Lasagne med oksekød

Lasagne med oksekød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

        Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 36 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt: 12 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødsovs:

        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
        • ½ rød peberfrugt
        • ½ squash (ca. 150 g.)
        • 2 spsk. olie
        • 250 g. hakket oksekød
        • 1 tsk. oregano
        • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Lasagne:

        • 1 spsk. olie til at smøre fadet
        • 8 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 175 g.)
        • ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
        • 50 g. revet ost
        • 1 ½ spsk. rasp

        Spidskålssalat:

        • ¼ spidskål
        • ½ æble
        • ¼ dl. mandler
        • ½ spsk. olie
        • ¼ citron
        • ½ knivspids peber
        • ¼ tsk. salt
        • 40 g. bær i sæson (fx hindbær)
      • Trin 3 af 17

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 17

        Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 5 af 17

        Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 6 af 17

        Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.

        • ½ squash (ca. 150 g.)
      • Trin 7 af 17

        Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 8 af 17

        Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

        • 250 g. hakket oksekød
        • 1 tsk. oregano
      • Trin 9 af 17

        Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

        • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 10 af 17

        Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

        • 1 spsk. olie til at smøre fadet
        • 8 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 175 g.)
        • ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
      • Trin 11 af 17

        Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

        • 50 g. revet ost
        • 1 ½ spsk. rasp
      • Trin 12 af 17

        Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

        • ¼ spidskål
      • Trin 13 af 17

        Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

        • ½ æble
      • Trin 14 af 17

        Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

        • ¼ dl. mandler
      • Trin 15 af 17

        Skær citronerne over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 16 af 17

        Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

        • ½ spsk. olie
        • ½ knivspids peber
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 17 af 17

        Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

        • 40 g. bær i sæson (fx hindbær)
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

        Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødsovs:

          • ½ løg
          • 1 ½ fed hvidløg
          • ½ rød peberfrugt
          • ½ squash (ca. 150 g.)
          • 2 spsk. olie
          • 250 g. hakket oksekød
          • 1 tsk. oregano
          • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Lasagne:

          • 1 spsk. olie til at smøre fadet
          • 8 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 175 g.)
          • ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
          • 50 g. revet ost
          • 1 ½ spsk. rasp

          Spidskålssalat:

          • ¼ spidskål
          • ½ æble
          • ¼ dl. mandler
          • ½ spsk. olie
          • ¼ citron
          • ½ knivspids peber
          • ¼ tsk. salt
          • 40 g. bær i sæson (fx hindbær)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 ovnfast fad
          • 1 stor skål
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          6. Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.
          7. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
          8. Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
          9. Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
          10. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
          11. Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
          12. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
          13. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
          14. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
          15. Skær citronerne over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          16. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
          17. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

            Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 36 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt: 12 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødsovs:

            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
            • 1 rød peberfrugt
            • 1 squash (ca. 300 g.)
            • 4 spsk. olie
            • 500 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. oregano
            • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Lasagne:

            • 2 spsk. olie til at smøre fadet
            • 16 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 350 g.)
            • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
            • 100 g. revet ost
            • 3 spsk. rasp

            Spidskålssalat:

            • ½ spidskål
            • 1 æble
            • ½ dl. mandler
            • 1 spsk. olie
            • ½ citron
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. salt
            • 75 g. bær i sæson (fx hindbær)
          • Trin 3 af 17

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 17

            Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
          • Trin 5 af 17

            Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 6 af 17

            Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.

            • 1 squash (ca. 300 g.)
          • Trin 7 af 17

            Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

            • 4 spsk. olie
          • Trin 8 af 17

            Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

            • 500 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. oregano
          • Trin 9 af 17

            Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

            • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 17

            Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

            • 2 spsk. olie til at smøre fadet
            • 16 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 350 g.)
            • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
          • Trin 11 af 17

            Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

            • 100 g. revet ost
            • 3 spsk. rasp
          • Trin 12 af 17

            Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

            • ½ spidskål
          • Trin 13 af 17

            Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skære æbler i tern.

            • 1 æble
          • Trin 14 af 17

            Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

            • ½ dl. mandler
          • Trin 15 af 17

            Skær citronerne over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 16 af 17

            Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

            • 1 spsk. olie
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. salt
          • Trin 17 af 17

            Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

            • 75 g. bær i sæson (fx hindbær)
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

            Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødsovs:

              • 1 løg
              • 3 fed hvidløg
              • 1 rød peberfrugt
              • 1 squash (ca. 300 g.)
              • 4 spsk. olie
              • 500 g. hakket oksekød
              • 2 tsk. oregano
              • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Lasagne:

              • 2 spsk. olie til at smøre fadet
              • 16 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 350 g.)
              • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
              • 100 g. revet ost
              • 3 spsk. rasp

              Spidskålssalat:

              • ½ spidskål
              • 1 æble
              • ½ dl. mandler
              • 1 spsk. olie
              • ½ citron
              • 1 knivspids peber
              • ½ tsk. salt
              • 75 g. bær i sæson (fx hindbær)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 ovnfast fad
              • 1 stor skål
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              6. Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.
              7. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
              8. Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
              9. Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
              10. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
              11. Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
              12. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
              13. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skære æbler i tern.
              14. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
              15. Skær citronerne over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              16. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
              17. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

                Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 36 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt: 12 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Kødsovs:

                • 1 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 1 ½ squash (ca. 450 g.)
                • 6 spsk. olie
                • 750 g. hakket oksekød
                • 3 tsk. oregano
                • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Lasagne:

                • 3 spsk. olie til at smøre fadet
                • 24 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 525 g.)
                • 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ liter)
                • 150 g. revet ost
                • 4 ½ spsk. rasp

                Spidskålssalat:

                • ¾ spidskål
                • 1 ½ æble
                • ¾ dl. mandler
                • 1 ½ spsk. olie
                • ¾ citron
                • 1 ½ knivspids peber
                • ¾ tsk. salt
                • 115 g. bær i sæson (fx hindbær)
              • Trin 3 af 17

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 17

                Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 5 af 17

                Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 6 af 17

                Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.

                • 1 ½ squash (ca. 450 g.)
              • Trin 7 af 17

                Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

                • 6 spsk. olie
              • Trin 8 af 17

                Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

                • 750 g. hakket oksekød
                • 3 tsk. oregano
              • Trin 9 af 17

                Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

                • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 10 af 17

                Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

                • 3 spsk. olie til at smøre fadet
                • 24 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 525 g.)
                • 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ liter)
              • Trin 11 af 17

                Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

                • 150 g. revet ost
                • 4 ½ spsk. rasp
              • Trin 12 af 17

                Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

                • ¾ spidskål
              • Trin 13 af 17

                Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

                • 1 ½ æble
              • Trin 14 af 17

                Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

                • ¾ dl. mandler
              • Trin 15 af 17

                Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 16 af 17

                Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ knivspids peber
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 17 af 17

                Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

                • 115 g. bær i sæson (fx hindbær)
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

                Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødsovs:

                  • 1 ½ løg
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 1 ½ squash (ca. 450 g.)
                  • 6 spsk. olie
                  • 750 g. hakket oksekød
                  • 3 tsk. oregano
                  • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Lasagne:

                  • 3 spsk. olie til at smøre fadet
                  • 24 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 525 g.)
                  • 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ liter)
                  • 150 g. revet ost
                  • 4 ½ spsk. rasp

                  Spidskålssalat:

                  • ¾ spidskål
                  • 1 ½ æble
                  • ¾ dl. mandler
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • ¾ citron
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • ¾ tsk. salt
                  • 115 g. bær i sæson (fx hindbær)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 stor skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  6. Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.
                  7. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
                  8. Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
                  9. Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
                  10. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
                  11. Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
                  12. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
                  13. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
                  14. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
                  15. Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  16. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
                  17. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.