Lamme-deller og ratatouille i pitabrød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv disse lækre lamme-deller som anderledes fyld i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche.
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille - det sætter prikken over i'et og fuldender smagsoplevelsen!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3553 kJ / 846 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt 14,1g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Lammedeller:
- ½ fed hvidløg
- ¼ løg
- 200 g. hakket lammekød
- ½ tsk. salt
- ½ æg
- ¼ tsk. kanel
- ¼ tsk. paprika
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
Ratatouille:
- 1 løg
- 3 store tomater
- 1 ½ fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 spsk eddike, gerne æbleeddike
- ½ spsk. flydende honning
- ½ aubergine
- 1 squash
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
Tilbehør:
- 4 pitabrød
- 1 dl creme fraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 2 mellem skåle
- 1 grydeske
- 1 kop
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 teske
- 1 middagstallerken
- 1 stegepande
- 1 sæt måleskeer
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Lammedeller:
- ½ fed hvidløg
- ¼ løg
- 200 g. hakket lammekød
- ½ tsk. salt
- ½ æg
- ¼ tsk. kanel
- ¼ tsk. paprika
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
Ratatouille:
- 1 løg
- 3 store tomater
- 1 ½ fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- ½ spsk. flydende honning
- ½ aubergine
- 1 squash
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
Tilbehør:
- 4 pitabrød
- 1 dl creme fraiche
- Trin 3 af 22
Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
- ½ fed hvidløg
- ¼ løg
- Trin 4 af 22
Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 1 tsk. salt
- 200 g. lammekød
- Trin 5 af 22
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen ned i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- ½ æg
- Trin 6 af 22
Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.
- ¼ tsk. kanel
- ¼ tsk. paprika
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ knivspids peber
- Trin 7 af 22
Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.
- Trin 8 af 22
Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.
- 1 løg
- Trin 9 af 22
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 3 store tomater
- Trin 10 af 22
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 11 af 22
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- ½ spsk. flydende honning
- Trin 12 af 22
Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 13 af 22
Fordel løg og tomater på en bageplade.
- Trin 14 af 22
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend dem rundt.
- ½ aubergine
- 1 squash
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
- Trin 15 af 22
Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
- Trin 16 af 22
Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
- Trin 17 af 22
Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.
- Trin 18 af 22
Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.
- Trin 19 af 22
Varm olie op på en stegepande.
- 2 spsk. olie
- Trin 20 af 22
Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
- Trin 21 af 22
Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.
- 4 pitabrød
- 1 dl cremefraiche
- Trin 22 af 22
Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv disse lækre lamme-deller som anderledes fyld i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche.
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille - det sætter prikken over i'et og fuldender smagsoplevelsen!
Du skal bruge
Ingredienser
Lammedeller:
- ½ fed hvidløg
- ¼ løg
- 200 g. hakket lammekød
- ½ tsk. salt
- ½ æg
- ¼ tsk. kanel
- ¼ tsk. paprika
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
Ratatouille:
- 1 løg
- 3 store tomater
- 1 ½ fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- ½ spsk. flydende honning
- ½ aubergine
- 1 squash
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
Tilbehør:
- 4 pitabrød
- 1 dl creme fraiche
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 kop
- Husholdningsfilm
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 mellem skåle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 teske
- 1 middagstallerken
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
- Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen ned i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.
- Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
- Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Fordel løg og tomater på en bageplade.
- Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend dem rundt.
- Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
- Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
- Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.
- Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.
- Varm olie op på en stegepande.
- Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
- Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.
- Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv disse lækre lamme-deller som anderledes fyld i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche.
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille - det sætter prikken over i'et og fuldender smagsoplevelsen!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3553 kJ / 846 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt 14,1g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Lammedeller:
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- 400 g. hakket lammekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
Ratatouille:
- 2 løg
- 6 store tomater
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 spsk. flydende honning
- 1 aubergine
- 2 squash
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
Tilbehør:
- 8 pitabrød
- 2 dl creme fraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 2 mellem skåle
- 1 grydeske
- 1 kop
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 teske
- 1 middagstallerken
- 1 stegepande
- 1 sæt måleskeer
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Lammedeller:
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- 400 g. hakket lammekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
Ratatouille:
- 2 løg
- 6 store tomater
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 spsk. flydende honning
- 1 aubergine
- 2 squash
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
Tilbehør:
- 8 pitabrød
- 2 dl creme fraiche
- Trin 3 af 22
Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- Trin 4 af 22
Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 22
Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 6 af 22
Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids peber
- Trin 7 af 22
Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.
- Trin 8 af 22
Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.
- 2 løg
- Trin 9 af 22
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 6 store tomater
- Trin 10 af 22
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 fed hvidløg
- Trin 11 af 22
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 spsk. flydende honning
- Trin 12 af 22
Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 13 af 22
Fordel løg og tomater på en bageplade.
- Trin 14 af 22
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det sammen.
- 1 aubergine
- 2 squash
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
- Trin 15 af 22
Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
- Trin 16 af 22
Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
- Trin 17 af 22
Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.
- Trin 18 af 22
Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.
- Trin 19 af 22
Varm olie op på en stegepande.
- 2 spsk. olie
- Trin 20 af 22
Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
- Trin 21 af 22
Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.
- 8 pitabrød
- 2 dl creme fraiche
- Trin 22 af 22
Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv disse lækre lamme-deller som anderledes fyld i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche.
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille - det sætter prikken over i'et og fuldender smagsoplevelsen!
Du skal bruge
Ingredienser
Lammedeller:
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- 400 g. hakket lammekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
Ratatouille:
- 2 løg
- 6 store tomater
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 spsk. flydende honning
- 1 aubergine
- 2 squash
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
Tilbehør:
- 8 pitabrød
- 2 dl creme fraiche
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 kop
- Husholdningsfilm
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 mellem skåle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 teske
- 1 middagstallerken
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
- Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.
- Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
- Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Fordel løg og tomater på en bageplade.
- Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det sammen.
- Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
- Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
- Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.
- Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.
- Varm olie op på en stegepande.
- Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
- Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.
- Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv disse lækre lamme-deller som anderledes fyld i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche.
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille - det sætter prikken over i'et og fuldender smagsoplevelsen!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3553 kJ / 846 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt 14,1g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Lammedeller:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 løg
- 600 g. hakket lammekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 æg
- ¾ tsk. kanel
- ¾ tsk. paprika
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
Ratatouille:
- 3 løg
- 9 store tomater
- 4 ½ fed hvidløg
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- 1 ½ aubergine
- 3 squash
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
Tilbehør:
- 12 pitabrød
- 3 dl creme fraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 2 mellem skåle
- 1 grydeske
- 1 kop
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 teske
- 1 middagstallerken
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Lammedeller:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 løg
- 600 g. hakket lammekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 æg
- ¾ tsk. kanel
- ¾ tsk. paprika
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
Ratatouille:
- 3 løg
- 9 store tomater
- 4 ½ fed hvidløg
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- 1 ½ aubergine
- 3 squash
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
Tilbehør:
- 12 pitabrød
- 3 dl creme fraiche
- Trin 3 af 22
Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 løg
- Trin 4 af 22
Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 1 tsk. salt
- 600 g. lammekød
- Trin 5 af 22
Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 6 af 22
Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.
- ¾ tsk. kanel
- ¾ tsk. paprika
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 7 af 22
Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.
- Trin 8 af 22
Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.
- 3 løg
- Trin 9 af 22
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 9 store tomater
- Trin 10 af 22
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 4 ½ fed hvidløg
- Trin 11 af 22
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellem skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- Trin 12 af 22
Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 13 af 22
Fordel løg og tomater på en bageplade.
- Trin 14 af 22
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det rundt.
- 1 ½ aubergine
- 3 squash
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
- Trin 15 af 22
Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
- Trin 16 af 22
Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
- Trin 17 af 22
Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.
- Trin 18 af 22
Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.
- Trin 19 af 22
Varm olie op på en stegepande.
- 3 spsk. olie
- Trin 20 af 22
Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
- Trin 21 af 22
Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.
- 12 pitabrød
- 3 dl cremefraiche
- Trin 22 af 22
Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv disse lækre lamme-deller som anderledes fyld i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche.
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille - det sætter prikken over i'et og fuldender smagsoplevelsen!
Du skal bruge
Ingredienser
Lammedeller:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 løg
- 600 g. hakket lammekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 æg
- ¾ tsk. kanel
- ¾ tsk. paprika
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
Ratatouille:
- 3 løg
- 9 store tomater
- 4 ½ fed hvidløg
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. eddike, gerne æbleeddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- 1 ½ aubergine
- 3 squash
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
Tilbehør:
- 3 dl creme fraiche
- 12 pitabrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 kop
- Husholdningsfilm
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 mellem skåle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 teske
- 1 middagstallerken
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
- Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.
- Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom løg, tomater og hvidløg i en mellem skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
- Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Fordel løg og tomater på en bageplade.
- Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det rundt.
- Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
- Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
- Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.
- Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.
- Varm olie op på en stegepande.
- Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
- Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.
- Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.
-