Lasagne med kylling

Lasagne med kylling

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

        Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 13 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødsovs:

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ rød peberfrugt
        • ½ aubergine
        • ½ squash
        • 100 g. kyllingeinderfilet
        • ½ spsk. olie til stegning
        • 2 spsk. oregano
        • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Lasagne:

        • 1 spsk. olie til at smøre fadet
        • 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
        • ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
        • 50 g. revet ost
        • 1 ½ spsk. rasp

        Spidskålssalat:

        • ¼ spidskål
        • ½ æble
        • ¼ dl. mandler
        • ¼ citron
        • ½ spsk. olie
        • ½ knivspids peber    
        • ¼ tsk. salt
        • 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 4 af 18

        Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 5 af 18

        Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 6 af 18

        Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.

        • ½ aubergine
        • ½ squash
      • Trin 7 af 18

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.

        • 100 g. kyllingeinderfilet
      • Trin 8 af 18

        Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.

        • ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 9 af 18

        Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

        • 2 spsk. oregano
      • Trin 10 af 18

        Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

        • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 11 af 18

        Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

        • 1 spsk. olie til at smøre fadet
        • 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
        • ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
      • Trin 12 af 18

        Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

        • 50 g. revet ost
        • 1 ½ spsk. rasp
      • Trin 13 af 18

        Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

        • ¼ spidskål
      • Trin 14 af 18

        Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

        • ½ æble
      • Trin 15 af 18

        Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

        • ¼ dl. mandler
      • Trin 16 af 18

        Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 17 af 18

        Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

        • ½ spsk. olie
        • ½ knivspids peber    
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 18 af 18

        Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

        • 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

        Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødsovs:

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ rød peberfrugt
          • ½ aubergine
          • ½ squash
          • 100 g. kyllingeinderfilet
          • ½ spsk. olie til stegning
          • 2 spsk. oregano
          • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Lasagne:

          • 1 spsk. olie til at smøre fadet
          • 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
          • ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
          • 50 g. revet ost
          • 1 ½ spsk. rasp

          Spidskålssalat:

          • ¼ spidskål
          • ½ æble
          • ¼ dl. mandler
          • ¼ citron
          • ½ spsk. olie
          • ½ knivspids peber    
          • ¼ tsk. salt
          • 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 ovnfast fad
          • 1 stor skål
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader.
          4. Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          6. Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
          7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
          8. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
          9. Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
          10. Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
          11. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
          12. Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
          13. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
          14. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
          15. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
          16. Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          17. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
          18. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

            Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 35 %
            • Heraf mættet fedt: 13 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødsovs:

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 rød peberfrugt
            • 1 aubergine
            • 1 squash
            • 400 g. kyllingeinderfilet
            • 2 spsk. olie til stegning
            • 4 spsk. oregano
            • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Lasagne:

            • 2 spsk. olie til at smøre fadet
            • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
            • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
            • 100 g. revet ost
            • 3 spsk. rasp

            Spidskålssalat:

            • ½ spidskål
            • 1 æble
            • ½ dl. mandler
            • ½ citron
            • 1 spsk. olie
            • 1 knivspids peber    
            • ½ tsk. salt
            • 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
          • Trin 3 af 18

            Tænd ovnen på 180 grader.

          • Trin 4 af 18

            Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 5 af 18

            Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 6 af 18

            Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.

            • 1 aubergine
            • 1 squash
          • Trin 7 af 18

            Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.

            • 400 g. kyllingeinderfilet
          • Trin 8 af 18

            Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 9 af 18

            Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

            • 4 spsk. oregano
          • Trin 10 af 18

            Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

            • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 11 af 18

            Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

            • 2 spsk. olie til at smøre fadet
            • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
            • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
          • Trin 12 af 18

            Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

            • 100 g. revet ost
            • 3 spsk. rasp
          • Trin 13 af 18

            Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

            • ½ spidskål
          • Trin 14 af 18

            Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

            • 1 æble
          • Trin 15 af 18

            Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

            • ½ dl. mandler
          • Trin 16 af 18

            Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 17 af 18

            Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

            • 1 spsk. olie
            • 1 knivspids peber    
            • ½ tsk. salt
          • Trin 18 af 18

            Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

            • 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

            Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødsovs:

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 rød peberfrugt
              • 1 aubergine
              • 1 squash
              • 400 g. kyllingeinderfilet
              • 2 spsk. olie til stegning
              • 4 spsk. oregano
              • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Lasagne:

              • 2 spsk. olie til at smøre fadet
              • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
              • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
              • 100 g. revet ost
              • 3 spsk. rasp

              Spidskålssalat:

              • ½ spidskål
              • 1 æble
              • ½ dl. mandler
              • ½ citron
              • 1 spsk. olie
              • 1 knivspids peber    
              • ½ tsk. salt
              • 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 2 skærebrætter
              • 2 store skarpe knive
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 ovnfast fad
              • 1 stor skål
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 180 grader.
              4. Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              6. Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
              7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
              8. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
              9. Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
              10. Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
              11. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
              12. Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
              13. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
              14. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
              15. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
              16. Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              17. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
              18. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

                Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 35 %
                • Heraf mættet fedt: 13 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                Kødsovs:

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 1 ½ aubergine
                • 1 ½ squash
                • 600 g. kyllingeinderfilet
                • 3 spsk. olie til stegning
                • 6 spsk. oregano
                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Lasagne:

                • 3 spsk. olie til at smøre fadet
                • 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
                • 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
                • 150 g. revet ost
                • 4 ½ spsk. rasp

                Spidskålssalat:

                • ¾ spidskål
                • 1 ½ æble
                • ¾ dl. mandler
                • ¾ citron
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ knivspids peber    
                • ¾ tsk. salt
                • 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
              • Trin 3 af 18

                Tænd ovnen på 180 grader.

              • Trin 4 af 18

                Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 5 af 18

                Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 6 af 18

                Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.

                • 1 ½ aubergine
                • 1 ½ squash
              • Trin 7 af 18

                Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.

                • 600 g. kyllingeinderfilet
              • Trin 8 af 18

                Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 9 af 18

                Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

                • 6 spsk. oregano
              • Trin 10 af 18

                Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 11 af 18

                Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 40x25 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

                • 3 spsk. olie til at smøre fadet
                • 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
                • 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
              • Trin 12 af 18

                Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

                • 150 g. revet ost
                • 4 ½ spsk. rasp
              • Trin 13 af 18

                Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.

                • ¾ spidskål
              • Trin 14 af 18

                Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

                • 1 ½ æble
              • Trin 15 af 18

                Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

                • ¾ dl. mandler
              • Trin 16 af 18

                Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 17 af 18

                Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ knivspids peber    
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 18 af 18

                Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

                • 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere COend lasagne med bønner. Så prøv den også!

                Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødsovs:

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 1 ½ aubergine
                  • 1 ½ squash
                  • 600 g. kyllingeinderfilet
                  • 3 spsk. olie til stegning
                  • 6 spsk. oregano
                  • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Lasagne:

                  • 3 spsk. olie til at smøre fadet
                  • 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
                  • 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
                  • 150 g. revet ost
                  • 4 ½ spsk. rasp

                  Spidskålssalat:

                  • ¾ spidskål
                  • 1 ½ æble
                  • ¾ dl. mandler
                  • ¾ citron
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ knivspids peber    
                  • ¾ tsk. salt
                  • 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 stor skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 180 grader.
                  4. Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  5. Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  6. Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
                  7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
                  8. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
                  9. Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
                  10. Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
                  11. Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 40x25 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
                  12. Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
                  13. Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
                  14. Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
                  15. Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
                  16. Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  17. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
                  18. Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.