Lasagne med kylling

Lasagne med kylling

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling.  Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødsovs:

        • 2 løg
        • 2 fed hvidløg
        • 1 rød peberfrugt
        • 1 aubergine
        • 1 squash
        • 400 g. kyllingeinderfilet
        • 2 spsk. olie til stegning
        • 4 spsk. oregano
        • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Lasagne:

        • 2 spsk. olie til at smøre fadet
        • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
        • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
        • 100 g. revet ost
        • 3 spsk. rasp

        Spidskålssalat:

        • ½ spidskål
        • 1 æble
        • ½ dl. mandler
        • ½ citron
        • 1 spsk. olie
        • 1 knivspids peber    
        • ½ tsk. salt
        • 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 4 af 18

        Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 2 løg
        • 2 fed hvidløg
      • Trin 5 af 18

        Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • 1 rød peberfrugt
      • Trin 6 af 18

        Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.

        • 1 aubergine
        • 1 squash
      • Trin 7 af 18

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.

        • 400 g. kyllingeinderfilet
      • Trin 8 af 18

        Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.

        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 9 af 18

        Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

        • 4 spsk. oregano
      • Trin 10 af 18

        Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

        • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 11 af 18

        Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

        • 2 spsk. olie til at smøre fadet
        • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
        • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
      • Trin 12 af 18

        Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

        • 100 g. revet ost
        • 3 spsk. rasp
      • Trin 13 af 18

        Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

        • ½ spidskål
      • Trin 14 af 18

        Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

        • 1 æble
      • Trin 15 af 18

        Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

        • ½ dl. mandler
      • Trin 16 af 18

        Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 17 af 18

        Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

        • 1 spsk. olie
        • 1 knivspids peber    
        • ½ tsk. salt
      • Trin 18 af 18

        Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

        • 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling.  Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødsovs:

          • 2 løg
          • 2 fed hvidløg
          • 1 rød peberfrugt
          • 1 aubergine
          • 1 squash
          • 400 g. kyllingeinderfilet
          • 2 spsk. olie til stegning
          • 4 spsk. oregano
          • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Lasagne:

          • 2 spsk. olie til at smøre fadet
          • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
          • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
          • 100 g. revet ost
          • 3 spsk. rasp

          Spidskålssalat:

          • ½ spidskål
          • 1 æble
          • ½ dl. mandler
          • ½ citron
          • 1 spsk. olie
          • 1 knivspids peber    
          • ½ tsk. salt
          • 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 ovnfast fad
          • 1 stor skål
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader.
          4. Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          6. Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
          7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
          8. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
          9. Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
          10. Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
          11. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
          12. Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
          13. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
          14. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
          15. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
          16. Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          17. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
          18. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.