Kyllingelår med sesam

Kyllingelår med sesam

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie.

        Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1867 kJ / 446 kcal
        • Protein: 31 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 30 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 kyllingelår
        • 1 æg
        • 1 spsk. sesamfrø
        • ¼ tsk. stødt chili
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. groft salt
        • 125 g. hvidkål
        • 2 skiver fuldkornsbrød
        • 250 g. rødbeder
        • ½ salatløg
        • 1 spsk. kapers
        • 1 ½ dl A38
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 4 af 16

        Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en panering.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 16

        Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.

        • 1 spsk. sesamfrø
        • ¼ tsk. stødt chili
      • Trin 6 af 16

        Smør et ovnfast fad med olie.

        • ½ tsk. olie
      • Trin 7 af 16

        Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårerne op i det ovnfaste fad, og krydr med salt.

        • 2 kyllingelår
      • Trin 8 af 16

        Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårerne er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.

      • Trin 9 af 16

        Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 125 g. hvidkål
      • Trin 10 af 16

        Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre.

        • 250 g. rødbeder
      • Trin 11 af 16

        Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.

      • Trin 12 af 16

        Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.

      • Trin 13 af 16

        Pil og hak salatløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ salatløg
      • Trin 14 af 16

        Hæld lagen fra kaperserne.

        • 1 spsk. kapers
      • Trin 15 af 16

        Bland A38 med de hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.

        • 1 ½ dl A38
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspis peber
      • Trin 16 af 16

        Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie.

        Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 æg
          • ¼ tsk. stødt chili
          • 1 spsk. sesamfrø
          • ½ tsk. olie
          • 2 kyllingelår
          • ¼ tsk. groft salt

          Tilbehør:

          • 125 g. hvidkål
          • 2 skiver fuldkornsbrød

          Rødbedesalat:

          • 250 g. rødbeder
          • ½ salatløg
          • 1 spsk. kapers
          • 1 ½ dl A38
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 dyb tallerken
          • 1 gaffel
          • 1 kagetallerken
          • 1 ovnfast fad
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kniv lille skarp
          • 1 dørslag
          • 1 gryde mellem
          • 1 grydelåg
          • 1 kødnål
          • 1 skål mellem
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 225 grader.
          4. Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en panering.
          5. Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.
          6. Smør et ovnfast fad med olie.
          7. Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårerne op i det ovnfaste fad, og krydr med salt.
          8. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårerne er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.
          9. Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          10. Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre.
          11. Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.
          12. Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.
          13. Pil og hak salatløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          14. Hæld lagen fra kaperserne.
          15. Bland A38 med de hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
          16. Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie.

            Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1867 kJ / 446 kcal
            • Protein: 31 %
            • Kulhydrat: 39 %
            • Fedt: 30 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 kyllingelår
            • 1 æg
            • 2 spsk. sesamfrø
            • ½ tsk. stødt chili
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. groft salt
            • 250 g. hvidkål
            • 4 skiver fuldkornsbrød
            • 500 g. rødbeder
            • 1 salatløg
            • 2 spsk. kapers
            • 3 dl A38
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 16

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 4 af 16

            Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en panering.

            • 1 æg
          • Trin 5 af 16

            Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.

            • 2 spsk. sesamfrø
            • ½ tsk. chili
          • Trin 6 af 16

            Smør et ovnfast fad med olie.

            • 1 tsk. olie
          • Trin 7 af 16

            Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårerne op i det ovnfaste fad, og krydr med salt.

            • 4 kyllingelår
          • Trin 8 af 16

            Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårerne er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.

          • Trin 9 af 16

            Fjern de yderste grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 250 g. hvidkål
          • Trin 10 af 16

            Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre.

            • 500 g. rødbeder
          • Trin 11 af 16

            Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.

          • Trin 12 af 16

            Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.

          • Trin 13 af 16

            Pil og hak salatløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 salatløg
          • Trin 14 af 16

            Hæld lagen fra kaperserne.

            • 2 spsk. kapers
          • Trin 15 af 16

            Bland A38 med hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.

            • 3 dl A38
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 16

            Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie.

            Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 æg
              • ½ tsk. stødt chili
              • 2 spsk. sesamfrø
              • 1 tsk. olie
              • 4 kyllingelår
              • ½ tsk. groft salt

              Tilbehør:

              • 250 g. hvidkål
              • 4 skiver fuldkornsbrød

              Rødbedesalat:

              • 500 g. rødbeder
              • 1 salatløg
              • 2 spsk. kapers
              • 3 dl A38
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 dyb tallerken
              • 1 gaffel
              • 1 kagetallerken
              • 1 ovnfast fad
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kniv lille skarp
              • 1 dørslag
              • 1 gryde mellem
              • 1 grydelåg
              • 1 kødnål
              • 1 skål mellem
              • 1 røreske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 225 grader.
              4. Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en panering.
              5. Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.
              6. Smør et ovnfast fad med olie.
              7. Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårerne op i det ovnfaste fad, og krydr med salt.
              8. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårerne er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.
              9. Fjern de yderste grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              10. Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre.
              11. Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.
              12. Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.
              13. Pil og hak salatløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              14. Hæld lagen fra kaperserne.
              15. Bland A38 med hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
              16. Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie.

                Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1867 kJ / 446 kcal
                • Protein: 31 %
                • Kulhydrat: 39 %
                • Fedt: 30 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 kyllingelår
                • 1 æg
                • 3 spsk. sesamfrø
                • ¾ tsk. stødt chili
                • 1 ½ tsk. olie
                • ¾ tsk. groft salt
                • 375 g. hvidkål
                • 6 skiver fuldkornsbrød
                • 750 g. rødbeder
                • 1 ½ salatløg
                • 3 spsk. kapers
                • 4 ½ dl A38
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 16

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 4 af 16

                Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en panering.

                • 1 æg
              • Trin 5 af 16

                Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.

                • 3 spsk. sesamfrø
                • ¾ tsk. chili
              • Trin 6 af 16

                Smør et ovnfast fad med olie.

                • 1 ½ tsk. olie
              • Trin 7 af 16

                Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårerne op i det ovnfaste fad, og krydr med salt.

                • 6 kyllingelår
              • Trin 8 af 16

                Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårerne er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.

              • Trin 9 af 16

                Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 375 g. hvidkål
              • Trin 10 af 16

                Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre.

                • 750 g. rødbeder
              • Trin 11 af 16

                Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.

              • Trin 12 af 16

                Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.

              • Trin 13 af 16

                Pil og hak salatløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ salatløg
              • Trin 14 af 16

                Hæld lagen fra kaperserne.

                • 3 spsk. kapers
              • Trin 15 af 16

                Bland A38 med løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.

                • 4 ½ dl A38
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 16 af 16

                Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie.

                Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 æg
                  • ¾ tsk. stødt chili
                  • 3 spsk. sesamfrø
                  • 1 ½ tsk. olie
                  • 6 kyllingelår
                  • ¾ tsk. groft salt

                  Tilbehør:

                  • 375 g. hvidkål
                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                  Rødbedesalat:

                  • 750 g. rødbeder
                  • 1 ½ salatløg
                  • 3 spsk. kapers
                  • 4 ½ dl A38
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 dyb tallerken
                  • 1 gaffel
                  • 1 kagetallerken
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kniv lille skarp
                  • 1 dørslag
                  • 1 gryde stor
                  • 1 grydelåg
                  • 1 kødnål
                  • 1 skål mellem
                  • 1 røreske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 225 grader.
                  4. Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en panering.
                  5. Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.
                  6. Smør et ovnfast fad med olie.
                  7. Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårerne op i det ovnfaste fad, og krydr med salt.
                  8. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårerne er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.
                  9. Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  10. Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre.
                  11. Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.
                  12. Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.
                  13. Pil og hak salatløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  14. Hæld lagen fra kaperserne.
                  15. Bland A38 med løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
                  16. Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!