- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Lam og ged>
- Lammefrikadeller med ratatouille
Lammefrikadeller med ratatouille i pitabrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium
Prøv disse lækre lammefrikadeller i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche. Det er også en perfekt opskrift til at bruge en rest lammekølle fra påskebordet. Inviter smagen ind af foråret med GoCooks lamme-deller, og få smagsløgene til at synge!
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lammefrikadeller med ratatouille
Lammedeller:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ løg
1 løg
¼ løg
400 g. hakket lammekød
600 g. hakket lammekød
200 g. hakket lammekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 æg
2 æg
½ æg
½ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
¼ tsk. kanel
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Ratatouille:
2 løg
3 løg
1 løg
6 store tomater
9 store tomater
3 store tomater
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. eddike, gerne æbleeddike
3 spsk. eddike, gerne æbleeddike
1 spsk eddike, gerne æbleeddike
1 spsk. flydende honning
1 ½ spsk. flydende honning
½ spsk. flydende honning
1 aubergine
1 ½ aubergine
½ aubergine
2 squash
3 squash
1 squash
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Tilbehør:
8 pitabrød
12 pitabrød
4 pitabrød
2 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
Hvidløg
Løg
Hakket lammekød
Salt
Æg
Kanel (stødt)
Paprika
Spidskommen (stødt)
Peber
Olie - smagsneutral
Tomat
Æblecidereddike
Honning
Aubergine
Squash
Pitabrød (fuldkorn)
Creme fraiche
Køkkenredskaber: til lammefrikadeller med ratatouille
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skål
2 mellem skåle
1 grydeske
1 kop
Husholdningsfilm
2 bageplader
Bagepapir
1 teske
1 middagstallerken
1 stegepande
1 sæt måleskeer
Rivejern
Skærebræt
Urtekniv
Stor røreskål
Mellem røreskål
Grydeske
Kop
Husholdningsfilm
Bageplade
Bagepapir
Teske
Middagstallerken
Stegepande
Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammedeller:
3.
Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
4.
5.
6.
7.
Ratatouille:
8.
Pil løgene, og skær dem i både.
9.
10.
Se videoen.
11.
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellem skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
12.
13.
14.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det sammen.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det rundt.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend dem rundt.
15.
16.
17.
Steg lammedeller:
18.
19.
Varm olie op på en stegepande.
20.
Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
21.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3553 kJ / 846 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt 14,1g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer