Kyllingefrikadeller med kartofler og grønt

Kyllingefrikadeller med kartofler og grønt

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2248 kJ / 535 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 43 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Grøntsager:

        • 500 g. små kartofler
        • ¼ dl olie
        • 1 tsk. groft salt
        • ½ knivspids peber
        • 300 g. squash
        • 3 tomater

        Kyllingefrikadeller:

        • 225 g. hakket kyllingekød
        • ¼ løg
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ æg
        • ½ spsk. havregryn
        • ½ dl skummetmælk
        • ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 4 af 19

        Grøntsager: Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i et smurt, ovnfast fad.

        • 500 g. små kartofler
      • Trin 5 af 19

        Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.

        • ¼ dl olie
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 6 af 19

        Skyl squash, og skær dem i grove tern. Kom squash i fadet med kartofler.

        • 300 g squash
      • Trin 7 af 19

        Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.

        • 3 tomater
      • Trin 8 af 19

        Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.

      • Trin 9 af 19

        Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du piller og hakker løg.

        • ¼ løg
      • Trin 10 af 19

        Vask hænder.

      • Trin 11 af 19

        Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen.

        • 225 g. hakket kyllingekød
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 19

        Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen.

        • ½ æg
      • Trin 13 af 19

        Kom havregryn i skålen, og rør rundt.

        • 1½ spsk. havregryn
      • Trin 14 af 19

        Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.

        • ½ dl mælk
      • Trin 15 af 19

        Form cirka 6 kyllingefrikadeller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.

      • Trin 16 af 19

        Kom olie på en stegepande, og varm den op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 17 af 19

        Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kyllingefrikadeller.

      • Trin 18 af 19

        Tag kyllingefrikadellerne af stegepanden, og læg dem i et serveringsfad.

      • Trin 19 af 19

        Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Grøntsager:

          • 500 g. små kartofler
          • ¼ dl olie
          • 1 tsk. groft salt
          • ½ knivspids peber
          • 300 g. squash
          • 3 tomater

          Kyllingefrikadeller:

          • 225 g. hakket kyllingekød
          • ¼ løg
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ æg
          • ½ spsk. havregryn
          • ½ dl skummetmælk
          • ½ spsk. olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 2 skærrebrædder
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stort ovnfast fad
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 dessertske
          • 1 middagstallerken
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 180 grader.
          4. Grøntsager: Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i et smurt, ovnfast fad.
          5. Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.
          6. Skyl squash, og skær dem i grove tern. Kom squash i fadet med kartofler.
          7. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.
          8. Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.
          9. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du piller og hakker løg.
          10. Vask hænder.
          11. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen.
          12. Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen.
          13. Kom havregryn i skålen, og rør rundt.
          14. Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.
          15. Form cirka 6 kyllingefrikadeller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.
          16. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
          17. Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kyllingefrikadeller.
          18. Tag kyllingefrikadellerne af stegepanden, og læg dem i et serveringsfad.
          19. Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2248 kJ / 535 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 39 %
            • Fedt: 43 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            Grøntsager:

            • 1 kg små kartofler
            • ½ dl olie
            • 1 ½ tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 600 g. squash
            • 6 tomater

            Kyllingefrikadeller:

            • 450 g. hakket kyllingekød
            • ½ løg
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 æg
            • 1 spsk. havregryn
            • 1 dl mælk
            • 1 spsk. olie til stegning
          • Trin 3 af 19

            Tænd ovnen på 180 grader.

          • Trin 4 af 19

            Grøntsager: Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i et smurt, ovnfast fad.

            • 1 kg små kartofler
          • Trin 5 af 19

            Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.

            • ½ dl olie
            • 1 ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 6 af 19

            Skyl squash, og skær dem i grove tern. Kom squash i fadet med kartofler.

            • 600 g squash
          • Trin 7 af 19

            Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.

            • 6 tomater
          • Trin 8 af 19

            Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.

          • Trin 9 af 19

            Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du piller og hakker løg.

            • ½ løg
          • Trin 10 af 19

            Vask hænder.

          • Trin 11 af 19

            Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen.

            • 450 g. hakket kyllingekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 19

            Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen.

            • 1 æg
          • Trin 13 af 19

            Kom havregryn i skålen, og rør rundt.

            • 3 spsk. havregryn
          • Trin 14 af 19

            Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.

            • 1 dl mælk
          • Trin 15 af 19

            Form cirka 12 kyllingefrikadeller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.

          • Trin 16 af 19

            Kom olie på en stegepande, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 17 af 19

            Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kyllingefrikadeller.

          • Trin 18 af 19

            Tag kyllingefrikadellerne af stegepanden, og læg dem i et serveringsfad.

          • Trin 19 af 19

            Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Grøntsager:

              • 1 kg små kartofler
              • ½ dl olie
              • 1 ½ tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 600 g. squash
              • 6 tomater

              Kyllingefrikadeller:

              • 450 g. hakket kyllingekød
              • ½ løg
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 æg
              • 1 spsk. havregryn
              • 1 dl skummetmælk
              • 1 spsk. olie til stegning

               

              Køkkenredskaber

              • 2 skærrebrædder
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stort ovnfast fad
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 kop
              • 1 dessertske
              • 1 middagstallerken
              • 1 serveringsfad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 180 grader.
              4. Grøntsager: Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i et smurt, ovnfast fad.
              5. Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.
              6. Skyl squash, og skær dem i grove tern. Kom squash i fadet med kartofler.
              7. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.
              8. Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.
              9. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du piller og hakker løg.
              10. Vask hænder.
              11. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen.
              12. Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen.
              13. Kom havregryn i skålen, og rør rundt.
              14. Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.
              15. Form cirka 12 kyllingefrikadeller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.
              16. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
              17. Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kyllingefrikadeller.
              18. Tag kyllingefrikadellerne af stegepanden, og læg dem i et serveringsfad.
              19. Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2248 kJ / 535 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 39 %
                • Fedt: 43 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                Grøntsager:

                • 1 ½ kg små kartofler
                • ½ dl olie
                • 2 tsk. groft salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 900 g. squash

                Kyllingefrikadeller:

                • 675 g. hakket kyllingekød
                • 1 løg
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 æg
                • 4 ½ spsk. havregryn
                • 1 ½ dl mælk
                • 1 ½ spsk. olie til stegning
                • 9 tomater
              • Trin 3 af 19

                Tænd ovnen på 180 grader.

              • Trin 4 af 19

                Grøntsager: Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i et smurt, ovnfast fad.

                • 1 ½ kg små kartofler
              • Trin 5 af 19

                Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.

                • ½ dl olie
                • 2 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 6 af 19

                Skyl squash, og skær dem i grove tern. Kom squash i fadet med kartofler.

                • 900 g squash
              • Trin 7 af 19

                Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.

                • 9 tomater
              • Trin 8 af 19

                Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.

              • Trin 9 af 19

                Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du piller og hakker løg.

                • 1 løg
              • Trin 10 af 19

                Vask hænder.

              • Trin 11 af 19

                Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen.

                • 675 g. hakket kyllingekød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 19

                Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen.

                • 2 æg
              • Trin 13 af 19

                Kom havregryn i skålen, og rør rundt.

                • 4 ½ spsk. havregryn
              • Trin 14 af 19

                Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.

                • 1 ½ dl mælk
              • Trin 15 af 19

                Form cirka 18 kyllingefrikadeller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.

              • Trin 16 af 19

                Kom olie på en stegepande, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 17 af 19

                Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kyllingefrikadeller.

              • Trin 18 af 19

                Tag kyllingefrikadellerne af stegepanden, og læg dem i et serveringsfad.

              • Trin 19 af 19

                Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Grøntsager:

                  • 1 ½ kg små kartofler
                  • ½ dl olie
                  • 2 tsk. groft salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 900 g. squash
                  • 9 tomater

                  Kyllingefrikadeller:

                  • 675 g. hakket kyllingekød
                  • 1 løg
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 2 æg
                  • 4 ½ spsk. havregryn
                  • 1 ½ dl skummetmælk
                  • 1 ½ spsk. olie til stegning

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 skærrebrædder
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stort ovnfast fad
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 kop
                  • 1 dessertske
                  • 1 middagstallerken
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 180 grader.
                  4. Grøntsager: Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i et smurt, ovnfast fad.
                  5. Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.
                  6. Skyl squash, og skær dem i grove tern. Kom squash i fadet med kartofler.
                  7. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.
                  8. Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.
                  9. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du piller og hakker løg.
                  10. Vask hænder.
                  11. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen.
                  12. Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen.
                  13. Kom havregryn i skålen, og rør rundt.
                  14. Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.
                  15. Form cirka 18 kyllingefrikadeller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.
                  16. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
                  17. Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kyllingefrikadeller.
                  18. Tag kyllingefrikadellerne af stegepanden, og læg dem i et serveringsfad.
                  19. Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.