Lakrids-citron cupcakes
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
En cupcake er faktisk en muffin - bare endnu bedre, for der er creme på toppen. Og har du måske nogensinde smagt lakrids i en kage?
Opskriften giver 15 cupcakes.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1539 kJ / 368 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 12,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Cupcakes:
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl. mælk
- 2 ½ tsk. lakridsrodspulver
Citronfrosting:
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- ½ tsk. lakridsrodspulver
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 bageplade
- 30 papirmuffinforme
- 1 bagerist
- 1 rivejern
- 1 røreskål
- 1 smørekniv eller sprøjtepose
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Cupcakes:
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl. mælk
- 2 ½ tsk. lakridsrodspulver
Citronfrosting:
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- ½ tsk. lakridsrodspulver
- Trin 3 af 17
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Trin 4 af 17
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- Trin 5 af 17
Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt.
- Trin 6 af 17
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
- 3 æg
- Trin 7 af 17
Pisk med elpiskeren.
- Trin 8 af 17
Kom hvedemel, bagepulver og mælk i den store skål. Rør sammen med en røreske.
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 9 af 17
Tilsæt lakridsrodspulver. Rør sammen.
- 2 ½ tsk. lakridsrodspulver
- Trin 10 af 17
Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
- Trin 11 af 17
Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Trin 12 af 17
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.
- Trin 13 af 17
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Trin 14 af 17
Lav citronfrosting: Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
- 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- Trin 15 af 17
Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper.
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- Trin 16 af 17
Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose.
- Trin 17 af 17
Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne og servér.
- ½ tsk. lakridsrodspulver
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En cupcake er faktisk en muffin - bare endnu bedre, for der er creme på toppen. Og har du måske nogensinde smagt lakrids i en kage?
Opskriften giver 15 cupcakes.
Du skal bruge
Ingredienser
Cupcakes:
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl. mælk
- 2 ½ tsk. lakridsrodspulver
Citronfrosting:
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- ½ tsk. lakridsrodspulver
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 bageplade
- 30 papirmuffinforme
- 1 bagerist
- 1 rivejern
- 1 røreskål
- 1 smørekniv eller sprøjtepose
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
- Pisk med elpiskeren.
- Kom hvedemel, bagepulver og mælk i den store skål. Rør sammen med en røreske.
- Tilsæt lakridsrodspulver. Rør sammen.
- Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
- Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.
- Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Lav citronfrosting: Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
- Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper.
- Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose.
- Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne og servér.
-