Lam med rodfrugter og tzatziki

Lam med rodfrugter og tzatziki

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 751 kJ / 3142 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 18 %
        • Fedt: 66 %
        • Heraf mættet fedt 24 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 lammekoteletter
        • ½ fed hvidløg
        • ½ tsk. rosmarin
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie (til stegning)
        • ½ spsk. smør (til stegning)

        Rodfrugter:

        • 125 g. kartofler
        • 125 g. gulerødder
        • 125 g. persillerødder
        • 125 g. rødbeder
        • ½ økologisk citron
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie

        Tzatziki:

        • ½ agurk
        • 1 dl frisk mynte eller persille
        • 1 dl skyr eller yoghurt naturel
        • ¼-½ fed hvidløg
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 19

        Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 19

        Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

        • 2 lammekoteletter
        • ½ tsk. rosmarin
        • ½ knivspids peber
      • Trin 5 af 19

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 6 af 19

        Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

        • 125 g. kartofler
        • 125 g. gulerødder
        • 125 g. persillerødder
        • 125 g. rødbeder
      • Trin 7 af 19

        Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

      • Trin 8 af 19

        Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ½ økologisk citron
      • Trin 9 af 19

        Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 19

        Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

      • Trin 11 af 19

        Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

      • Trin 12 af 19

        Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.

        • ½ agurk
      • Trin 13 af 19

        Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl frisk mynte eller persille
      • Trin 14 af 19

        Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

        • 1 dl skyr eller yoghurt naturel
      • Trin 15 af 19

        Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ¼-½ fed hvidløg
      • Trin 16 af 19

        Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 19

        Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Klik på videoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.

        • 1 spsk. olie (til stegning)
        • ½ spsk. smør (til stegning)
      • Trin 18 af 19

        Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

      • Trin 19 af 19

        Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 lammekoteletter
          • ½ fed hvidløg
          • ½ tsk. rosmarin
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. olie (til stegning)
          • ½ spsk. smør (til stegning)

          Rodfrugter:

          • 125 g. kartofler
          • 125 g. gulerødder
          • 125 g. persillerødder
          • 125 g. rødbeder
          • ½ økologisk citron
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. olie

          Tzatziki:

          • ½ agurk
          • 1 dl. frisk mynte eller persille
          • 1 dl. skyr eller yoghurt naturel
          • ¼-½ fed hvidløg
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 dyb tallerken
          • Husholdningsfilm
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 frysepose
          • 1 rivejern
          • 1 stor skål
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 spiseske
          • 1 balje
          • 1 viskestykke
          • 1 mellem skål
          • 1 stegepande

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          4. Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
          5. Tænd ovnen på 200 grader.
          6. Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.
          7. Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
          8. Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          9. Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.
          10. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
          11. Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
          12. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.
          13. Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          15. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          16. Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
          17. Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Klik på videoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.
          18. Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
          19. Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam! 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 751 kJ / 3142 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 18 %
            • Fedt: 66 %
            • Heraf mættet fedt 24 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            • 4 lammekoteletter
            • 1 fed hvidløg
            • 1 tsk. rosmarin
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie (til stegning)
            • 1 spsk. smør (til stegning)

            Rodfrugter:

            • 250 g. kartoffel
            • 250 g. gulerødder
            • 250 g. persillerødder
            • 250 g. rødbeder
            • 1 økologisk citron
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie

            Tzatziki:

            • 1 agurk
            • 2 dl frisk mynte eller persille
            • 2 dl skyr eller yoghurt naturel
            • ½-1 fed hvidløg
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 19

            Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

          • Trin 4 af 19

            Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

            • 4 lammekoteletter
            • 1 fed hvidløg
            • 1 tsk. rosmarin
            • 1 knivspids peber
          • Trin 5 af 19

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 6 af 19

            Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

            • 250 g. kartofler
            • 250 g. rødbeder
            • 250 g. gulerødder
            • 250 g. persillerødder
          • Trin 7 af 19

            Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

          • Trin 8 af 19

            Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

          • Trin 9 af 19

            Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 19

            Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

          • Trin 11 af 19

            Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

          • Trin 12 af 19

            Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.

          • Trin 13 af 19

            Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

          • Trin 14 af 19

            Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

            • 2 dl skyr eller yoghurt naturel
          • Trin 15 af 19

            Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • ½-1 fed hvidløg
          • Trin 16 af 19

            Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 19

            Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Klik på videoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.

            • 2 spsk. olie (til stegning)
            • 1 spsk. smør (til stegning)
          • Trin 18 af 19

            Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

          • Trin 19 af 19

            Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam! 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 lammekoteletter
              • 1 fed hvidløg
              • 1 tsk. rosmarin
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. olie (til stegning)
              • 1 spsk. smør til stegning

              Rodfrugter:

              • 250 g. kartofler
              • 250 g. gulerødder
              • 250 g. persillerødder
              • 250 g. rødbeder
              • 1 økologisk citron
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. olie

              Tzatziki:

              • 1 agurk
              • 2 dl. frisk mynte eller persille
              • 2 dl. skyr eller yoghurt naturel
              • ½-1 fed hvidløg
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 dyb tallerken
              • Husholdningsfilm
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 frysepose
              • 1 rivejern
              • 1 stor skål
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 spiseske
              • 1 balje
              • 1 viskestykke
              • 1 mellem skål
              • 1 stegepande

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              4. Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
              5. Tænd ovnen på 200 grader.
              6. Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.
              7. Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
              8. Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              9. Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.
              10. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
              11. Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
              12. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.
              13. Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              15. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              16. Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
              17. Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Klik på videoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.
              18. Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
              19. Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter


                Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!
                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 751 kJ / 3142 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 18 %
                • Fedt: 66 %
                • Heraf mættet fedt 24 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                • 6 lammekoteletter
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ tsk. rosmarin
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie (til stegning)
                • 1 ½ spsk. smør (til stegning)

                Rodfrugter:

                • 375 g. kartofler
                • 375 g. gulerødder
                • 375 g. persillerødder
                • 375 g. rødbeder
                • 1 ½ økologisk citron
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie

                Tzatziki:

                • 1 ½ agurk
                • 3 dl frisk mynte eller persille
                • 3 dl skyr eller yoghurt naturel
                • 1-1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 19

                Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 4 af 19

                Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

                • 6 lammekoteletter
                • 1 ½ tsk. rosmarin
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 5 af 19

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 6 af 19

                Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

                • 375 g. kartofler
                • 375 g. gulerødder
                • 375 g. persillerødder
                • 375 g. rødbeder
              • Trin 7 af 19

                Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

              • Trin 8 af 19

                Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 ½ økologisk citron
              • Trin 9 af 19

                Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.

                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 19

                Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

              • Trin 11 af 19

                Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

              • Trin 12 af 19

                Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.

                • 1 ½ agurk
              • Trin 13 af 19

                Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl frisk mynte eller persille
              • Trin 14 af 19

                Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

                • 3 dl skyr eller yoghurt naturel
              • Trin 15 af 19

                Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1-1 ½ fed hvidløg
              • Trin 16 af 19

                Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 19

                Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Klik på videoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.

                • 3 spsk. olie (til stegning)
                • 1 ½ spsk. smør (til stegning)
              • Trin 18 af 19

                Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

              • Trin 19 af 19

                Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse


                Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Tzazikien kan du både lave med mynte eller persille - eller med dild, som også passer rigtig godt sammen med lam!
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 lammekoteletter
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ tsk. rosmarin
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. olie (til stegning)
                  • 1 ½ spsk. smør (til stegning)

                  Rodfrugter:

                  • 375 g. kartofler
                  • 375 g. gulerødder
                  • 375 g. persillerødder
                  • 375 g. rødbeder
                  • 1 ½ økologisk citron
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. olie

                  Tzatziki:

                  • 1 ½ agurk
                  • 3 dl. frisk mynte eller persille
                  • 3 dl. skyr eller yoghurt naturel
                  • 1-1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 dyb tallerken
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 frysepose
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor skål
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 spiseske
                  • 1 balje
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 mellem skål
                  • 1 stegepande

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  4. Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
                  5. Tænd ovnen på 200 grader.
                  6. Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.
                  7. Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
                  8. Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  9. Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.
                  10. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
                  11. Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
                  12. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.
                  13. Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  15. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  16. Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
                  17. Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Klik på videoen og se, hvordan du steger lammekoteletterne.
                  18. Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
                  19. Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.