Lasagne med kødsovs

Lasagne med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3211 kJ / 765 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 29

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødsovs:

        • ½ løg
        • ¼ knoldselleri
        • 2 gulerødder
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 200 g. hakket oksekød
        • 1 tsk. tørret oregano
        • ½-1 dåse hakkede tomater
        • ½ dl vand (eventuelt)
        • 1 spsk. eddike
        • ½ tsk. groft salt  
        • 1 knivspids peber

        Bechamelsovs (mælkesovs):

        • 15 g. smør
        • 30 g. hvedemel
        • ½ l mælk 
        • ¼ tsk. revet muskatnød
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber

        Drys:

        • Ca. 5 g. smør til smøring
        • 100 g. friske lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
        • 25 g. ost, evt. parmesanost

        Tilbehør:

        • 250 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder og grøn salat
        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 29

        Kødsovs: Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 4 af 29

        Skræl knoldselleri og gulerødderne, og skær enderne af gulerødderne. Riv knodselleri og gulerod fint.

        • ¼ knoldselleri
        • 2 gulerødder
      • Trin 5 af 29

        Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.

        • 1-2 fed hvidløg

         

      • Trin 6 af 29

        Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt.

        • 1 spsk. olie
        • 200 g. hakket oksekød
      • Trin 7 af 29

        Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden

        • 1 spsk. tørret oregano
      • Trin 8 af 29

        Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.

      • Trin 9 af 29

        Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.

        • ½ dl vand (eventuelt)
      • Trin 10 af 29

        Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.

      • Trin 11 af 29

        Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 spsk. eddike
        • ½ tsk. groft salt  
        • 1 knivspids peber
      • Trin 12 af 29

        Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • ½ l mælk 
      • Trin 13 af 29

        Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver opbagt sovs.

        • 15 g. smør
           
      • Trin 14 af 29

        Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

        • 30 g. hvedemel
      • Trin 15 af 29

        Kom ¼ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

      • Trin 16 af 29

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 17 af 29

        Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.

      • Trin 18 af 29

        Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
        • ¼ tsk. revet muskatnød
      • Trin 19 af 29

        Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 20 af 29

        Saml lasagnen: Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

        • Ca. 5 g. smør
      • Trin 21 af 29

        Kom et lag kødsovs på cirka 1 centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.

      • Trin 22 af 29

        Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.

      • Trin 23 af 29

        Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.

      • Trin 24 af 29

        Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.

      • Trin 25 af 29

        Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.

      • Trin 26 af 29

        Riv osten, og drys den over lasagnen.

        • 25 g. ost, evt. parmesanost
      • Trin 27 af 29

        Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.

      • Trin 28 af 29

        Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.

      • Trin 29 af 29

        Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødsovs:

          • ½ løg
          • ¼ knoldselleri
          • 2 gulerødder
          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 200 g. hakket oksekød
          • 1 tsk. tørret oregano
          • ½-1 dåse hakkede tomater
          • ½ dl vand (eventuelt)
          • 1 spsk. eddike
          • ½ tsk. groft salt  
          • 1 knivspids peber

          Bechamelsovs (mælkesovs):

          • ½ l mælk
          • 15 g. smør
          • 30 g. hvedemel
          • ¼ tsk. revet muskatnød
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 knivspids peber

          Drys:

          • Ca. 5 g. smør til smøring
          • 100 g. friske lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
          • 25 g. revet ost, evt. parmesanost

          Tilbehør:

          • 250 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder og grøn salat
          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber 

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 dørslag
          • 1 mellem skål
          • 1 mellem gryde
          • 2 grydeskeer
          • 2 små gryder
          • 2 grydelåge
          • 1 piskeris
          • 1 bagerist
          • 1 ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.)
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kødsovs: Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl knoldselleri og gulerødderne, og skær enderne af gulerødderne. Riv knodselleri og gulerod fint.
          5. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.
          6. Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt.
          7. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden
          8. Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.
          9. Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.
          10. Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.
          11. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          13. Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver opbagt sovs.
          14. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
          15. Kom ¼ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
          16. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
          17. Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.
          18. Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          19. Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.
          20. Saml lasagnen: Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
          21. Kom et lag kødsovs på cirka 1 centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
          22. Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.
          23. Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.
          24. Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.
          25. Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.
          26. Riv osten, og drys den over lasagnen.
          27. Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.
          28. Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.
          29. Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3211 kJ / 765 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 29

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 29

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødsovs:

            • 1 løg
            • ½ knoldselleri
            • 3-4 gulerødder
            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • 400 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. tørret oregano
            • 1 dåse hakkede tomater (400 g.)
            • 1 dl vand (eventuelt)
            • 1 spsk. eddike
            • 1 tsk. groft salt  
            • 1 knivspids peber

            Bechamelsovs (mælkesovs):

            • 1 l mælk
            • 25 g. smør
            • 60 g. hvedemel
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. revet muskatnød

            Til sammenlægning:

            • Ca. 5 g. smør til smøring
            • 200 g. friske lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
            • 50 g. ost, evt. parmesanost

            Tilbehør:

            • 500 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
            • Grøn salat
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 29

            Kødsovs: Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 4 af 29

            Skræl knoldselleri og gulerødderne, og skær enderne af gulerødderne. Riv knodselleri og gulerod fint.

            • ½ knoldselleri
            • 3-4 gulerødder
          • Trin 5 af 29

            Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.

            • 2-3 fed hvidløg

             

          • Trin 6 af 29

            Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt.

            • 2 spsk. olie
            • 400 g. hakket oksekød
          • Trin 7 af 29

            Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden

            • 2 spsk. tørret oregano
          • Trin 8 af 29

            Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.

          • Trin 9 af 29

            Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.

            • 1 dl vand (eventuelt)
          • Trin 10 af 29

            Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.

          • Trin 11 af 29

            Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 spsk. eddike
            • 1 tsk. groft salt  
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 29

            Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            • 1 l mælk 
          • Trin 13 af 29

            Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver opbagt sovs.

            • 25 g. smør
               
          • Trin 14 af 29

            Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

            • 60 g. hvedemel
          • Trin 15 af 29

            Kom ½ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

          • Trin 16 af 29

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 17 af 29

            Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.

          • Trin 18 af 29

            Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. revet muskatnød
          • Trin 19 af 29

            Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.

          • Trin 20 af 29

            Saml lasagnen: Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

            • Ca. 5 g. smør
          • Trin 21 af 29

            Kom et lag kødsovs på cirka 1 centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.

          • Trin 22 af 29

            Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.

          • Trin 23 af 29

            Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.

          • Trin 24 af 29

            Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.

          • Trin 25 af 29

            Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.

          • Trin 26 af 29

            Riv osten, og drys den over lasagnen.

            • 50 g. ost, evt. parmesanost
          • Trin 27 af 29

            Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.

          • Trin 28 af 29

            Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.

          • Trin 29 af 29

            Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødsovs:

              • 1 løg
              • ½ knoldselleri
              • 3-4 gulerødder
              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • 400 g. hakket oksekød
              • 2 tsk. tørret oregano
              • 1 dåse hakkede tomater (400 g.)
              • 1 dl vand (eventuelt)
              • 1 spsk. eddike
              • 1 tsk. groft salt  
              • 1 knivspids peber

              Bechamelsovs (mælkesovs):

              • 1 l mælk
              • 25 g. smør
              • 60 g. hvedemel
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • ½ tsk. revet muskatnød

              Til sammenlægning:

              • Ca. 5 g. smør til smøring
              • 200 g. friske lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
              • 50 g. ost, evt. parmesanost

              Tilbehør:

              • 500 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
              • Grøn salat
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber 

              • 1 køkkenvægt
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 dørslag
              • 1 mellem skål
              • 1 mellem gryde
              • 2 grydeskeer
              • 2 små gryder
              • 2 grydelåge
              • 1 piskeris
              • 1 bagerist
              • 1 ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.)
              • 1 gaffel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kødsovs: Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skræl knoldselleri og gulerødderne, og skær enderne af gulerødderne. Riv knodselleri og gulerod fint.
              5. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.
              6. Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt.
              7. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden
              8. Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.
              9. Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.
              10. Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.
              11. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              12. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              13. Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver opbagt sovs.
              14. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
              15. Kom ½ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
              16. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
              17. Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.
              18. Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              19. Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.
              20. Saml lasagnen: Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
              21. Kom et lag kødsovs på cirka 1 centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
              22. Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.
              23. Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.
              24. Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.
              25. Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.
              26. Riv osten, og drys den over lasagnen.
              27. Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.
              28. Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.
              29. Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3211 kJ / 765 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 29

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 29

                Find alle ingredienserne frem.

                Kødsovs:

                • 2 løg
                • 1 knoldselleri
                • 5-6 gulerødder
                • 4-5 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • 600 g. hakket oksekød
                • 3 tsk. tørret oregano
                • 2 dåser hakkede tomater (800 g.)
                • 1 dl vand (eventuelt)
                • 2 spsk. eddike
                • 1 ½ tsk. groft salt  
                • ¼ tsk. peber

                Bechamelsovs:

                • 1 ½ l mælk 
                • 40 g. smør
                • 90 g. hvedemel
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber
                • ¾ tsk. revet muskatnød

                Til sammenlægning:

                • Ca. 5 g. smør til smøring
                • 300 g. friske lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
                • 75 g. ost, evt. parmesanost

                Tilbehør:

                • 750 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
                • Grøn salat
                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 29

                Kødsovs: Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 2 løg
              • Trin 4 af 29

                Skræl knoldselleri og gulerødderne, og skær enderne af gulerødderne. Riv knodselleri og gulerod fint.

                • 1 knoldselleri
                • 5-6 gulerødder
              • Trin 5 af 29

                Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.

                • 4-5 fed hvidløg

                 

              • Trin 6 af 29

                Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt.

                • 3 spsk. olie
                • 600 g. hakket oksekød
              • Trin 7 af 29

                Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden

                • 3 spsk. tørret oregano
              • Trin 8 af 29

                Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.

              • Trin 9 af 29

                Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.

                • 1 dl vand (evt.)
              • Trin 10 af 29

                Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.

              • Trin 11 af 29

                Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 2 spsk. eddike
                • 1 ½ tsk. groft salt  
                • 1 ½ knivspids friskkværnet peber
              • Trin 12 af 29

                Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • 1 1/2 liter mælk 
              • Trin 13 af 29

                Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver opbagt sovs.

                • 40 g smør
                   
              • Trin 14 af 29

                Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 90 g hvedemel
              • Trin 15 af 29

                Kom ¾ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

              • Trin 16 af 29

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 17 af 29

                Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.

              • Trin 18 af 29

                Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 1/2 tsk groft salt
                • 2 knivspidse friskkværnet peber
                • 3/4 tsk revet muskatnød
              • Trin 19 af 29

                Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.

              • Trin 20 af 29

                Saml lasagnen: Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.

                • ca. 5 g smør

              • Trin 21 af 29

                Kom et lag kødsovs på cirka 1 centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.

              • Trin 22 af 29

                Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.

              • Trin 23 af 29

                Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.

              • Trin 24 af 29

                Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.

              • Trin 25 af 29

                Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.

              • Trin 26 af 29

                Riv osten, og drys den over lasagnen.

                • 75 g ost, evt. parmesanost
              • Trin 27 af 29

                Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.

              • Trin 28 af 29

                Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.

              • Trin 29 af 29

                Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødsovs:

                  • 2 løg
                  • 1 knoldselleri
                  • 5-6 gulerødder
                  • 4-5 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 3 tsk. tørret oregano
                  • 2 dåser hakkede tomater (800 g.)
                  • 1 dl vand (eventuelt)
                  • 2 spsk. eddike
                  • 1 ½ tsk. groft salt  
                  • ¼ tsk. peber

                  Bechamelsovs:

                  • 1 ½ l mælk 
                  • 40 g. smør
                  • 90 g. hvedemel
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 knivspidser peber
                  • ¾ tsk. revet muskatnød

                  Til sammenlægning:

                  • Ca. 5 g. smør til smøring
                  • 300 g. friske lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
                  • 75 g. ost, evt. parmesanost

                  Tilbehør:

                  • 750 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
                  • Grøn salat
                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber 

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellem skål
                  • 1 mellem gryde
                  • 2 grydeskeer
                  • 2 små gryder
                  • 2 grydelåge
                  • 1 piskeris
                  • 1 bagerist
                  • 1 ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.)
                  • 1 gaffel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kødsovs: Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl knoldselleri og gulerødderne, og skær enderne af gulerødderne. Riv knodselleri og gulerod fint.
                  5. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.
                  6. Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt.
                  7. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden
                  8. Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.
                  9. Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.
                  10. Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.
                  11. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  12. Bechamelsovs: Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  13. Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver opbagt sovs.
                  14. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  15. Kom ¾ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                  16. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  17. Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.
                  18. Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  19. Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.
                  20. Saml lasagnen: Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne.
                  21. Kom et lag kødsovs på cirka 1 centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
                  22. Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.
                  23. Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.
                  24. Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.
                  25. Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.
                  26. Riv osten, og drys den over lasagnen.
                  27. Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.
                  28. Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.
                  29. Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!