Lasagne med rejer

Lasagne med rejer

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

         

        Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige. 

        Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2144 kJ / 511 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 18 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

         

         

      • Trin 2 af 27

        Mål alle ingredienserne af.

        • 6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske lasagneplader
        • ½ blomkål
        • ¼ l vand
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 dåse hakkede tomater 
        • 1 spsk. citronsaft
        • ¼ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber
        • 125 g. pillede rejer
        • 15 g. smør
        • 30 g. hvedemel
        • ¼ l mælk
        • ¼ tsk. groft salt
        • 1 knivspidser peber
        • Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
        • 5 g. smør til smøring
        • 15 g. parmesan- eller granaost

        Tilbehør:

        •  ½ dl dild 
        •  ½ citron 
        • 2 stk. groft brød
      • Trin 3 af 27

        Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.

        • ½ blomkål
      • Trin 4 af 27

        Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.

        • ¼ l vand 
      • Trin 5 af 27

        Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.

        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 6 af 27

        Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.

      • Trin 7 af 27

        Åbn dåsen med tomat. Hæld den i op i en si, og lad dem dryppe af. 

        • 1 dåse hakkede tomater 
      • Trin 8 af 27

        Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.

      • Trin 9 af 27

        Smag til med citronsaft, salt og peber.

        • 1 spsk. citronsaft
        • ¼ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 10 af 27

        Bechamelsovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande.

        • ¼ l mælk + ¼ l blomkåls-kogevand
      • Trin 11 af 27

        Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.

        • 15 g. smør
      • Trin 12 af 27

        Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.

        • 30 g. hvedemel
      • Trin 13 af 27

        Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.

      • Trin 14 af 27

        Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.

        • 15 g. parmesan- eller granaost
      • Trin 15 af 27

        Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

        • ¼ tsk. groft salt
        • 1 knivspidser peber
        • Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
      • Trin 16 af 27

        Tænd ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.

        • 5 g. smør
      • Trin 17 af 27

        Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 

      • Trin 18 af 27

        Drys ⅓ af rejerne oven på tomatblandingen.

        • 125 g. pillede rejer
      • Trin 19 af 27

        Hæld ¼ af bechamelsovsen henover.

      • Trin 20 af 27

        Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  

        • 6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske lasagneplader
      • Trin 21 af 27

        Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.

      • Trin 22 af 27

        Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.

      • Trin 23 af 27

        Bag lasagnen i cirka 25 minutter.

      • Trin 24 af 27

        Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

      • Trin 25 af 27

        Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl dild
      • Trin 26 af 27

        Skær citronen i både.

        • ½ citron
      • Trin 27 af 27

        Servér lasagnen med dild, citron og brød til. Velbekomme!

        • ½ dl dild
        • 2 stk. groft brød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

         

        Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige. 

        Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske lasagneplader
          • ½ blomkål
          • ¼ l vand
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 dåse hakkede tomater 
          • 1 spsk. citronsaft
          • ¼ tsk. groft salt
          • ¼ tsk. peber
          • 125 g. pillede rejer

          Bechamelsovs (mælkesovs):

          • 15 g. smør
          • 30 g. hvedemel
          • ¼ l mælk
          • ¼ tsk. groft salt
          • 1 knivspidser peber
          • Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
          • 5 g. smør til smøring
          • 15 g. grana- eller parmesanost

          Tilbehør:

          •  ½ dl dild 
          •  ½ citron 
          • 2 stk. groft brød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 mellem gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 dørslag
          • 1 lille skål
          • 1 dåseåbner
          • 1 si
          • 1 citruspresser
          • 1 teske
          • 1 kande
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagerist
          • 1 gaffel
          • 1 balje

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.
          4. Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.
          5. Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.
          6. Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.
          7. Åbn dåsen med tomat. Hæld den i op i en si, og lad dem dryppe af. 
          8. Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.
          9. Smag til med citronsaft, salt og peber.
          10. Bechamelsovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande.
          11. Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.
          12. Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.
          13. Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.
          14. Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.
          15. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
          16. Tænd ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
          17. Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 
          18. Drys ⅓ af rejerne oven på tomatblandingen.
          19. Hæld ¼ af bechamelsovsen henover.
          20. Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  
          21. Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.
          22. Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.
          23. Bag lasagnen i cirka 25 minutter.
          24. Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
          25. Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          26. Skær citronen i både.
          27. Servér lasagnen med dild, citron og brød til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

             

            Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige.

            Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2144 kJ / 511 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 18 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 27

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

             

             

          • Trin 2 af 27

            Mål alle ingredienserne af.

            • 12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske lasagneplader
            • 1 blomkål
            • ½ l vand
            • 1 tsk. groft salt
            • 2 dåser hakkede tomater 
            • 1-2 spsk. citronsaft
            • ½ tsk. groft salt
            • ½ tsk. peber
            • 250 g. pillede rejer
            • 25 g. smør
            • 60 g. hvedemel
            • ½ l mælk
            • ½ tsk. groft salt
            • 2 knivspidser peber
            • Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
            • 5 g. smør til smøring
            • 25 g. grana- eller parmesanost

            Tilbehør:

            • 1 dl dild 
            •  ½ citron 
            • 4 stk. groft brød
          • Trin 3 af 27

            Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.

            • 1 blomkål
          • Trin 4 af 27

            Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.

            • ½ l vand 
          • Trin 5 af 27

            Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.

            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 6 af 27

            Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.

          • Trin 7 af 27

            Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af. 

            • 2 dåser hakkede tomater 
          • Trin 8 af 27

            Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.

          • Trin 9 af 27

            Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

            • 1-2 spsk. citronsaft
            • ½ tsk. groft salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 10 af 27

            Bechamelsovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. 

            • ½ l mælk 
          • Trin 11 af 27

            Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.

            • 25 g. smør
          • Trin 12 af 27

            Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.

            • 60 g. hvedemel
          • Trin 13 af 27

            Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.

          • Trin 14 af 27

            Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.

            • 25 g. parmesan- eller granaost
          • Trin 15 af 27

            Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

            • ½ tsk. groft salt
            • 2 knivspidser peber
            • Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
          • Trin 16 af 27

            Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 17 af 27

            Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 

          • Trin 18 af 27

            Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen.

            • 250 g. pillede rejer
          • Trin 19 af 27

            Hæld ¼ af bechamelsovsen henover.

          • Trin 20 af 27

            Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  

            • 12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske lasagneplader
          • Trin 21 af 27

            Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.

          • Trin 22 af 27

            Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.

          • Trin 23 af 27

            Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

          • Trin 24 af 27

            Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

          • Trin 25 af 27

            Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl dild
          • Trin 26 af 27

            Skær citronen i både.

            • ½ citron
          • Trin 27 af 27

            Servér lasagnen med dild, citron og brød til. Velbekomme!

            • 1 dl dild
            • 4 stk. groft brød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

             

            Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige.

            Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske lasagneplader
              • 1 blomkål
              • ½ l vand
              • 1 tsk. groft salt
              • 2 dåser hakkede tomater 
              • 1-2 spsk. citronsaft
              • ½ tsk. groft salt
              • ½ tsk. peber
              • 250 g. pillede rejer

              Bechamelsovs (mælkesovs):

              • 25 g. smør
              • 60 g. hvedemel
              • ½ l mælk
              • ½ tsk. groft salt
              • 2 knivspidser peber
              • Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
              • 2 spsk. smør til smøring
              • 25 g. parmesan- eller granaost

              Tilbehør:

              • 1 dl dild 
              •  ½ citron 
              • 4 stk. groft brød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 mellem gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 2 dørslag
              • 1 lille skål
              • 1 dåseåbner
              • 1 si
              • 1 citruspresser
              • 1 teske
              • 1 kande
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 grydeske
              • 1 rivejern
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagerist
              • 1 gaffel
              • 1 balje

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.
              4. Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.
              5. Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.
              6. Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.
              7. Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af. 
              8. Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.
              9. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
              10. Bechamelsovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. 
              11. Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.
              12. Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.
              13. Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.
              14. Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.
              15. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
              16. Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
              17. Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 
              18. Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen.
              19. Hæld ¼ af bechamelsovsen henover.
              20. Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  
              21. Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.
              22. Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.
              23. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
              24. Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
              25. Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              26. Skær citronen i både.
              27. Servér lasagnen med dild, citron og brød til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                 

                Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige. 

                Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2144 kJ / 511 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 18 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 27

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                 

                 

              • Trin 2 af 27

                Mål alle ingredienserne af.

                • 18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske lasagneplader
                • 1 ½ blomkålshoved
                • 7 ½ dl vand
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 3 dåser hakkede tomater 
                • 2-3 spsk. citronsaft
                • ¾ tsk. groft salt
                • ¾ tsk. peber
                • 375 g. pillede rejer
                • 40 g. smør
                • 90 g. hvedemel
                • 7 ½ dl mælk
                • ¾ tsk groft salt
                • 3 knivspidser peber
                • Ca. ¾ tsk. fint revet muskatnød
                • 1 spsk. smør til smøring
                • 40 g. grana- eller parmesanost

                Tilbehør:

                • 1 ½ dl dild 
                • ¾ citron 
                • 6 stk. groft brød
              • Trin 3 af 27

                Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.

                • 1 ½ blomkål
              • Trin 4 af 27

                Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.

                • 7 ½ dl vand
              • Trin 5 af 27

                Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.

                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 6 af 27

                Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.

              • Trin 7 af 27

                Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af. 

                • 3 dåser hakkede tomater 
              • Trin 8 af 27

                Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.

              • Trin 9 af 27

                Smag til med citronsaft, salt og peber.

                • 2-3 spsk. citronsaft
                • ¾ tsk. groft salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 10 af 27

                Bechamelsovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. 

                • 7 ½ dl mælk 
              • Trin 11 af 27

                Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.

                • 40 g. smør
              • Trin 12 af 27

                Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.

                • 90 g. hvedemel
              • Trin 13 af 27

                Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.

              • Trin 14 af 27

                Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.

                • 40 g. parmesan- eller granaost
              • Trin 15 af 27

                Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

                • ¾ tsk groft salt
                • 3 knivspidser peber
                • Ca. ¾ tsk. fint revet muskatnød
              • Trin 16 af 27

                Tænd ovnen på 200 grader. Smør et stort ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 17 af 27

                Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 

              • Trin 18 af 27

                Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen.

                • 375 g. pillede rejer
              • Trin 19 af 27

                Hæld ¼ af bechamelsovsen henover.

              • Trin 20 af 27

                Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  

                • 18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske lasagneplader
              • Trin 21 af 27

                Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.

              • Trin 22 af 27

                Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.

              • Trin 23 af 27

                Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

              • Trin 24 af 27

                Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

              • Trin 25 af 27

                Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl dild
              • Trin 26 af 27

                Skær citronen i både.

                • ¾ citron
              • Trin 27 af 27

                Servér lasagnen med dild, citron og brød til.

                • 1 ½ dl dild
                • 6 stk. groft brød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                 

                Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige. 

                Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske lasagneplader
                  • 1 ½ blomkål
                  • 7 ½ dl vand
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 3 dåser hakkede tomater 
                  • 2-3 spsk. citronsaft
                  • ¾ tsk. groft salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 375 g. pillede rejer

                  Bechamelsovs (mælkesovs):

                  • 40 g. smør
                  • 90 g. hvedemel
                  • 7 ½ dl mælk
                  • ¾ tsk groft salt
                  • 3 knivspidser peber
                  • Ca. ¾ tsk. fint revet muskatnød
                  • 1 spsk. smør til smøring
                  • 40 g. parmesan- eller granaost

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ dl dild 
                  • ¾ citron 
                  • 6 stk. groft brød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 2 dørslag
                  • 1 lille skål
                  • 1 citruspresser 
                  • 1 kande
                  • 1 rivejern
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagerist
                  • 1 grydeske
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 balje

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.
                  4. Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.
                  5. Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.
                  6. Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.
                  7. Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af. 
                  8. Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.
                  9. Smag til med citronsaft, salt og peber.
                  10. Bechamelsovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. 
                  11. Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.
                  12. Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.
                  13. Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.
                  14. Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.
                  15. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
                  16. Tænd ovnen på 200 grader. Smør et stort ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
                  17. Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 
                  18. Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen.
                  19. Hæld ¼ af bechamelsovsen henover.
                  20. Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  
                  21. Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.
                  22. Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.
                  23. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
                  24. Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
                  25. Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  26. Skær citronen i både.
                  27. Servér lasagnen med dild, citron og brød til.