål
          • 2 små gryder
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast fad
          • 1 gaffel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller en porre.
          4. Skær porren i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.
          5. Skræl gulerod, pastinak og persillerod, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.
          6. Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.
          7. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
          8. Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter.
          9. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.
          10. Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.
          12. Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.
          13. Smag sovsen til med salt og peber.
          14. Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.
          15. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det må ikke koge.
          16. Tag en anden lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det.
          17. Kom mel i gryden med smør, og pisk i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.
          18. Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt, mens du pisker. Der må ikke komme klumper i sovsen.
          19. Kog sovsen i 4 minutter, rør godt rundt imens.
          20. Smag til med salt, peber og muskatnød.
          21. Tænd ovnen på 200 grader.
          22. Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.
          23. Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.
          24. Afslut med et lag bechamelsovs.
          25. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
          26. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
          27. Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.
          28. Servér lasagnen med grøn salat og brød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.

            Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3330 kJ / 793 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 52 %
            • Fedt: 30 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 28

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 28

            Mål alle ingredienserne af.

            • Fuldkornslasagneplader (12 stk.)
            • 2 porrer
            • 2 pastinakker
            • 2 gulerødder
            • 2 persillerødder
            • 2 spsk olivenolie
            • 2 fed hvidløg
            • 2-3 kviste frisk timian
            • 2 dåser hakkede tomater
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. friskkværnet hvid peber
            • 50 g. hele mandler
            • 50 g. hasselnøddekerner
            • 125 g. revet ost

            Bechamelsovs:

            • 1 spsk. smør
            • 30 g. hvedemel
            • 5 dl. mælk
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. friskkværnet peber
            • 1 tsk. fint revet muskatnød

            Tilbehør:

            • Grøn salat
            • Fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 28

            Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller en porre.

            • 2 porrer
          • Trin 4 af 28

            Skær porrerne i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.

          • Trin 5 af 28

            Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.

            • 2 gulerødder
            • 2 pastinakker
            • 2 persillerødder
          • Trin 6 af 28

            Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.

          • Trin 7 af 28

            Hæld olie i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 28

            Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter.

          • Trin 9 af 28

            Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 10 af 28

            Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2-3 kviste frisk timian
          • Trin 11 af 28

            Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.

          • Trin 12 af 28

            Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.

            • 2 dåser hakkede tomater
          • Trin 13 af 28

            Smag sovsen til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. friskkværnet peber
          • Trin 14 af 28

            Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.

            • 50 g. hele mandler
            • 50 g. hasselnødder

             

          • Trin 15 af 28

            Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det må ikke koge.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 16 af 28

            Tag en anden lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det.

            • 1 spsk. smør
          • Trin 17 af 28

            Kom mel i gryden med smør, og pisk i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.

            • 30 g. hvedemel
          • Trin 18 af 28

            Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt, mens du pisker. Der må ikke komme klumper i sovsen.

          • Trin 19 af 28

            Kog sovsen i 4 minutter, rør godt rundt imens.

          • Trin 20 af 28

            Smag til med salt, peber og muskatnød.

            • 1 tsk. salt 
            • 1 tsk. peber
            • 1 tsk. fintrevet muskatnød

             

          • Trin 21 af 28

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 22 af 28

            Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.

          • Trin 23 af 28

            Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.

            • Fuldkornslasagneplader (12 stk.)
          • Trin 24 af 28

            Afslut med et lag bechamelsovs.

          • Trin 25 af 28

            Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.

          • Trin 26 af 28

            Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

          • Trin 27 af 28

            Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.

            • 125 g. revet ost
          • Trin 28 af 28

            Servér lasagnen med grøn salat og brød.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.

            Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • Fuldkornslasagneplader (12 stk.)
              • 2 porrer
              • 2 pastinakker
              • 2 gulerødder
              • 2 persillerødder
              • 2 spsk olivenolie
              • 2 fed hvidløg
              • 2-3 kviste frisk timian
              • 2 dåser hakkede tomater
              • 1 tsk. salt
              • 1 tsk. friskkværnet hvid peber
              • 50 g. hele mandler
              • 50 g. hasselnøddekerner
              • 125 g. revet ost

              Bechamelsovs:

              • 1 spsk. smør
              • 30 g. hvedemel
              • 5 dl. mælk
              • 1 tsk. salt
              • 1 tsk. friskkværnet peber
              • 1 tsk. fint revet muskatnød

              Tilbehør:

              • Grøn salat
              • Fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 måleskeer
              • 1 teske
              • 2 små knive
              • 2 skærebrætter
              • 1 balje
              • 1 viskestykke
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 mellem gryde
              • 2 grydeskeer
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 dåseåbner
              • 1 dørslag
              • 1 mellem skål
              • 2 små gryder
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast fad
              • 1 gaffel
              • 1 bagerist

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller en porre.
              4. Skær porrerne i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.
              5. Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.
              6. Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.
              7. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
              8. Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter.
              9. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.
              10. Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.
              12. Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.
              13. Smag sovsen til med salt og peber.
              14. Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.
              15. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det må ikke koge.
              16. Tag en anden lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det.
              17. Kom mel i gryden med smør, og pisk i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.
              18. Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt, mens du pisker. Der må ikke komme klumper i sovsen.
              19. Kog sovsen i 4 minutter, rør godt rundt imens.
              20. Smag til med salt, peber og muskatnød.
              21. Tænd ovnen på 200 grader.
              22. Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.
              23. Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.
              24. Afslut med et lag bechamelsovs.
              25. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
              26. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
              27. Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.
              28. Servér lasagnen med grøn salat og brød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.

                Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3330 kJ / 793 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 52 %
                • Fedt: 30 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 28

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 28

                Mål alle ingredienserne af.

                • Fuldkornslasagneplader (18 stk.)
                • 3 porrer
                • 3 pastinakker
                • 3 gulerødder
                • 3 persillerødder
                • 3 spsk. olie
                • 3 fed hvidløg
                • 3-4 kviste frisk timian
                • 3 dåser hakkede tomater
                • 2 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. friskkværnet hvid peber
                • 75 g. hele mandler
                • 75 g. hasselnødder
                • 190 g. revet ost

                Bechamelsovs

                • 1 ½ spsk. smør
                • 45 g. hvedemel
                • 7 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. friskkværnet peber
                • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød

                Tilbehør:

                • Grøn salat
                • Fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 28

                Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller en porre.

                • 3 porrer
              • Trin 4 af 28

                Skær porrerne i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.

              • Trin 5 af 28

                Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.

                • 3 gulerødder
                • 3 pastinakker
                • 3 persillerødder
              • Trin 6 af 28

                Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.

              • Trin 7 af 28

                Hæld olie i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 8 af 28

                Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter.

              • Trin 9 af 28

                Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 10 af 28

                Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3-4 kviste frisk timian
              • Trin 11 af 28

                Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.

              • Trin 12 af 28

                Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.

                • 3 dåser hakkede tomater
              • Trin 13 af 28

                Smag sovsen til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. friskkværnet peber
              • Trin 14 af 28

                Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.

                • 75 g. hele mandler
                • 75 g. hasselnødder
              • Trin 15 af 28

                Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det må ikke koge.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 16 af 28

                Tag en anden lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det.

                • 1 ½ spsk. smør
              • Trin 17 af 28

                Kom mel i gryden med smør, og pisk i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.

                • 45 g. hvedemel
              • Trin 18 af 28

                Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt, mens du pisker. Der må ikke komme klumper i sovsen.

              • Trin 19 af 28

                Kog sovsen i 4 minutter, rør godt rundt imens.

              • Trin 20 af 28

                Smag til med salt, peber og muskatnød.

                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød

                 

              • Trin 21 af 28

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 22 af 28

                Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.

              • Trin 23 af 28

                Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.

                • Fuldkornslasagneplader (18 stk.)
              • Trin 24 af 28

                Afslut med et lag bechamelsovs.

              • Trin 25 af 28

                Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.

              • Trin 26 af 28

                Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

              • Trin 27 af 28

                Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.

                • 190 g. revet ost
              • Trin 28 af 28

                Servér lasagnen med grøn salat og brød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.

                Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • Fuldkornslasagneplader (18 stk.)
                  • 3 porrer
                  • 3 pastinakker
                  • 3 gulerødder
                  • 3 persillerødder
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3-4 kviste frisk timian
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • 2 tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. friskkværnet hvid peber
                  • 75 g. hele mandler
                  • 75 g. hasselnødder
                  • 190 g. revet ost

                  Bechamelsovs

                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 45 g. hvedemel
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. friskkværnet peber
                  • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød

                  Tilbehør:

                  • Grøn salat
                  • Fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 måleskeer
                  • 1 teske
                  • 2 små knive
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 balje
                  • 1 viskestykke
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 mellem gryde
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellem skål
                  • 2 små gryder
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 gaffel
                  • 1 bagerist

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller en porre.
                  4. Skær porrerne i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.
                  5. Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.
                  6. Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.
                  7. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
                  8. Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter.
                  9. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.
                  10. Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.
                  12. Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.
                  13. Smag sovsen til med salt og peber.
                  14. Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.
                  15. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det må ikke koge.
                  16. Tag en anden lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det.
                  17. Kom mel i gryden med smør, og pisk i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.
                  18. Hæld den lune mælk i gryden lidt efter lidt, mens du pisker. Der må ikke komme klumper i sovsen.
                  19. Kog sovsen i 4 minutter, rør godt rundt imens.
                  20. Smag til med salt, peber og muskatnød.
                  21. Tænd ovnen på 200 grader.
                  22. Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.
                  23. Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.
                  24. Afslut med et lag bechamelsovs.
                  25. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
                  26. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
                  27. Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.
                  28. Servér lasagnen med grøn salat og brød.