Lagkage

Lagkage

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Imponér vennerne, og lav din lagkage helt fra bunden! Følg opskriften, så kan det ikke gå galt!

        Tip: Hvis du vil have chokoladebunde, så udskift ½ dl hvedemel med ½ dl kakaopulver.

        Opskriften giver cirka 12 stykker lagkage.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1551 kJ / 371 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 11,4 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 29

        Find alle ingredienserne frem.

        Lagkage-bunde:

        • 4 æg
        • 2 dl. sukker
        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. smør til at smøre springformen

        Kagecreme:

        • 2 æg
        • 2 spsk. sukker
        • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
        • 3 dl. mælk
        • 1 tsk. vaniljesukker

        Fyld:

        • 2 bananer
        • 2 dl. bær, fx blåbær
        • 5 dl. piskefløde
        • 1-1 ½ dl. marmelade
        • ½ dl. flormelis
      • Trin 3 af 29

        Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 4 af 29

        Tag en kop og en stor skål frem. Slå et æg ud i koppen, og hæld det ned i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 4 æg
      • Trin 5 af 29

        Tag en håndmixer. Kom sukker i skålen med æggene. Pisk æg og sukker sammen i 3-4 minutter, til det er en tyk og stiv skum.

        • 2 dl. sukker
      • Trin 6 af 29

        Tag en lille skål. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 7 af 29

        Tag en si og en dejskraber. Hæld hvedemel og bagepulver gennem sien ned i den luftige skum. Vend det forsigtigt rundt i skummet med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.

      • Trin 8 af 29

        Tag en springform, og åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.

        • 1 tsk. smør til at smøre springformen
      • Trin 9 af 29

        Hæld dejen i springformen. Tag en ske. Skub forsigtigt dejen ud mod kanten af formen med bagsiden af skeen, så der kommer en lille fordybning i midten.

      • Trin 10 af 29

        Bag kagen i cirka 30 minutter midt i ovnen. Når den er færdig, så stil den på en bagerist. Begynd at lave kagecreme og fyld til din lagkage, mens kagen bager.

      • Trin 11 af 29

        Kagecreme: Tag en kop, en mellemstor gryde og et piskeris. Slå et æg ud i koppen. Kom det op i gryden. Gentag med det andet æg, og pisk æggene sammen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 2 æg
      • Trin 12 af 29

        Tilsæt sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker. Pisk cremen sammen.

        • 2 spsk. sukker
        • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
        • 3 dl. mælk
        • 1 tsk. vaniljesukker
      • Trin 13 af 29

        Sæt kogepladen på middel varme, og bring kagecremen i kog. Rør imens. Når cremen koger, så lad den koge, indtil den bliver tyk. Pisk hele tiden med piskeriset, så det ikke brænder på.

      • Trin 14 af 29

        Lad kagecremen blive helt kold. Stil den gerne i køleskabet.

      • Trin 15 af 29

        Fyld: Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skræl bananer, og skær dem i tynde skiver.

        • 2 bananer
      • Trin 16 af 29

        Tag en skål og håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 5 dl. piskefløde
      • Trin 17 af 29

        Tag et dørslag. Kom blåbærrene i dørslaget, og skyl dem i koldt vand. Lad blåbærrene tørre på et rent viskestykke.

        • 2 dl. bær, fx blåbær
      • Trin 18 af 29

        Åben forsigtigt springformen, og vend kagen ud af formen, så den har toppen nedad. Lad den køle af på en bagerist.

      • Trin 19 af 29

        Når kagen har kølet af, så skær en lille rille midt på kagens sider hele vejen rundt. Der, hvor du vil dele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer lagkage-bunde.

      • Trin 20 af 29

        Tag et langt stykke sytråd. Sæt sytråden i rillen, og sno den rundt om kagen. Hiv i begge ender af sytråden på samme tid. På den måde bruger du sytråden til at skære kagen midt over.

      • Trin 21 af 29

        Tag et kagefad. Læg den nederste af dine lagkagebunde på fadet.

      • Trin 22 af 29

        Fordel din yndlings-marmelade i et tyndt lag på bunden.

        • 1-1 ½ dl. marmelade
      • Trin 23 af 29

        Fordel et lag kagecreme ovenpå marmeladen. Brug cirka1/3 del af din kagecreme.

      • Trin 24 af 29

        Fordel banan-skiverne i ét lag ovenpå cremen, og drys halvdelen af blåbærene over.

      • Trin 25 af 29

        Læg den øverste lagkagebund ovenpå, og giv kagen et let tryk hele vejen rundt langs kanten, så fyldet fordeler sig jævnt.

      • Trin 26 af 29

        Tag en sprøjtepose med en tylle og en dejskraber. Fold posen op, og kom flødeskum i med dejskraberen. Kom flødeskum i sprøjteposen med dejskraberen. Hvis al din flødeskum ikke kan være i posen, så gentager du bare dette én gang til.

      • Trin 27 af 29

        Hold godt fast i din sprøjtepose med den ene hånd, og brug den anden hånd til at styre med. Kom flødeskummet på siden af lagkagen i lodrette baner, mens du forsigtigt presser det ud af posen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

      • Trin 28 af 29

        Tag en si, og kom flormelis i. Drys et let lag ud over kagen som en snesky, og pynt med blåbær på toppen.

        • ½ dl. flormelis
      • Trin 29 af 29

        Nu er kagen klar til servering.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Imponér vennerne, og lav din lagkage helt fra bunden! Følg opskriften, så kan det ikke gå galt!

        Tip: Hvis du vil have chokoladebunde, så udskift ½ dl hvedemel med ½ dl kakaopulver.

        Opskriften giver cirka 12 stykker lagkage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Lagkage-bunde:

          • 4 æg
          • 2 dl. sukker
          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. smør til at smøre springformen

          Kagecreme:

          • 2 æg
          • 2 spsk. sukker
          • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
          • 3 dl. mælk
          • 1 tsk. vaniljesukker

          Fyld:

          • 2 bananer
          • 2 dl. bær, fx blåbær
          • 5 dl. piskefløde
          • 1-1 ½ dl. marmelade
          • ½ dl. flormelis

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 2 spiseskeer
          • 2 bageriste
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 2 dejskrabere
          • 1 springform (diameter ca. 22 centimeter)
          • Bagepapir
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 piskeris
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 viskestykke
          • 1 brødkniv
          • Sytråd
          • 1 kagefad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
          4. Tag en kop og en stor skål frem. Slå et æg ud i koppen, og hæld det ned i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          5. Tag en håndmixer. Kom sukker i skålen med æggene. Pisk æg og sukker sammen i 3-4 minutter, til det er en tyk og stiv skum.
          6. Tag en lille skål. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.
          7. Tag en si og en dejskraber. Hæld hvedemel og bagepulver gennem sien ned i den luftige skum. Vend det forsigtigt rundt i skummet med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.
          8. Tag en springform, og åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.
          9. Hæld dejen i springformen. Tag en ske. Skub forsigtigt dejen ud mod kanten af formen med bagsiden af skeen, så der kommer en lille fordybning i midten.
          10. Bag kagen i cirka 30 minutter midt i ovnen. Når den er færdig, så stil den på en bagerist. Begynd at lave kagecreme og fyld til din lagkage, mens kagen bager.
          11. Kagecreme: Tag en kop, en mellemstor gryde og et piskeris. Slå et æg ud i koppen. Kom det op i gryden. Gentag med det andet æg, og pisk æggene sammen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          12. Tilsæt sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker. Pisk cremen sammen.
          13. Sæt kogepladen på middel varme, og bring kagecremen i kog. Rør imens. Når cremen koger, så lad den koge, indtil den bliver tyk. Pisk hele tiden med piskeriset, så det ikke brænder på.
          14. Lad kagecremen blive helt kold. Stil den gerne i køleskabet.
          15. Fyld: Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skræl bananer, og skær dem i tynde skiver.
          16. Tag en skål og håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          17. Tag et dørslag. Kom blåbærrene i dørslaget, og skyl dem i koldt vand. Lad blåbærrene tørre på et rent viskestykke.
          18. Åben forsigtigt springformen, og vend kagen ud af formen, så den har toppen nedad. Lad den køle af på en bagerist.
          19. Når kagen har kølet af, så skær en lille rille midt på kagens sider hele vejen rundt. Der, hvor du vil dele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer lagkage-bunde.
          20. Tag et langt stykke sytråd. Sæt sytråden i rillen, og sno den rundt om kagen. Hiv i begge ender af sytråden på samme tid. På den måde bruger du sytråden til at skære kagen midt over.
          21. Tag et kagefad. Læg den nederste af dine lagkagebunde på fadet.
          22. Fordel din yndlings-marmelade i et tyndt lag på bunden.
          23. Fordel et lag kagecreme ovenpå marmeladen. Brug cirka1/3 del af din kagecreme.
          24. Fordel banan-skiverne i ét lag ovenpå cremen, og drys halvdelen af blåbærene over.
          25. Læg den øverste lagkagebund ovenpå, og giv kagen et let tryk hele vejen rundt langs kanten, så fyldet fordeler sig jævnt.
          26. Tag en sprøjtepose med en tylle og en dejskraber. Fold posen op, og kom flødeskum i med dejskraberen. Kom flødeskum i sprøjteposen med dejskraberen. Hvis al din flødeskum ikke kan være i posen, så gentager du bare dette én gang til.
          27. Hold godt fast i din sprøjtepose med den ene hånd, og brug den anden hånd til at styre med. Kom flødeskummet på siden af lagkagen i lodrette baner, mens du forsigtigt presser det ud af posen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
          28. Tag en si, og kom flormelis i. Drys et let lag ud over kagen som en snesky, og pynt med blåbær på toppen.
          29. Nu er kagen klar til servering.