Lasagne med grøntsager

Lasagne med grøntsager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!

        Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.

        Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2972 kJ / 710 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 45 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 12,1 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 30

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 30

        Find alle ingredienserne frem.

        Grøntsagssovs:

        • 1 porre
        • 1 ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
        • 1 gulerod
        • ¼ knoldselleri
        • 1 spsk. olie
        • ½ spsk. tørret timian
        • ½ dåse tomatpuré (25 g.)
        • 1 dåse flåede tomater
        • ½ bundt persille
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Bechamelsovs:

        • 1 spsk. smør
        • 1 ½ spsk. mel
        • 3 dl. mælk
        • 50 g. revet ost
        • ¼ tsk. friskrevet muskatnød
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Lasagne:

        • ½ tsk. olie
        • 100 g. lasagneplader
        • 1 spsk. rasp
        • 50 g. revet ost
      • Trin 3 af 30

        Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porren.

        • 1 porre
      • Trin 4 af 30

        Skær et snit på langs i porren, og skyl dem i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

      • Trin 5 af 30

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porren i ½ centimeter tynde skiver.

      • Trin 6 af 30

        Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

        • 1 ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 30

        Skær gulerod i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl guleroden, og skær den over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen guleroden over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

        • 1 gulerod
      • Trin 8 af 30

        Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri
      • Trin 9 af 30

        Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.

      • Trin 10 af 30

        Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 30

        Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 12 af 30

        Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.

      • Trin 13 af 30

        Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.

        • ½ spsk. tørret timian
        • ½ dåse tomatpuré (25 g.)
      • Trin 14 af 30

        Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.

        • 1 dåse flåede tomater
      • Trin 15 af 30

        Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ bundt persille
      • Trin 16 af 30

        Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 30

        Bechamel-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 1 spsk. smør
      • Trin 18 af 30

        Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.

        • 1 ½ spsk. mel
      • Trin 19 af 30

        Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 20 af 30

        Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.

        • 50 g. revet ost
      • Trin 21 af 30

        Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i bechamel-sovsen.

        • ¼ tsk. friskrevet muskatnød
      • Trin 22 af 30

        Smag til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 23 af 30

        Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 24 af 30

        Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie.

        • ½ tsk. olie
      • Trin 25 af 30

        Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.

      • Trin 26 af 30

        Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.

        • 100 g. lasagneplader
      • Trin 27 af 30

        Fordel halvdelen af bechamel-sovsen ovenpå lasagnepladerne.

      • Trin 28 af 30

        Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamel-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.

      • Trin 29 af 30

        Drys revet ost og rasp over lasagnen.

        • 1 spsk. rasp
        • 50 g. revet ost
      • Trin 30 af 30

        Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!

        Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.

        Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Grøntsagssovs:

          • 1 porre
          • 1 ½ løg
          • 1 ½ fed hvidløg
          • 1 gulerod
          • ¼ knoldselleri
          • 1 spsk. olie
          • ½ spsk. tørret timian
          • ½ dåse tomatpuré (25 g.)
          • 1 dåse flåede tomater
          • ½ bundt persille
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Bechamelsovs:

          • 1 spsk. smør
          • 1 ½ spsk. mel
          • 3 dl. mælk
          • 50 g. revet ost
          • ¼ tsk. friskrevet muskatnød
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Lasagne:

          • ½ tsk. olie
          • 100 g. lasagneplader
          • 1 spsk. rasp
          • 50 g. revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 spatel
          • 2 grydelåg
          • 1 lille skål
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern
          • 1 bagerist
          • 1 ovnfast fad
          • 1 gulerodsskræller
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porren.
          4. Skær et snit på langs i porren, og skyl dem i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
          5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porren i ½ centimeter tynde skiver.
          6. Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
          7. Skær gulerod i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl guleroden, og skær den over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen guleroden over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
          8. Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer knoldselleri.
          9. Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.
          10. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.
          11. Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          12. Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.
          13. Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.
          14. Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
          15. Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          17. Bechamel-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          18. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
          19. Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.
          20. Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.
          21. Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i bechamel-sovsen.
          22. Smag til med salt og peber.
          23. Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
          24. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie.
          25. Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.
          26. Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.
          27. Fordel halvdelen af bechamel-sovsen ovenpå lasagnepladerne.
          28. Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamel-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.
          29. Drys revet ost og rasp over lasagnen.
          30. Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!

            Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.

            Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2972 kJ / 710 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 45 %
            • Fedt: 37 %
            • Heraf mættet fedt: 12,1 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 30

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 30

            Find alle ingredienserne frem.

            Grøntsagssovs:

            • 2 porrer
            • 3 løg
            • 3 fed hvidløg
            • 2 gulerødder
            • ½ knoldselleri
            • 2 spsk. olie
            • 1 spsk. tørret timian
            • 1 dåse tomatpuré (50 g.)
            • 2 dåser flåede tomater
            • 1 bundt persille
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Bechamelsovs:

            • 2 spsk. smør
            • 3 spsk. mel
            • 6 dl. mælk
            • 100 g. revet ost
            • ½ tsk. friskrevet muskatnød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Lasagne:

            • 1 tsk. olie
            • 200 g. lasagneplader
            • 2 spsk. rasp
            • 100 g. revet ost
          • Trin 3 af 30

            Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porrerne.

            • 2 porrer
          • Trin 4 af 30

            Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

          • Trin 5 af 30

            Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porrerne i ½ centimeter tynde skiver.

          • Trin 6 af 30

            Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

            • 3 løg
            • 3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 30

            Skær gulerødder i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl gulerødderne, og skær dem over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen gulerødderne over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

            • 2 gulerødder
          • Trin 8 af 30

            Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer knoldselleri.

            • ½ knoldselleri
          • Trin 9 af 30

            Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.

          • Trin 10 af 30

            Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 11 af 30

            Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 12 af 30

            Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.

          • Trin 13 af 30

            Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.

            • 1 spsk. tørret timian
            • 1 dåse tomatpuré (50 g.)
          • Trin 14 af 30

            Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.

            • 2 dåser flåede tomater
          • Trin 15 af 30

            Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 bundt persille
          • Trin 16 af 30

            Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 30

            Bechamel-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 18 af 30

            Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.

            • 3 spsk. mel
          • Trin 19 af 30

            Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.

            • 6 dl. mælk
          • Trin 20 af 30

            Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.

            • 100 g. revet ost
          • Trin 21 af 30

            Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i bechamel-sovsen.

            • ½ tsk. friskrevet muskatnød
          • Trin 22 af 30

            Smag til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 23 af 30

            Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

          • Trin 24 af 30

            Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie.

            • 1 tsk. olie
          • Trin 25 af 30

            Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.

          • Trin 26 af 30

            Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.

            • 200 g. lasagneplader
          • Trin 27 af 30

            Fordel halvdelen af bechamel-sovsen ovenpå lasagnepladerne.

          • Trin 28 af 30

            Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamel-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.

          • Trin 29 af 30

            Drys revet ost og rasp over lasagnen.

            • 2 spsk. rasp
            • 100 g. revet ost
          • Trin 30 af 30

            Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!

            Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.

            Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Grøntsagssovs:

              • 2 porrer
              • 3 løg
              • 3 fed hvidløg
              • 2 gulerødder
              • ½ knoldselleri
              • 2 spsk. olie
              • 1 spsk. tørret timian
              • 1 dåse tomatpuré (50 g.)
              • 2 dåser flåede tomater
              • 1 bundt persille
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Bechamelsovs:

              • 2 spsk. smør
              • 3 spsk. mel
              • 6 dl. mælk
              • 100 g. revet ost
              • ½ tsk. friskrevet muskatnød
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Lasagne:

              • 1 tsk. olie
              • 200 g. lasagneplader
              • 2 spsk. rasp
              • 100 g. revet ost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 spatel
              • 2 grydelåg
              • 1 lille skål
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 piskeris
              • 1 grydeske
              • 1 rivejern
              • 1 bagerist
              • 1 ovnfast fad
              • 1 gulerodsskræller
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porrerne.
              4. Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
              5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porrerne i ½ centimeter tynde skiver.
              6. Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
              7. Skær gulerødder i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl gulerødderne, og skær dem over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen gulerødderne over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
              8. Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer knoldselleri.
              9. Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.
              10. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.
              11. Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              12. Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.
              13. Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.
              14. Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
              15. Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              16. Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              17. Bechamel-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              18. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
              19. Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.
              20. Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.
              21. Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i bechamel-sovsen.
              22. Smag til med salt og peber.
              23. Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
              24. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie.
              25. Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.
              26. Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.
              27. Fordel halvdelen af bechamel-sovsen ovenpå lasagnepladerne.
              28. Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamel-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.
              29. Drys revet ost og rasp over lasagnen.
              30. Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!

                Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.

                Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2972 kJ / 710 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 45 %
                • Fedt: 37 %
                • Heraf mættet fedt: 12,1 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 30

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 30

                Find alle ingredienserne frem.

                Grøntsagssovs:

                • 3 porrer
                • 4 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
                • 3 gulerødder
                • ¾ knoldselleri
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ spsk. tørret timian
                • 1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
                • 3 dåser flåede tomater
                • 1 ½ bundt persille
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Bechamelsovs:

                • 3 spsk. smør
                • 4 ½ spsk. mel
                • 9 dl. mælk
                • 150 g. revet ost
                • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Lasagne:

                • 1 ½ tsk. olie
                • 300 g. lasagneplader
                • 3 spsk. rasp
                • 150 g. revet ost
              • Trin 3 af 30

                Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porrerne.

                • 3 porrer
              • Trin 4 af 30

                Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

              • Trin 5 af 30

                Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porrerne i ½ centimeter tynde skiver.

              • Trin 6 af 30

                Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

                • 4 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 7 af 30

                Skær gulerødder i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl gulerødderne, og skær dem over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen gulerødderne over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

                • 3 gulerødder
              • Trin 8 af 30

                Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer knoldselleri.

                • ¾ knoldselleri
              • Trin 9 af 30

                Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.

              • Trin 10 af 30

                Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 11 af 30

                Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 12 af 30

                Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.

              • Trin 13 af 30

                Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.

                • 1 ½ spsk. tørret timian
                • 1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
              • Trin 14 af 30

                Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.

                • 3 dåser flåede tomater
              • Trin 15 af 30

                Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ bundt persille
              • Trin 16 af 30

                Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 30

                Bechamel-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 18 af 30

                Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.

                • 4 ½ spsk. mel
              • Trin 19 af 30

                Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.

                • 9 dl. mælk
              • Trin 20 af 30

                Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.

                • 150 g. revet ost
              • Trin 21 af 30

                Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i bechamel-sovsen.

                • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
              • Trin 22 af 30

                Smag til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 23 af 30

                Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

              • Trin 24 af 30

                Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie.

                • 1 ½ tsk. olie
              • Trin 25 af 30

                Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.

              • Trin 26 af 30

                Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.

                • 300 g. lasagneplader
              • Trin 27 af 30

                Fordel halvdelen af bechamel-sovsen ovenpå lasagnepladerne.

              • Trin 28 af 30

                Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamel-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.

              • Trin 29 af 30

                Drys revet ost og rasp over lasagnen.

                • 3 spsk. rasp
                • 150 g. revet ost
              • Trin 30 af 30

                Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!

                Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.

                Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Grøntsagssovs:

                  • 3 porrer
                  • 4 ½ løg
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 3 gulerødder
                  • ¾ knoldselleri
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. tørret timian
                  • 1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
                  • 3 dåser flåede tomater
                  • 1 ½ bundt persille
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Bechamelsovs:

                  • 3 spsk. smør
                  • 4 ½ spsk. mel
                  • 9 dl. mælk
                  • 150 g. revet ost
                  • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Lasagne:

                  • 1 ½ tsk. olie
                  • 300 g. lasagneplader
                  • 3 spsk. rasp
                  • 150 g. revet ost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spatel
                  • 2 grydelåg
                  • 1 lille skål
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 grydeske
                  • 1 rivejern
                  • 1 bagerist
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 gulerodsskræller
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porrerne.
                  4. Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porrerne i ½ centimeter tynde skiver.
                  6. Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
                  7. Skær gulerødder i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl gulerødderne, og skær dem over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen gulerødderne over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
                  8. Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer knoldselleri.
                  9. Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.
                  10. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.
                  11. Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  12. Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.
                  13. Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.
                  14. Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
                  15. Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  17. Bechamel-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  18. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
                  19. Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.
                  20. Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.
                  21. Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i bechamel-sovsen.
                  22. Smag til med salt og peber.
                  23. Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
                  24. Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie.
                  25. Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.
                  26. Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.
                  27. Fordel halvdelen af bechamel-sovsen ovenpå lasagnepladerne.
                  28. Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamel-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.
                  29. Drys revet ost og rasp over lasagnen.
                  30. Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.