Lakrids-citron cupcakes

Lakrids-citron cupcakes

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        En cupcake er faktisk en muffin - bare endnu bedre, for der er creme på toppen. Og har du måske nogensinde smagt lakrids i en kage?

        Opskriften giver 15 cupcakes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1539 kJ / 368 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 45 %
        • Fedt: 50 %
        • Heraf mættet fedt: 12,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Cupcakes:

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
        • 3 æg
        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 ½ dl. mælk
        • 2 ½ tsk. lakridsrodspulver

        Citronfrosting:

        • 200 g. flødeost naturel
        • 125 g. smør
        • 150 g. flormelis
        • 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
        • ½ tsk. lakridsrodspulver
      • Trin 3 af 17

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 4 af 17

        Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
      • Trin 5 af 17

        Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt.

      • Trin 6 af 17

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 17

        Pisk med elpiskeren.

      • Trin 8 af 17

        Kom hvedemel, bagepulver og mælk i den store skål. Rør sammen med en røreske.

        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 ½ dl. mælk
      • Trin 9 af 17

        Tilsæt lakridsrodspulver. Rør sammen.

        • 2 ½ tsk. lakridsrodspulver
      • Trin 10 af 17

        Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

      • Trin 11 af 17

        Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 12 af 17

        Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.

      • Trin 13 af 17

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 14 af 17

        Lav citronfrosting: Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
      • Trin 15 af 17

        Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper.

        • 200 g. flødeost naturel
        • 125 g. smør
        • 150 g. flormelis
      • Trin 16 af 17

        Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose.

      • Trin 17 af 17

        Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne og servér.

        • ½ tsk. lakridsrodspulver
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En cupcake er faktisk en muffin - bare endnu bedre, for der er creme på toppen. Og har du måske nogensinde smagt lakrids i en kage?

        Opskriften giver 15 cupcakes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Cupcakes:

          • 150 g. smør
          • 1 ½ tsk. vaniljesukker
          • 250 g. sukker
          • 3 æg
          • 250 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 ½ dl. mælk
          • 2 ½ tsk. lakridsrodspulver

          Citronfrosting:

          • 200 g. flødeost naturel
          • 125 g. smør
          • 150 g. flormelis
          • 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
          • ½ tsk. lakridsrodspulver

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • 30 papirmuffinforme
          • 1 bagerist
          • 1 rivejern
          • 1 røreskål
          • 1 smørekniv eller sprøjtepose

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          4. Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt.
          6. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          7. Pisk med elpiskeren.
          8. Kom hvedemel, bagepulver og mælk i den store skål. Rør sammen med en røreske.
          9. Tilsæt lakridsrodspulver. Rør sammen.
          10. Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
          11. Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          12. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.
          13. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          14. Lav citronfrosting: Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          15. Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper.
          16. Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose.
          17. Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne og servér.