Kyllingespyd

Kyllingespyd

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Smæk marineret kylling på et spyd og guf de saftige godbidder direkte fra pinden. Se dét er lækkert. Især på madpakken.

        Tip: Du kan både bage spyddene i ovnen, grille dem eller stege dem på panden. 

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 929 kJ / 222 kcal
        • Protein: 30 %
        • Kulhydrat: 11 %
        • Fedt: 59 %
        • Heraf mættet fedt: 0,6 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        Kyllingespyd:

        • 280 g. kyllingeinderfilet
        • 4 spsk. olie til stegning

        Marinade:

        • ½ lime
        • 1 fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • 1 spsk. honning
        • 2 spsk. soja
      • Trin 3 af 11

        Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter, før du bruger dem.

      • Trin 4 af 11

        Pres saften ud af den halve lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften ud af limen.

        • ½ lime
      • Trin 5 af 11

        Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg

         

      • Trin 6 af 11

        Kom hvidløg, olie, honning, soja og lime op i en mellemstor skål. Rør alle ingredienserne sammen.

        • ½ spsk. olie
        • 1 spsk. honning
        • 2 spsk. soja
      • Trin 7 af 11

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i stykker på cirka 3 x 3 centimeter.

        • 280 g. kyllingeinderfilet
      • Trin 8 af 11

        Kom dem op i skålen med marinaden, og bland det hele godt sammen. Lad kødet trække minimum 20 minutter i marinaden.

      • Trin 9 af 11

        Klip træspydene, så de passer til en madkasse i længden.

      • Trin 10 af 11

        Kom kyllinge-stykkerne på de 4 spyd.

      • Trin 11 af 11

        Varm en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på panden og varm den op. Læg spyddene på, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend kyllingespydene undervejs, så de får en fin lysebrun farve hele vejen rundt og bliver gennemstegte.

        • 4 spsk. olie til stegning
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Smæk marineret kylling på et spyd og guf de saftige godbidder direkte fra pinden. Se dét er lækkert. Især på madpakken.

        Tip: Du kan både bage spyddene i ovnen, grille dem eller stege dem på panden. 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kyllingespyd:

          • 280 g. kyllingeinderfilet
          • 4 spsk. olie til stegning

          Marinade:

          • ½ lime
          • 1 fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • 1 spsk. honning
          • 2 spsk. soja

           

          Køkkenredskaber

          • 4 træspyd
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske
          • 1 citruspresser
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellemstor skål
          • 1 stegepande 
          • 1 paletkniv

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter, før du bruger dem.
          4. Pres saften ud af den halve lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften ud af limen.
          5. Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Kom hvidløg, olie, honning, soja og lime op i en mellemstor skål. Rør alle ingredienserne sammen.
          7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i stykker på cirka 3 x 3 centimeter.
          8. Kom dem op i skålen med marinaden, og bland det hele godt sammen. Lad kødet trække minimum 20 minutter i marinaden.
          9. Klip træspydene, så de passer til en madkasse i længden.
          10. Kom kyllinge-stykkerne på de 4 spyd.
          11. Varm en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på panden og varm den op. Læg spyddene på, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend kyllingespydene undervejs, så de får en fin lysebrun farve hele vejen rundt og bliver gennemstegte.