Laksetærte
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!
Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.
Opskriften giver 1 stor laksetærte.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1195 kJ / 286 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 34 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Fuldkornstærtedej
- 2 ½ dl. hvedemel
- 1 dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- ½ dl. olie
- ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie (til at smøre formen)
Fyld
- 4 forårsløg
- 8 soltørrede tomater
- 75 g. babyspinat
- 200 g. røget laks
- 4 æg
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 80 g. salattern
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 2 store skåle
- 2 røreskeer
- 1 kop
- 1 kagerulle
- 1 tærtefad, ca. 28 cm i diameter
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe knive
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Fuldkornstærtedej:
- 2 ½ dl. hvedemel
- 1 dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- ½ dl. olie
- ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie (til at smøre formen)
Fyld:
- 4 forårsløg
- 8 soltørrede tomater
- 75 g. babyspinat
- 200 g. røget laks
- 4 æg
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 80 g. salattern
- Trin 3 af 14
Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.
- 2 ½ dl. hvedemel
- 1 dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- ½ dl. olie
- ¾ dl. vand
- Trin 4 af 14
Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.
- 1 spsk. olie (til at smøre formen)
- Trin 5 af 14
Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.
- 4 forårsløg
- 8 soltørrede tomater
- Trin 6 af 14
Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.
- 75 g. babyspinat
- Trin 7 af 14
Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.
- 200 g. røget laks
- Trin 8 af 14
Tag en stor skål og en røreske frem.
- Trin 9 af 14
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Tilsæt mælk, salt og peber.
- 4 æg
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 10 af 14
Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- Trin 11 af 14
Fordel laksefyldet i tærteformen.
- Trin 12 af 14
Fordel salattern på tærten.
- 80 g. salattern
- Trin 13 af 14
Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.
- Trin 14 af 14
Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!
Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.
Opskriften giver 1 stor laksetærte.
Du skal bruge
Ingredienser
Fuldkornstærtedej:
- 2 ½ dl. hvedemel
- 1 dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- ½ dl. olie
- ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie (til at smøre formen)
Fyld:
- 4 forårsløg
- 8 soltørrede tomater
- 75 g. babyspinat
- 200 g. røget laks
- 4 æg
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 80 g. salattern
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 2 store skåle
- 2 røreskeer
- 1 kop
- 1 kagerulle
- 1 tærtefad, ca. 28 cm i diameter
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe knive
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.
- Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.
- Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.
- Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.
- Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.
- Tag en stor skål og en røreske frem.
- Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Tilsæt mælk, salt og peber.
- Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- Fordel laksefyldet i tærteformen.
- Fordel salattern på tærten.
- Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.
- Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.
-