Laks med rodfrugt

Laks med rodfrugt

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2643 kJ / 629 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 36 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ kg. kartofler
        • 175 g. pastinakker
        • 175 g. gulerødder
        • 2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 ½ løg
        • 125 g. pastinakker
        • ½ æble
        • 15 g. smør
        • Ca. ½ spsk. stærk karry
        • 1 spsk. hvedemel
        • Ca. 3 dl grøntsags-bouillon
        • ⅛ citron
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 2 laksekoteletter eller laksesteaks
        • ½ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 3 af 21

        Ovnbagte kartofler og rodfrugter: Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 21

        Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder.

        • ½ kg. kartofler
        • 175 g. pastinakker
        • 175 g. gulerødder
      • Trin 5 af 21

        Skær kartofler, pastinakker og gulerødder i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer rodfrugter.

      • Trin 6 af 21

        Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 21

        Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.

      • Trin 8 af 21

        Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.

        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 9 af 21

        Karry-urtesovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 ½ løg
      • Trin 10 af 21

        Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger.

        • 125 g. pastinakker
      • Trin 11 af 21

        Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.

        • ½ æble
      • Trin 12 af 21

        Kom smøret i en gryde, og smelt det.

        • 15 g. smør
      • Trin 13 af 21

        Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare.

      • Trin 14 af 21

        Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.

        • Ca. ½ spsk. stærk karry
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 15 af 21

        Opløs ca. ½ grøntsags-bouillonterning i vandet. Hæld grøntsags-bouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.

        • Ca. 3 dl grøntsags-bouillon
      • Trin 16 af 21

        Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.

      • Trin 17 af 21

        Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender en suppe.

      • Trin 18 af 21

        Pres citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.

        • ⅛ citron
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 19 af 21

        Ovnbagt laks: Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber.

        • 2 laksekoteletter eller laksesteaks
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 20 af 21

        Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.

      • Trin 21 af 21

        Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ovnbagte kartofler og rodfrugter:

          • ½ kg. kartofler
          • 175 g. pastinakker
          • 175 g. gulerødder
          • 2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. groft salt

          Karry-urtesovs:

          • 1 ½ løg
          • 125 g. pastinakker
          • ½ æble
          • 15 g. smør
          • Ca. ½ spsk. stærk karry
          • 1 spsk. hvedemel
          • Ca. 3 dl grøntsags-bouillon
          • ⅛ citron
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Ovnbagt laks:

          • 2 laksekoteletter eller laksesteaks
          • ½ tsk. groft salt
          • ¼ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber​

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • Bagepapir
          • 2 bradepander
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rent viskestykke
          • 2 grydeskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellem gryde
          • 1 piskeris
          • 1 blender/foodprocessor
          • 1 grydelåg
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ovnbagte kartofler og rodfrugter: Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder.
          5. Skær kartofler, pastinakker og gulerødder i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer rodfrugter.
          6. Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.
          8. Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.
          9. Karry-urtesovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          10. Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger.
          11. Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
          12. Kom smøret i en gryde, og smelt det.
          13. Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare.
          14. Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.
          15. Opløs ca. ½ grøntsags-bouillonterning i vandet. Hæld grøntsags-bouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
          16. Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.
          17. Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender en suppe.
          18. Pres citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.
          19. Ovnbagt laks: Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber.
          20. Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.
          21. Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2643 kJ / 629 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 36 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 21

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 kg. kartofler
            • 350 g. pastinakker
            • 350 g. gulerødder
            • 4-5 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
            • 2 spsk. olie
            • 2 tsk. groft salt
            • 3 løg
            • 250 g. pastinakker
            • 1 æble
            • 25 g. smør
            • Ca. 1 spsk. stærk karry
            • 2 spsk. hvedemel
            • Ca. 6 dl grøntsags-bouillon
            • ¼ citron
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 4 laksekoteletter eller laksesteaks
            • 1 tsk. groft salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 3 af 21

            Ovnbagte kartofler og rodfrugter: Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 21

            Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder.

            • 1 kg. kartofler
            • 350 g. pastinakker
            • 350 g. gulerødder
          • Trin 5 af 21

            Skær kartofler, pastinakker og gulerødder i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer rodfrugter.

          • Trin 6 af 21

            Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 4-5 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
            • 2 spsk. olie
          • Trin 7 af 21

            Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.

          • Trin 8 af 21

            Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.

            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 9 af 21

            Karry-urtesovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 3 løg
          • Trin 10 af 21

            Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger.

            • 250 g. pastinakker
          • Trin 11 af 21

            Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.

            • 1 æble
          • Trin 12 af 21

            Kom smørret i en gryde, og smelt det.

            • 25 g. smør
          • Trin 13 af 21

            Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare.

          • Trin 14 af 21

            Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.

            • Ca. 1 spsk. stærk karry
            • 2 spsk. hvedemel
          • Trin 15 af 21

            Opløs 1 grøntsags-bouillonterning i vandet. Hæld grøntsags-bouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.

            • Ca. 6 dl grøntsags-bouillon
          • Trin 16 af 21

            Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.

          • Trin 17 af 21

            Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender en suppe.

          • Trin 18 af 21

            Pres citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.

            • ¼ citron
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 19 af 21

            Ovnbagt laks: Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber.

            • 4 laksekoteletter eller laksesteaks
            • 1 tsk. groft salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 20 af 21

            Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.

          • Trin 21 af 21

            Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ovnbagte kartofler og rodfrugter:

              • 1 kg. kartofler
              • 350 g. pastinakker
              • 350 g. gulerødder
              • 4-5 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
              • 2 spsk. olie
              • 2 tsk. groft salt

              Karry-urtesovs:

              • 3 løg
              • 250 g. pastinakker
              • 1 æble
              • 25 g. smør
              • Ca. 1 spsk. stærk karry
              • 2 spsk. hvedemel
              • Ca. 6 dl grøntsags-bouillon
              • ¼ citron
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Ovnbagt laks:

              • 4 laksekoteletter eller laksesteaks
              • 1 tsk. groft salt
              • ½ tsk. peber

               

              Køkkenredskaber​

              • 1 køkkenvægt
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 målebæger
              • Bagepapir
              • 2 bradepander
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rent viskestykke
              • 2 grydeskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 mellem gryde
              • 1 piskeris
              • 1 blender/foodprocessor
              • 1 grydelåg
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ovnbagte kartofler og rodfrugter: Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder.
              5. Skær kartofler, pastinakker og gulerødder i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer rodfrugter.
              6. Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              7. Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.
              8. Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.
              9. Karry-urtesovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              10. Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger.
              11. Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
              12. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
              13. Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare.
              14. Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.
              15. Opløs 1 grøntsags-bouillonterning i vandet. Hæld grøntsags-bouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
              16. Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.
              17. Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender en suppe.
              18. Pres citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.
              19. Ovnbagt laks: Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber.
              20. Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.
              21. Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2643 kJ / 629 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 36 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 21

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 500 g. pastinakker
                • 500 g. gulerødder
                • 6-7 kviste frisk timian eller 3 tsk. tørret timian
                • 3 spsk. olie
                • 3 tsk. groft salt
                • 4 ½ løg
                • 375 g. pastinakker
                • 1 ½ æble
                • 40 g. smør
                • Ca. 1 ½ spsk. stærk karry
                • 3 spsk. hvedemel
                • Ca. 9 dl grøntsags-bouillon
                • ⅓ citron
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 6 laksekoteletter eller laksesteaks
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 3 af 21

                Ovnbagte kartofler og rodfrugter: Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 21

                Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder.

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 500 g. pastinakker
                • 500 g. gulerødder
              • Trin 5 af 21

                Skær kartofler, pastinakker og gulerødder i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer rodfrugter.

              • Trin 6 af 21

                Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 6-7 kviste frisk timian eller 3 tsk. tørret timian
                • 3 spsk. olie
              • Trin 7 af 21

                Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.

              • Trin 8 af 21

                Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.

                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 9 af 21

                Karry-urtesovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 4 ½ løg
              • Trin 10 af 21

                Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger.

                • 375 g. pastinakker
              • Trin 11 af 21

                Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.

                • 1 ½ æble
              • Trin 12 af 21

                Kom smørret i en gryde, og smelt det.

                • 40 g. smør
              • Trin 13 af 21

                Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare.

              • Trin 14 af 21

                Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.

                • Ca. 1 ½ spsk. stærk karry
                • 3 spsk. hvedemel
              • Trin 15 af 21

                Opløs ca. 1 ½ grøntsags-bouillonterning i vandet. Hæld grøntsags-bouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.

                • Ca. 9 dl grøntsags-bouillon
              • Trin 16 af 21

                Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.

              • Trin 17 af 21

                Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender en suppe.

              • Trin 18 af 21

                Pres citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.

                • ⅓ citron
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 19 af 21

                Ovnbagt laks: Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber.

                • 6 laksekoteletter eller laksesteaks
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 20 af 21

                Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.

              • Trin 21 af 21

                Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ovnbagte kartofler og rodfrugter:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 500 g. pastinakker
                  • 500 g. gulerødder
                  • 6-7 kviste frisk timian eller 3 tsk. tørret timian
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 tsk. groft salt

                  Karry-urtesovs:

                  • 4 ½ løg
                  • 375 g. pastinakker
                  • 1 ½ æble
                  • 40 g. smør
                  • Ca. 1 ½ spsk. stærk karry
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • Ca. 9 dl grøntsags-bouillon
                  • ⅓ citron
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Ovnbagt laks:

                  • 6 laksekoteletter eller laksesteaks
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • ¾ tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber​

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 målebæger
                  • Bagepapir
                  • 2 bradepander
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rent viskestykke
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 blender/foodprocessor
                  • 1 grydelåg
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ovnbagte kartofler og rodfrugter: Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder.
                  5. Skær kartofler, pastinakker og gulerødder i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer rodfrugter.
                  6. Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  7. Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.
                  8. Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.
                  9. Karry-urtesovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  10. Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger.
                  11. Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
                  12. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
                  13. Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare.
                  14. Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagning.
                  15. Opløs ca. 1 ½ grøntsags-bouillonterning i vandet. Hæld grøntsags-bouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
                  16. Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.
                  17. Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender en suppe.
                  18. Pres citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.
                  19. Ovnbagt laks: Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber.
                  20. Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.
                  21. Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!