Lasagne med bønner

Lasagne med bønner

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) 

        Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 mindre COend lasagne med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.

        Tip: Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften her på Mornaysovs. Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find også opskriften på spidskåls-salat med frugt her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2741 kJ / 655 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 34 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Tomatsovs med bønner:

        • Ca. 75 g. kidneybønner (⅓ brik/dåse)
        • ¾ løg
        • 1 fed hvidløg
        • ¾ gulerod
        • ⅓ squash (ca. 80 g.)
        • ½ spsk. olie
        • Ca. 270 g. hakkede tomater (¾ brik/dåse)
        • 50 g. majs
        • ¾ spsk. hakkede soltørrede tomater
        • ½ dl. tomatpuré
        • 1 dl. vand
        • ¼ tsk. basilikum
        • ¼ tsk. oregano
        • 1 spsk. hoisinsovs
        • 1 knivspids grøntsags-bouillon-terning
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Samle lasagne:

        • Olie til at smøre fadet
        • ¼ brik mornay-sauce (ca. 1 ½ dl.)
        • 5-6 lasagneplader, fuldkorn (ca. 120 g.)
        • 40 g. mozzarella
      • Trin 3 af 15

        Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.

        • Ca. 75 g. kidneybønner (⅓ brik/dåse)
      • Trin 4 af 15

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¾ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 5 af 15

        Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • ¾ gulerod
      • Trin 6 af 15

        Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.

        • ⅓ squash (ca. 80 g.)
      • Trin 7 af 15

        Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 8 af 15

        Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.

        • Ca. 270 g. hakkede tomater (¾ brik/dåse)
        • 50 g. majs
        • ¾ spsk. hakkede soltørrede tomater
        • ½ dl. tomatpuré
        • 1 dl. vand
        • ¼ tsk. basilikum
        • ¼ tsk. oregano
        • 1 spsk. hoisinsovs
        • 1 knivspids grøntsags-bouillon-terning
      • Trin 9 af 15

        Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.

      • Trin 10 af 15

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 11 af 15

        Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 15

        Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.

        • Olie til at smøre fadet
      • Trin 13 af 15

        Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne. Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen.

        • ¼ brik mornay-sauce (ca. 1 ½ dl.)
        • 5-6 lasagneplader, fuldkorn (ca. 120 g.)
      • Trin 14 af 15

        Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.

        • 40 g. mozzarella
      • Trin 15 af 15

        Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) 

        Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 mindre COend lasagne med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.

        Tip: Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften her på Mornaysovs. Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find også opskriften på spidskåls-salat med frugt her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tomatsovs med bønner:

          • Ca. 75 g. kidneybønner (⅓ brik/dåse)
          • ¾ løg
          • 1 fed hvidløg
          • ¾ gulerod
          • ⅓ squash (ca. 80 g.)
          • ½ spsk. olie
          • Ca. 270 g. hakkede tomater (¾ brik/dåse)
          • 50 g. majs
          • ¾ spsk. hakkede soltørrede tomater
          • ½ dl. tomatpuré
          • 1 dl. vand
          • ¼ tsk. basilikum
          • ¼ tsk. oregano
          • 1 spsk. hoisinsovs
          • 1 knivspids grøntsags-bouillon-terning
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Samle lasagne:

          • Olie til at smøre fadet
          • ¼ brik mornay-sauce (ca. 1 ½ dl.)
          • 5-6 lasagneplader, fuldkorn (ca. 120 g.)
          • 40 g. mozzarella

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 dørslag
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 røreske
          • 1 stort ovnfast fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.
          4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          6. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
          7. Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
          8. Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.
          9. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.
          10. Tænd ovnen på 200 grader.
          11. Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
          13. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne. Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen.
          14. Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.
          15. Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) 

            Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 mindre COend lasagne med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.

            Tip: Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften her på Mornaysovs. Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find også opskriften på spidskåls-salat med frugt her på gocook.dk.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2741 kJ / 655 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 34 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Tomatsovs med bønner:

            • Ca. 155 g. kidneybønner (⅔ brik/dåse)
            • 1 ½ løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 ½ gulerod
            • ¾ squash (ca. 170 g.)
            • 1 spsk. olie
            • Ca. 530 g. hakkede tomater (1 ¼ brik/dåse)
            • 90 g. majs
            • 1 ¼ spsk. hakkede soltørrede tomater
            • ¾ dl. tomatpuré
            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. basilikum
            • ½ tsk. oregano
            • 2 spsk. hoisinsovs
            • ¼ grøntsags-bouillon-terning
            • ¾ tsk. salt
            • ¾ knivspids peber

            Samle lasagne:

            • Olie til at smøre fadet
            • ½ brik mornay-sauce (ca. 3 dl.)
            • 10-11 lasagneplader, fuldkorn (ca. 230 g.)
            • 85 g. mozzarella
          • Trin 3 af 15

            Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.

            • Ca. 155 g. kidneybønner (⅔ brik/dåse)
          • Trin 4 af 15

            Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 ½ løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 5 af 15

            Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 1 ½ gulerod
          • Trin 6 af 15

            Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.

            • ¾ squash (ca. 170 g.)
          • Trin 7 af 15

            Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 8 af 15

            Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.

            • Ca. 530 g. hakkede tomater (1 ¼ brik/dåse)
            • 90 g. majs
            • 1 ¼ spsk. hakkede soltørrede tomater
            • ¾ dl. tomatpuré
            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. basilikum
            • ½ tsk. oregano
            • 2 spsk. hoisinsovs
            • ¼ grøntsags-bouillon-terning
          • Trin 9 af 15

            Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.

          • Trin 10 af 15

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 11 af 15

            Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ¾ tsk. salt
            • ¾ knivspids peber
          • Trin 12 af 15

            Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.

            • Olie til at smøre fadet
          • Trin 13 af 15

            Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne. Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen.

            • ½ brik mornay-sauce (ca. 3 dl.)
            • 10-11 lasagneplader, fuldkorn (ca. 230 g.)
          • Trin 14 af 15

            Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.

            • 85 g. mozzarella
          • Trin 15 af 15

            Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) 

            Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 mindre COend lasagne med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.

            Tip: Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften her på Mornaysovs. Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find også opskriften på spidskåls-salat med frugt her på gocook.dk.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Tomatsovs med bønner:

              • Ca. 155 g. kidneybønner (⅔ brik/dåse)
              • 1 ½ løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 ½ gulerod
              • ¾ squash (ca. 170 g.)
              • 1 spsk. olie
              • Ca. 530 g. hakkede tomater (1 ¼ brik/dåse)
              • 90 g. majs
              • 1 ¼ spsk. hakkede soltørrede tomater
              • ¾ dl. tomatpuré
              • 2 dl. vand
              • ½ tsk. basilikum
              • ½ tsk. oregano
              • 2 spsk. hoisinsovs
              • ¼ grøntsags-bouillon-terning
              • ¾ tsk. salt
              • ¾ knivspids peber

              Samle lasagne:

              • Olie til at smøre fadet
              • ½ brik mornay-sauce (ca. 3 dl.)
              • 10-11 lasagneplader, fuldkorn (ca. 230 g.)
              • 85 g. mozzarella

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 dørslag
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 røreske
              • 1 stort ovnfast fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.
              4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              6. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
              7. Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
              8. Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.
              9. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.
              10. Tænd ovnen på 200 grader.
              11. Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              12. Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
              13. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne. Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen.
              14. Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.
              15. Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) 

                Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 mindre COend lasagne med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.

                Tip: Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften her på Mornaysovs. Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find også opskriften på spidskåls-salat med frugt her på gocook.dk.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2741 kJ / 655 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 34 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Tomatsovs med bønner:

                • Ca. 230 g. kidneybønner (1 brik/dåse)
                • 2 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 2 gulerødder
                • 1 squash (ca. 250 g.)
                • 2 spsk. olie
                • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
                • 140 g. majs
                • 2 spsk. hakkede soltørrede tomater
                • 1 dl. tomatpuré
                • 3 dl. vand
                • 1 tsk. basilikum
                • 1 tsk. oregano
                • 3 spsk. hoisinsovs
                • ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber

                Samle lasagne:

                • Olie til at smøre fadet
                • 1 brik mornay-sauce (ca. ½ L.)
                • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g.)
                • 125 g. mozzarella
              • Trin 3 af 15

                Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.

                • Ca. 230 g. kidneybønner (1 brik/dåse)
              • Trin 4 af 15

                Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 2 løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 5 af 15

                Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 2 gulerødder
              • Trin 6 af 15

                Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.

                • 1 squash (ca. 250 g.)
              • Trin 7 af 15

                Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 8 af 15

                Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.

                • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
                • 140 g. majs
                • 2 spsk. hakkede soltørrede tomater
                • 1 dl. tomatpuré
                • 3 dl. vand
                • 1 tsk. basilikum
                • 1 tsk. oregano
                • 3 spsk. hoisinsovs
                • ½ grøntsags-bouillon-terning
              • Trin 9 af 15

                Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.

              • Trin 10 af 15

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 11 af 15

                Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 12 af 15

                Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.

                • Olie til at smøre fadet
              • Trin 13 af 15

                Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne. Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen.

                • 1 brik mornay-sauce (ca. ½ L.)
                • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g.)
              • Trin 14 af 15

                Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.

                • 125 g. mozzarella
              • Trin 15 af 15

                Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) 

                Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 mindre COend lasagne med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.

                Tip: Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften her på Mornaysovs. Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find også opskriften på spidskåls-salat med frugt her på gocook.dk.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Tomatsovs med bønner:

                  • Ca. 230 g. kidneybønner (1 brik/dåse)
                  • 2 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 2 gulerødder
                  • 1 squash (ca. 250 g.)
                  • 2 spsk. olie
                  • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
                  • 140 g. majs
                  • 2 spsk. hakkede soltørrede tomater
                  • 1 dl. tomatpuré
                  • 3 dl. vand
                  • 1 tsk. basilikum
                  • 1 tsk. oregano
                  • 3 spsk. hoisinsovs
                  • ½ grøntsags-bouillon-terning
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Samle lasagne:

                  • Olie til at smøre fadet
                  • 1 brik mornay-sauce (ca. ½ L.)
                  • 16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g.)
                  • 125 g. mozzarella

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 dørslag
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 røreske
                  • 1 stort ovnfast fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.
                  4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  6. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
                  7. Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
                  8. Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.
                  9. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.
                  10. Tænd ovnen på 200 grader.
                  11. Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  12. Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
                  13. Klik på videoen og se, hvordan du samler en lasagne. Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen.
                  14. Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.
                  15. Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.