Laksetærte

Laksetærte

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!

        Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.

        Opskriften giver 1 stor laksetærte.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1195 kJ / 286 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 34 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 3,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        Fuldkornstærtedej:

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. bagepulver
        • ½ dl. olie
        • ¾ dl. vand
        • 1 spsk. olie (til at smøre formen)

        Fyld:

        • 4 forårsløg
        • 8 soltørrede tomater
        • 75 g. babyspinat
        • 200 g. røget laks
        • 4 æg
        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 80 g. salattern
      • Trin 3 af 14

        Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. bagepulver
        • ½ dl. olie
        • ¾ dl. vand
      • Trin 4 af 14

        Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.

        • 1 spsk. olie (til at smøre formen)
      • Trin 5 af 14

        Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.

        • 4 forårsløg
        • 8 soltørrede tomater
      • Trin 6 af 14

        Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.

        • 75 g. babyspinat
      • Trin 7 af 14

        Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.

        • 200 g. røget laks
      • Trin 8 af 14

        Tag en stor skål og en røreske frem.

      • Trin 9 af 14

        Slå æggene ud i en kop et ad gangen. Kom dem løbende op i skålen. Tilsæt mælk, salt og peber.

        • 4 æg
        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 10 af 14

        Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.

      • Trin 11 af 14

        Fordel laksefyldet i tærteformen.

      • Trin 12 af 14

        Fordel salattern på tærten.

        • 80 g. salattern
      • Trin 13 af 14

        Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.

      • Trin 14 af 14

        Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!

        Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.

        Opskriften giver 1 stor laksetærte.

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Fuldkornstærtedej:

          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 1 dl. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. bagepulver
          • ½ dl. olie
          • ¾ dl. vand
          • 1 spsk. olie (til at smøre formen)

          Fyld:

          • 4 forårsløg
          • 8 soltørrede tomater
          • 75 g. babyspinat
          • 200 g. røget laks
          • 4 æg
          • 2 dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. peber
          • 80 g. salattern

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 2 store skåle
          • 2 røreskeer
          • 1 kop
          • 1 kagerulle
          • 1 tærtefad, ca. 28 cm i diameter
          • 2 skærebrætter
          • 2 små skarpe knive
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.
          4. Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.
          5. Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.
          6. Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.
          7. Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.
          8. Tag en stor skål og en røreske frem.
          9. Slå æggene ud i en kop et ad gangen. Kom dem løbende op i skålen. Tilsæt mælk, salt og peber.
          10. Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.
          11. Fordel laksefyldet i tærteformen.
          12. Fordel salattern på tærten.
          13. Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.
          14. Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.