Lasagne med kylling
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 13 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødsovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ rød peberfrugt
- ½ aubergine
- ½ squash
- 100 g. kyllingeinderfilet
- ½ spsk. olie til stegning
- 2 spsk. oregano
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Lasagne:
- 1 spsk. olie til at smøre fadet
- 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
- ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
- 50 g. revet ost
- 1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ¼ spidskål
- ½ æble
- ¼ dl. mandler
- ¼ citron
- ½ spsk. olie
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 ovnfast fad
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kødsovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ rød peberfrugt
- ½ aubergine
- ½ squash
- 100 g. kyllingeinderfilet
- ½ spsk. olie til stegning
- 2 spsk. oregano
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Lasagne:
- 1 spsk. olie til at smøre fadet
- 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
- ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
- 50 g. revet ost
- 1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ¼ spidskål
- ½ æble
- ¼ dl. mandler
- ¼ citron
- ½ spsk. olie
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
- Trin 3 af 18
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 18
Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 5 af 18
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- ½ rød peberfrugt
- Trin 6 af 18
Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
- ½ aubergine
- ½ squash
- Trin 7 af 18
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
- 100 g. kyllingeinderfilet
- Trin 8 af 18
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
- ½ spsk. olie til stegning
- Trin 9 af 18
Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
- 2 spsk. oregano
- Trin 10 af 18
Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 11 af 18
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
- 1 spsk. olie til at smøre fadet
- 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
- ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
- Trin 12 af 18
Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
- 50 g. revet ost
- 1 ½ spsk. rasp
- Trin 13 af 18
Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
- ¼ spidskål
- Trin 14 af 18
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- ½ æble
- Trin 15 af 18
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
- ¼ dl. mandler
- Trin 16 af 18
Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron
- Trin 17 af 18
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
- ½ spsk. olie
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- Trin 18 af 18
Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
- 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødsovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ rød peberfrugt
- ½ aubergine
- ½ squash
- 100 g. kyllingeinderfilet
- ½ spsk. olie til stegning
- 2 spsk. oregano
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Lasagne:
- 1 spsk. olie til at smøre fadet
- 8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
- ½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
- 50 g. revet ost
- 1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ¼ spidskål
- ½ æble
- ¼ dl. mandler
- ¼ citron
- ½ spsk. olie
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- 40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 ovnfast fad
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
- Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
- Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
- Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
- Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
- Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
- Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
- Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
- Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
- Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 13 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødsovs:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 aubergine
- 1 squash
- 400 g. kyllingeinderfilet
- 2 spsk. olie til stegning
- 4 spsk. oregano
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Lasagne:
- 2 spsk. olie til at smøre fadet
- 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
- 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
- 100 g. revet ost
- 3 spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ½ spidskål
- 1 æble
- ½ dl. mandler
- ½ citron
- 1 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 ovnfast fad
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kødsovs:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 aubergine
- 1 squash
- 400 g. kyllingeinderfilet
- 2 spsk. olie til stegning
- 4 spsk. oregano
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Lasagne:
- 2 spsk. olie til at smøre fadet
- 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
- 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
- 100 g. revet ost
- 3 spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ½ spidskål
- 1 æble
- ½ dl. mandler
- ½ citron
- 1 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
- Trin 3 af 18
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 18
Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Trin 5 af 18
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 1 rød peberfrugt
- Trin 6 af 18
Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
- 1 aubergine
- 1 squash
- Trin 7 af 18
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
- 400 g. kyllingeinderfilet
- Trin 8 af 18
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 9 af 18
Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
- 4 spsk. oregano
- Trin 10 af 18
Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 11 af 18
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
- 2 spsk. olie til at smøre fadet
- 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
- 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
- Trin 12 af 18
Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
- 100 g. revet ost
- 3 spsk. rasp
- Trin 13 af 18
Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
- ½ spidskål
- Trin 14 af 18
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- 1 æble
- Trin 15 af 18
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
- ½ dl. mandler
- Trin 16 af 18
Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 17 af 18
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
- 1 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- Trin 18 af 18
Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
- 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødsovs:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 aubergine
- 1 squash
- 400 g. kyllingeinderfilet
- 2 spsk. olie til stegning
- 4 spsk. oregano
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Lasagne:
- 2 spsk. olie til at smøre fadet
- 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
- 1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
- 100 g. revet ost
- 3 spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ½ spidskål
- 1 æble
- ½ dl. mandler
- ½ citron
- 1 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- 75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 ovnfast fad
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
- Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
- Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
- Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
- Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
- Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
- Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
- Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
- Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
- Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 13 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødsovs:
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ rød peberfrugt
- 1 ½ aubergine
- 1 ½ squash
- 600 g. kyllingeinderfilet
- 3 spsk. olie til stegning
- 6 spsk. oregano
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Lasagne:
- 3 spsk. olie til at smøre fadet
- 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
- 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
- 150 g. revet ost
- 4 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ¾ spidskål
- 1 ½ æble
- ¾ dl. mandler
- ¾ citron
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. salt
- 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 ovnfast fad
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kødsovs:
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ rød peberfrugt
- 1 ½ aubergine
- 1 ½ squash
- 600 g. kyllingeinderfilet
- 3 spsk. olie til stegning
- 6 spsk. oregano
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Lasagne:
- 3 spsk. olie til at smøre fadet
- 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
- 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
- 150 g. revet ost
- 4 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ¾ spidskål
- 1 ½ æble
- ¾ dl. mandler
- ¾ citron
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. salt
- 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
- Trin 3 af 18
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 18
Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 5 af 18
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 1 ½ rød peberfrugt
- Trin 6 af 18
Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
- 1 ½ aubergine
- 1 ½ squash
- Trin 7 af 18
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
- 600 g. kyllingeinderfilet
- Trin 8 af 18
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
- 3 spsk. olie til stegning
- Trin 9 af 18
Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
- 6 spsk. oregano
- Trin 10 af 18
Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 11 af 18
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 40x25 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
- 3 spsk. olie til at smøre fadet
- 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
- 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
- Trin 12 af 18
Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
- 150 g. revet ost
- 4 ½ spsk. rasp
- Trin 13 af 18
Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
- ¾ spidskål
- Trin 14 af 18
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- 1 ½ æble
- Trin 15 af 18
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
- ¾ dl. mandler
- Trin 16 af 18
Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron
- Trin 17 af 18
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. salt
- Trin 18 af 18
Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
- 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødsovs:
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ rød peberfrugt
- 1 ½ aubergine
- 1 ½ squash
- 600 g. kyllingeinderfilet
- 3 spsk. olie til stegning
- 6 spsk. oregano
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Lasagne:
- 3 spsk. olie til at smøre fadet
- 24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
- 1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
- 150 g. revet ost
- 4 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
- ¾ spidskål
- 1 ½ æble
- ¾ dl. mandler
- ¾ citron
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. salt
- 115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 ovnfast fad
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
- Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
- Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
- Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
- Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 40x25 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
- Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
- Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i tynde strimler.
- Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
- Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
- Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
-