- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Lasagne >
- Lasagne med oksekød
Lasagne med oksekød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med oksekød
Kødsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 squash (ca. 300 g)
1 ½ squash (ca. 450 g)
½ squash (ca. 150 g)
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
500 g hakket oksekød
750 g hakket oksekød
250 g hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
2 spsk. olie til at smøre fadet
3 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g)
24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g)
8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g)
1 brik mornaysauce (ca. ½ liter)
1 ½ brik mornaysauce (ca. 7½ dl)
½ brik mornaysauce (ca. 2 ½ dl)
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl mandler
¾ dl mandler
¼ dl mandler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
75 g bær (fx hindbær)
115 g bær (fx hindbær)
40 g bær (fx hindbær)
 
Løg
 
Hvidløg
 
Peberfrugt
 
Squash
 
Olie - smagsneutral
 
Hakket oksekød
 
Oregano (tørret)
 
Hakkede tomater
 
Salt
 
Peber
 
Lasagneplader (fuldkorn)
 
Mornaysauce
 
Revet ost
 
Rasp
 
Spidskål
 
Æble
 
Mandler
 
Citron
 
Hindbær
Køkkenredskaber til lasagne med oksekød
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydeske
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 citruspresser
1 lille skål
 
Spiseske
 
Køkkenvægt
 
Teske
 
Decilitermål
 
Skærebræt
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Rivejern
 
Stor gryde
 
Grydeske
 
Ovnfast fad
 
Stor røreskål
 
Citruspresser
 
Lille røreskål
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
4.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
Kom kød og oregano i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
9.
Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
Samle lasagne:
10.
Smør et ovnfast fad (cirka 30x20 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
Smør et ovnfast fad (cirka 20x15 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
11.
Fortsæt, til der hverken er kødsovs eller lasagneplader tilbage. Slut af med mornaysauce og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
Salat:
12.
Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.
13.
14.
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten. Se videoen.
15.
16.
17.
Drys til sidst bær over salaten.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 12 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
