Laksetærte

Laksetærte

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!

        Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.

        Opskriften giver 1 stor laksetærte.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1195 kJ / 286 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 34 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 3,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        Fuldkornstærtedej:

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. bagepulver
        • ½ dl. olie
        • ¾ dl. vand
        • 1 spsk. olie (til at smøre formen)

        Fyld:

        • 4 forårsløg
        • 8 soltørrede tomater
        • 75 g. babyspinat
        • 200 g. røget laks
        • 4 æg
        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 80 g. salattern
      • Trin 3 af 14

        Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. bagepulver
        • ½ dl. olie
        • ¾ dl. vand
      • Trin 4 af 14

        Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.

        • 1 spsk. olie (til at smøre formen)
      • Trin 5 af 14

        Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.

        • 4 forårsløg
        • 8 soltørrede tomater
      • Trin 6 af 14

        Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.

        • 75 g. babyspinat
      • Trin 7 af 14

        Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.

        • 200 g. røget laks
      • Trin 8 af 14

        Tag en stor skål og en røreske frem.

      • Trin 9 af 14

        Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Tilsæt mælk, salt og peber.

        • 4 æg
        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 10 af 14

        Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.

      • Trin 11 af 14

        Fordel laksefyldet i tærteformen.

      • Trin 12 af 14

        Fordel salattern på tærten.

        • 80 g. salattern
      • Trin 13 af 14

        Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.

      • Trin 14 af 14

        Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!

        Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.

        Opskriften giver 1 stor laksetærte.

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Fuldkornstærtedej:

          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 1 dl. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. bagepulver
          • ½ dl. olie
          • ¾ dl. vand
          • 1 spsk. olie (til at smøre formen)

          Fyld:

          • 4 forårsløg
          • 8 soltørrede tomater
          • 75 g. babyspinat
          • 200 g. røget laks
          • 4 æg
          • 2 dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. peber
          • 80 g. salattern

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 2 store skåle
          • 2 røreskeer
          • 1 kop
          • 1 kagerulle
          • 1 tærtefad, ca. 28 cm i diameter
          • 2 skærebrætter
          • 2 små skarpe knive
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.
          4. Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.
          5. Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.
          6. Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.
          7. Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.
          8. Tag en stor skål og en røreske frem.
          9. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Tilsæt mælk, salt og peber.
          10. Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.
          11. Fordel laksefyldet i tærteformen.
          12. Fordel salattern på tærten.
          13. Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.
          14. Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.