Kyllingespyd
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Smæk marineret kylling på et spyd og guf de saftige godbidder direkte fra pinden. Se dét er lækkert. Især på madpakken.
Tip: Du kan både bage spyddene i ovnen, grille dem eller stege dem på panden.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 929 kJ / 222 kcal
- Protein: 30 %
- Kulhydrat: 11 %
- Fedt: 59 %
- Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 280 g. kyllingeinderfilet
- 4 spsk. olie til stegning
Marinade:
- ½ lime
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. soja
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 4 træspyd
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 citruspresser
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingespyd:
- 280 g. kyllingeinderfilet
- 4 spsk. olie til stegning
Marinade:
- ½ lime
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. soja
- Trin 3 af 11
Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter, før du bruger dem.
- Trin 4 af 11
Pres saften ud af den halve lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften ud af limen.
- ½ lime
- Trin 5 af 11
Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 fed hvidløg
- Trin 6 af 11
Kom hvidløg, olie, honning, soja og lime op i en mellemstor skål. Rør alle ingredienserne sammen.
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. soja
- Trin 7 af 11
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i stykker på cirka 3 x 3 centimeter.
- 280 g. kyllingeinderfilet
- Trin 8 af 11
Kom dem op i skålen med marinaden, og bland det hele godt sammen. Lad kødet trække minimum 20 minutter i marinaden.
- Trin 9 af 11
Klip træspydene, så de passer til en madkasse i længden.
- Trin 10 af 11
Kom kyllinge-stykkerne på de 4 spyd.
- Trin 11 af 11
Varm en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på panden og varm den op. Læg spyddene på, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend kyllingespydene undervejs, så de får en fin lysebrun farve hele vejen rundt og bliver gennemstegte.
- 4 spsk. olie til stegning
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Smæk marineret kylling på et spyd og guf de saftige godbidder direkte fra pinden. Se dét er lækkert. Især på madpakken.
Tip: Du kan både bage spyddene i ovnen, grille dem eller stege dem på panden.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 280 g. kyllingeinderfilet
- 4 spsk. olie til stegning
Marinade:
- ½ lime
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. soja
Køkkenredskaber
- 4 træspyd
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 citruspresser
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter, før du bruger dem.
- Pres saften ud af den halve lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften ud af limen.
- Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom hvidløg, olie, honning, soja og lime op i en mellemstor skål. Rør alle ingredienserne sammen.
- Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i stykker på cirka 3 x 3 centimeter.
- Kom dem op i skålen med marinaden, og bland det hele godt sammen. Lad kødet trække minimum 20 minutter i marinaden.
- Klip træspydene, så de passer til en madkasse i længden.
- Kom kyllinge-stykkerne på de 4 spyd.
- Varm en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på panden og varm den op. Læg spyddene på, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend kyllingespydene undervejs, så de får en fin lysebrun farve hele vejen rundt og bliver gennemstegte.
-