Lam med rødder og tzatziki

Lam med rødder og tzatziki

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 lammekoteletter
        • ½ fed hvidløg
        • ½ tsk. rosmarin
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie (til stegning)
        • ½ spsk. smør (til stegning)

        Rodfrugter:

        • 125 g. gulerødder
        • 125 g. persillerødder
        • 125 g. rødbeder
        • ½ økologisk citron
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie

        Tzatziki:

        • ½ agurk
        • 1 dl frisk mynte eller persille
        • 1 dl skyr eller yoghurt naturel
        • ¼-½ fed hvidløg
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 20

        Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 20

        Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem herefter i en dyb tallerkenen. Læg husholdningsfilm over tallerkenen, og sæt den i køleskabet.

        • 3 lammekoteletter
        • ½ tsk. rosmarin
        • ½ knivspids peber
      • Trin 5 af 20

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 6 af 20

        Vask gulerødder, persillerødder og rødbeder og skræl dem. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

        • 125 g. gulerødder
        • 125 g. persillerødder
        • 125 g. rødbeder
      • Trin 7 af 20

        Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

      • Trin 8 af 20

        Skyl citronen. Riv den på den fine side af rivejernet. Brug kun den gule del af skrællen.

        • ½ økologisk citron
      • Trin 9 af 20

        Vend gulerødder, persillerødder og rødbeder i salt, peber, olie og citronskal i en stor skål.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 20

        Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

      • Trin 11 af 20

        Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

      • Trin 12 af 20

        Skyl agurken. Skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne væk, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Kom agurkestrimlerne i en skål.

        • ½ agurk
      • Trin 13 af 20

        Kom vand i en balje, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl frisk mynte eller persille
      • Trin 14 af 20

        Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr, agurkestrimler og mynte i en skål, og vend det sammen med en ske.

        • 1 dl skyr eller yoghurt naturel
      • Trin 15 af 20

        Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ¼-½ fed hvidløg
      • Trin 16 af 20

        Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 20

        Nu skal lammekoteletterne laves: Kom olie og smør på en stegepande. Varm det op, så smørret syder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.

        • 1 spsk. olie (til stegning)
        • ½ spsk. smør (til stegning)
      • Trin 18 af 20

        Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

      • Trin 19 af 20

        Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne.

      • Trin 20 af 20

        Servér lammekoteletterne med de bagte rodfrugter og en god skefuld tzatziki. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 lammekoteletter
          • ½ fed hvidløg
          • ½ tsk. rosmarin
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. olie (til stegning)
          • ½ spsk. smør (til stegning)

          Rodfrugter:

          • 125 g. gulerødder
          • 125 g. persillerødder
          • 125 g. rødbeder
          • ½ økologisk citron
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. olie

          Tzatziki:

          • ½ agurk
          • 1 dl frisk mynte eller persille
          • 1 dl skyr eller yoghurt naturel
          • ¼-½ fed hvidløg
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 dyb tallerken
          • Husholdningsfilm
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 frysepose
          • 1 rivejern
          • 1 stor skål
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 spiseske
          • 1 balje
          • 1 viskestykke
          • 1 mellem skål
          • 1 stegepande

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          4. Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem herefter i en dyb tallerkenen. Læg husholdningsfilm over tallerkenen, og sæt den i køleskabet.
          5. Tænd ovnen på 200 grader.
          6. Vask gulerødder, persillerødder og rødbeder og skræl dem. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.
          7. Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
          8. Skyl citronen. Riv den på den fine side af rivejernet. Brug kun den gule del af skrællen.
          9. Vend gulerødder, persillerødder og rødbeder i salt, peber, olie og citronskal i en stor skål.
          10. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
          11. Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
          12. Skyl agurken. Skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne væk, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Kom agurkestrimlerne i en skål.
          13. Kom vand i en balje, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr, agurkestrimler og mynte i en skål, og vend det sammen med en ske.
          15. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          16. Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
          17. Nu skal lammekoteletterne laves: Kom olie og smør på en stegepande. Varm det op, så smørret syder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.
          18. Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
          19. Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne.
          20. Servér lammekoteletterne med de bagte rodfrugter og en god skefuld tzatziki. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam! 

            Energi-indhold pr. portion
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 6 lammekoteletter
            • 1 fed hvidløg
            • 1 tsk. rosmarin
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie (til stegning)
            • 1 spsk. smør (til stegning)

            Rodfrugter:

            • 250 g. gulerødder
            • 250 g. persillerødder
            • 250 g. rødbeder
            • 1 økologisk citron
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie

            Tzatziki:

            • 1 agurk
            • 2 dl frisk mynte eller persille
            • 2 dl skyr eller yoghurt naturel
            • ½-1 fed hvidløg
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 20

            Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

          • Trin 4 af 20

            Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem herefter i en dyb tallerkenen. Læg husholdningsfilm over tallerkenen, og sæt den i køleskabet.

            • 1 fed hvidløg
            • 1 tsk. rosmarin
            • 1 knivspids peber
          • Trin 5 af 20

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 6 af 20

            Vask gulerødder, persillerødder og rødbeder og skræl dem. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

            • 250 g. rødbeder
            • 250 g. gulerødder
            • 250 g. persillerødder
          • Trin 7 af 20

            Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

          • Trin 8 af 20

            Skyl citronen. Riv den på den fine side af rivejernet. Brug kun den gule del af skrællen.

          • Trin 9 af 20

            Vend gulerødder, persillerødder og rødbeder i salt, peber, olie og citronskal i en stor skål.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 20

            Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

          • Trin 11 af 20

            Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

          • Trin 12 af 20

            Skyl agurken. Skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne væk, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Kom agurkestrimlerne i en skål.

          • Trin 13 af 20

            Kom vand i en balje, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

          • Trin 14 af 20

            Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr, agurkestrimler og mynte i en skål, og vend det sammen med en ske.

            • 2 dl skyr eller yoghurt naturel
          • Trin 15 af 20

            Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • ½-1 fed hvidløg
          • Trin 16 af 20

            Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 20

            Nu skal lammekoteletterne laves: Kom olie og smør på en stegepande. Varm det op, så smørret syder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.

            • 2 spsk. olie (til stegning)
            • 1 spsk. smør (til stegning)
          • Trin 18 af 20

            Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

          • Trin 19 af 20

            Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne.

          • Trin 20 af 20

            Servér lammekoteletterne med de bagte rodfrugter og en god skefuld tzatziki. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam! 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 6 lammekoteletter
              • 1 fed hvidløg
              • 1 tsk. rosmarin
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. olie (til stegning)
              • 1 spsk. smør til stegning

              Rodfrugter:

              • 250 g. gulerødder
              • 250 g. persillerødder
              • 250 g. rødbeder
              • 1 økologisk citron
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. olie

              Tzatziki:

              • 1 agurk
              • 2 dl frisk mynte eller persille
              • 2 dl skyr eller yoghurt naturel
              • ½-1 fed hvidløg
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 dyb tallerken
              • Husholdningsfilm
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 frysepose
              • 1 rivejern
              • 1 stor skål
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 spiseske
              • 1 balje
              • 1 viskestykke
              • 1 mellem skål
              • 1 stegepande

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              4. Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem herefter i en dyb tallerkenen. Læg husholdningsfilm over tallerkenen, og sæt den i køleskabet.
              5. Tænd ovnen på 200 grader.
              6. Vask gulerødder, persillerødder og rødbeder og skræl dem. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.
              7. Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
              8. Skyl citronen. Riv den på den fine side af rivejernet. Brug kun den gule del af skrællen.
              9. Vend gulerødder, persillerødder og rødbeder i salt, peber, olie og citronskal i en stor skål.
              10. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
              11. Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
              12. Skyl agurken. Skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne væk, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Kom agurkestrimlerne i en skål.
              13. Kom vand i en balje, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr, agurkestrimler og mynte i en skål, og vend det sammen med en ske.
              15. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              16. Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
              17. Nu skal lammekoteletterne laves: Kom olie og smør på en stegepande. Varm det op, så smørret syder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.
              18. Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
              19. Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne.
              20. Servér lammekoteletterne med de bagte rodfrugter og en god skefuld tzatziki. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter


                Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!
                 

                Energi-indhold pr. portion
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 9 lammekoteletter
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ tsk. rosmarin
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie (til stegning)
                • 1 ½ spsk. smør (til stegning)

                Rodfrugter:

                • 375 g. gulerødder
                • 375 g. persillerødder
                • 375 g. rødbeder
                • 1 ½ økologisk citron
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie

                Tzatziki:

                • 1 ½ agurk
                • 3 dl frisk mynte eller persille
                • 3 dl skyr eller yoghurt naturel
                • 1-1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 20

                Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 4 af 20

                Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem herefter i en dyb tallerkenen. Læg husholdningsfilm over tallerkenen, og sæt den i køleskabet.

                • 9 lammekoteletter
                • 1 ½ tsk. rosmarin
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 5 af 20

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 6 af 20

                Vask gulerødder, persillerødder og rødbeder og skræl dem. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

                • 375 g. gulerødder
                • 375 g. persillerødder
                • 375 g. rødbeder
              • Trin 7 af 20

                Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

              • Trin 8 af 20

                Skyl citronen. Riv den på den fine side af rivejernet. Brug kun den gule del af skrællen.

                • 1 ½ økologisk citron
              • Trin 9 af 20

                Vend gulerødder, persillerødder og rødbeder i salt, peber, olie og citronskal i en stor skål.

                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 20

                Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

              • Trin 11 af 20

                Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

              • Trin 12 af 20

                Skyl agurken. Skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne væk, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Kom agurkestrimlerne i en skål.

                • 1 ½ agurk
              • Trin 13 af 20

                Kom vand i en balje, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl frisk mynte eller persille
              • Trin 14 af 20

                Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr, agurkestrimler og mynte i en skål, og vend det sammen med en ske.

                • 3 dl skyr eller yoghurt naturel
              • Trin 15 af 20

                Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1-1 ½ fed hvidløg
              • Trin 16 af 20

                Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 20

                Nu skal lammekoteletterne laves: Kom olie og smør på en stegepande. Varm det op, så smørret syder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.

                • 3 spsk. olie (til stegning)
                • 1 ½ spsk. smør (til stegning)
              • Trin 18 af 20

                Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

              • Trin 19 af 20

                Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne.

              • Trin 20 af 20

                Servér lammekoteletterne med de bagte rodfrugter og en god skefuld tzatziki. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse


                Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 9 lammekoteletter
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ tsk. rosmarin
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. olie (til stegning)
                  • 1 ½ spsk. smør (til stegning)

                  Rodfrugter:

                  • 375 g. gulerødder
                  • 375 g. persillerødder
                  • 375 g. rødbeder
                  • 1 ½ økologisk citron
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. olie

                  Tzatziki:

                  • 1 ½ agurk
                  • 3 dl frisk mynte eller persille
                  • 3 dl skyr eller yoghurt naturel
                  • 1-1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 dyb tallerken
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 frysepose
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor skål
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 spiseske
                  • 1 balje
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 mellem skål
                  • 1 stegepande

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  4. Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem herefter i en dyb tallerkenen. Læg husholdningsfilm over tallerkenen, og sæt den i køleskabet.
                  5. Tænd ovnen på 200 grader.
                  6. Vask gulerødder, persillerødder og rødbeder og skræl dem. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.
                  7. Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
                  8. Skyl citronen. Riv den på den fine side af rivejernet. Brug kun den gule del af skrællen.
                  9. Vend gulerødder, persillerødder og rødbeder i salt, peber, olie og citronskal i en stor skål.
                  10. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
                  11. Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
                  12. Skyl agurken. Skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne væk, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Kom agurkestrimlerne i en skål.
                  13. Kom vand i en balje, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr, agurkestrimler og mynte i en skål, og vend det sammen med en ske.
                  15. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  16. Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
                  17. Nu skal lammekoteletterne laves: Kom olie og smør på en stegepande. Varm det op, så smørret syder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.
                  18. Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
                  19. Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne.
                  20. Servér lammekoteletterne med de bagte rodfrugter og en god skefuld tzatziki. Velbekomme!