Kyllingespyd med peanutsovs

Kyllingespyd med peanutsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2417 kJ / 578 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 14 %
        • Fedt: 67 %
        • Heraf mættet fedt: 24,4 g
    • Du skal bruge

    • Du skal bruge

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Peanutsovs:

        • ¼ løg
        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. sesamolie
        • 1 stor spsk. peanutbutter
        • ½ dl vand
        • 1 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
        • ½ dåse kokosmælk
        • ½ spsk. honning
        • ½ spsk. soja

        Marinade:

        • 1 spsk. honning
        • 1 spsk. soja
        • ½ tsk. sesamolie

        Kyllingespyd:

        • ½ pakke kyllingeinderfilet (200 g.)
      • Trin 3 af 18

        Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ løg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 18

        Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.

        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. sesamolie
      • Trin 5 af 18

        Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.

      • Trin 6 af 18

        Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.

        • 1 stor spsk. peanutbutter
        • ½ dl vand
      • Trin 7 af 18

        Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.

        • 1 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
        • ½ dåse kokosmælk
        • ½ spsk. honning
      • Trin 8 af 18

        Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.

        • ½ spsk. soja
      • Trin 9 af 18

        Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.

        • 1 spsk. honning
        • 1 spsk. soja
        • ½ tsk. sesamolie
      • Trin 10 af 18

        Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 11 af 18

        Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.

        • ½ pakke kyllingeinderfilet (200 g.)
      • Trin 12 af 18

        Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.

      • Trin 13 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.

      • Trin 14 af 18

        Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.

      • Trin 15 af 18

        Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.

      • Trin 16 af 18

        Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.

      • Trin 17 af 18

        Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.

      • Trin 18 af 18

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Peanutsovs:

          • ¼ løg
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. sesamolie
          • 1 stor spsk. peanutbutter
          • ½ dl vand
          • 1 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
          • ½ dåse kokosmælk
          • ½ spsk. honning
          • ½ spsk. soja

          Marinade:

          • 1 spsk. honning
          • 1 spsk. soja
          • ½ tsk. sesamolie

          Kyllingespyd:

          • ½ pakke kyllingeinderfilet (200 g.)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stegepande
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 paletkniv
          • 2-3 træspyd
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 lille skål
          • 1 bagepensel
          • Små skåle til servering

          Du skal bruge

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.
          5. Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.
          6. Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.
          7. Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.
          8. Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.
          9. Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
          10. Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.
          11. Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.
          12. Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.
          13. Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.
          14. Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.
          15. Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.
          16. Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.
          17. Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.
          18. Serveres straks.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2417 kJ / 578 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 14 %
            • Fedt: 67 %
            • Heraf mættet fedt: 24,4 g
        • Du skal bruge

        • Du skal bruge

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            Peanutsovs:

            • ½ løg
            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. sesamolie
            • 2 store spsk. peanutbutter
            • 1 dl vand
            • 3 spsk. hakket tomat fra dåse
            • 1 dåse kokosmælk
            • 1 spsk. honning
            • 1 spsk. soja

            Marinade:

            • 2 spsk. honning
            • 2 spsk. soja
            • 1 tsk. sesamolie

            Kyllingespyd:

            • 1 pakke kyllingeinderfilet (400 g.)
          • Trin 3 af 18

            Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 4 af 18

            Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.

            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. sesamolie
          • Trin 5 af 18

            Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.

          • Trin 6 af 18

            Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.

            • 2 store spsk. peanutbutter
            • 1 dl vand
          • Trin 7 af 18

            Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.

            • 3 spsk. hakket tomat fra dåse
            • 1 dåse kokosmælk
            • 1 spsk. honning
          • Trin 8 af 18

            Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.

            • 1 spsk. soja
          • Trin 9 af 18

            Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.

            • 2 spsk. honning
            • 2 spsk. soja
            • 1 tsk. sesamolie
          • Trin 10 af 18

            Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 11 af 18

            Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.

            1 pakke kyllingeinderfilet (400 g.)

          • Trin 12 af 18

            Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.

          • Trin 13 af 18

            Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.

          • Trin 14 af 18

            Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.

          • Trin 15 af 18

            Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.

          • Trin 16 af 18

            Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.

          • Trin 17 af 18

            Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.

          • Trin 18 af 18

            Serveres straks.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Peanutsovs:

              • ½ løg
              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. sesamolie
              • 2 store spsk. peanutbutter
              • 1 dl vand
              • 3 spsk. hakket tomat fra dåse
              • 1 dåse kokosmælk
              • 1 spsk. honning
              • 1 spsk. soja

              Marinade:

              • 2 spsk. honning
              • 2 spsk. soja
              • 1 tsk. sesamolie

              Kyllingespyd:

              • 1 pakke kyllingeinderfilet (400 g.)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stegepande
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 paletkniv
              • 4-6 træspyd
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 lille skål
              • 1 bagepensel
              • Små skåle til servering

              Du skal bruge

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.
              5. Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.
              6. Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.
              7. Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.
              8. Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.
              9. Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
              10. Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.
              11. Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.
              12. Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.
              13. Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.
              14. Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.
              15. Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.
              16. Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.
              17. Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.
              18. Serveres straks.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2417 kJ / 578 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 14 %
                • Fedt: 67 %
                • Heraf mættet fedt: 24,4 g
            • Du skal bruge

            • Du skal bruge

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                Peanutsovs:

                • ¾ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. sesamolie
                • 3 store spsk. peanutbutter
                • 1 ½ dl vand
                • 4 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
                • 1 ½ dåse kokosmælk
                • 1 ½ spsk. honning
                • 1 ½ spsk. soja

                Marinade:

                • 3 spsk. honning
                • 3 spsk. soja
                • 1 ½ tsk. sesamolie

                Kyllingespyd:

                • 1 ½ pakke kyllingeinderfilet (600 g.)
              • Trin 3 af 18

                Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 4 af 18

                Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. sesamolie
              • Trin 5 af 18

                Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.

              • Trin 6 af 18

                Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.

                • 3 store spsk. peanutbutter
                • 1 ½ dl vand
              • Trin 7 af 18

                Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.

                • 4 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
                • 1 ½ dåse kokosmælk
                • 1 ½ spsk. honning
              • Trin 8 af 18

                Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.

                • 1 ½ spsk. soja
              • Trin 9 af 18

                Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.

                • 3 spsk. honning
                • 3 spsk. soja
                • 1 ½ tsk. sesamolie
              • Trin 10 af 18

                Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 11 af 18

                Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.

                • 1 ½ pakke kyllingeinderfilet (600 g.)
              • Trin 12 af 18

                Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.

              • Trin 13 af 18

                Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.

              • Trin 14 af 18

                Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.

              • Trin 15 af 18

                Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.

              • Trin 16 af 18

                Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.

              • Trin 17 af 18

                Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.

              • Trin 18 af 18

                Serveres straks.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Peanutsovs:

                  • ¾ løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. sesamolie
                  • 3 store spsk. peanutbutter
                  • 1 ½ dl vand
                  • 4 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
                  • 1 ½ dåse kokosmælk
                  • 1 ½ spsk. honning
                  • 1 ½ spsk. soja

                  Marinade:

                  • 3 spsk. honning
                  • 3 spsk. soja
                  • 1 ½ tsk. sesamolie

                  Kyllingespyd:

                  • 1 ½ pakke kyllingeinderfilet (600 g.)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stegepande
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 paletkniv
                  • 6-9 træspyd
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 1 lille skål
                  • 1 bagepensel
                  • Små skåle til servering

                  Du skal bruge

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.
                  5. Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.
                  6. Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.
                  7. Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.
                  8. Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.
                  9. Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
                  10. Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.
                  11. Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.
                  12. Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.
                  13. Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.
                  14. Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.
                  15. Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.
                  16. Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.
                  17. Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.
                  18. Serveres straks.