Kylling med grøntsager

Kylling med grøntsager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1323 kJ / 316 kcal
        • Protein: 54 %
        • Kulhydrat: 20 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. kyllingefilet
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ spsk. olie

        Grøntsager:

        • 200 g. spidskål
        • 150 g. gulerødder
        • ½ spsk. olie
        • ¼ tsk. tørret basilikum
        • ¼ tsk. salt
        • ½ dl vand

        Ris:

        • 2 dl parboiled ris 
        • 3 dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 14

        Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.

        • 200 g. kyllingebryst
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

         

      • Trin 4 af 14

        Kom olie på en stegepande, og varm den op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 5 af 14

        Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

      • Trin 6 af 14

        Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det er ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.

      • Trin 7 af 14

        Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer kål.

        • 200 g. spidskål
      • Trin 8 af 14

        Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 150 g. gulerødder
      • Trin 9 af 14

        Hæld olie i gryden, og varm den op til middelvarme.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 10 af 14

        Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 11 af 14

        Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. tørret basilikum
        • ½ dl vand
      • Trin 12 af 14

        Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter.

        • 2 dl parboiled ris
        • 3 dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 13 af 14

        Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel.

      • Trin 14 af 14

        Anret ris, grøntsager og kylling på 2 tallekerner og server. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. kyllingefilet
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ spsk. olie

          Grøntsager:

          • 200 g. spidskål
          • 150 g. gulerødder
          • ½ spsk. olie
          • ¼ tsk. tørret basilikum
          • ¼ tsk. salt
          • ½ dl vand

          Ris:

          • 2 dl parboiled ris 
          • 3 dl vand
          • ½ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • 2 skærebrætter
          • 1 stegepande
          • 2 grydeskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 1 gaffel
          • 2 middagstallerkener

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.
          4. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
          5. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
          6. Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det er ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.
          7. Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer kål.
          8. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          9. Hæld olie i gryden, og varm den op til middelvarme.
          10. Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          11. Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.
          12. Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter.
          13. Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel.
          14. Anret ris, grøntsager og kylling på 2 tallekerner og server. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1323 kJ / 316 kcal
            • Protein: 54 %
            • Kulhydrat: 20 %
            • Fedt: 26 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 14

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. kyllingefilet
            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 spsk. olie

            Grøntsager:

            • 400 g. spidskål
            • 300 g. gulerødder
            • 1 spsk. olie
            • ½ tsk. tørret basilikum
            • ½ tsk. salt
            • 1 dl vand

            Ris:

            • 4 dl parboiled ris
            • 6 dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 3 af 14

            Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.

            • 400 g. kyllingebryst
            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber

             

          • Trin 4 af 14

            Kom olie på en stegepande, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 5 af 14

            Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

          • Trin 6 af 14

            Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det er ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.

          • Trin 7 af 14

            Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer kål.

            • 400 g. spidskål
          • Trin 8 af 14

            Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 300 g. gulerødder
          • Trin 9 af 14

            Hæld olie i gryden, og varm den op til middelvarme.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 10 af 14

            Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 11 af 14

            Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.

            • ½ tsk. tørret basilikum
            • ½ tsk. salt
            • 1 dl vand
          • Trin 12 af 14

            Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter.

            • 4 dl parboiled ris
            • 6 dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 13 af 14

            Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel.

          • Trin 14 af 14

            Anret kylling, ris og grøntsager på 4 tallerkener og server. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. kyllingefilet
              • ½ tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 1 spsk. olie

              Grøntsager:

              • 400 g. spidskål
              • 300 g. gulerødder
              • 1 spsk. olie
              • ½ tsk. tørret basilikum
              • ½ tsk. salt
              • 1 dl vand

              Ris:

              • 4 dl parboiled ris
              • 6 dl vand
              • 1 tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 målebæger
              • 2 skærebrætter
              • 1 stegepande
              • 2 grydeskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 1 gaffel
              • 4 middagstallerkener

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.
              4. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
              5. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
              6. Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det er ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.
              7. Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer kål.
              8. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              9. Hæld olie i gryden, og varm den op til middelvarme.
              10. Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              11. Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.
              12. Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter.
              13. Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel.
              14. Anret kylling, ris og grøntsager på 4 tallerkener og server. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1323 kJ / 316 kcal
                • Protein: 54 %
                • Kulhydrat: 20 %
                • Fedt: 26 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 14

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. kyllingefilet
                • ¾ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ spsk. olie

                Grøntsager:

                • 600 g. spidskål
                • 450 g. gulerødder
                • 1 ½ spsk. rapsolie
                • ¾ tsk. tørret basilikum
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ dl vand

                Ris:

                • 6 dl parboiled ris
                • 9 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 3 af 14

                Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.

                • 600 g. kyllingebryst
                • ¾ tsk. salt
                • ½ tsk. peber

                 

              • Trin 4 af 14

                Kom olie på en stegepande, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 5 af 14

                Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

              • Trin 6 af 14

                Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det er ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.

              • Trin 7 af 14

                Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer kål.

                • 600 g. spidskål
              • Trin 8 af 14

                Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 450 g. gulerødder
              • Trin 9 af 14

                Hæld olie i gryden, og varm den op til middelvarme.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 10 af 14

                Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 11 af 14

                Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. tørret basilikum
                • 1 ½ dl vand
              • Trin 12 af 14

                Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter.

                • 6 dl parboiled ris 
                • 9 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 13 af 14

                Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel.

              • Trin 14 af 14

                Anret ris, kylling og grøntsager på 6 tallerkener og server. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. kyllingefilet
                  • ¾ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Grøntsager:

                  • 600 g. spidskål
                  • 450 g. gulerødder
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • ¾ tsk. tørret basilikum
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ dl vand

                  Ris:

                  • 6 dl parboiled ris
                  • 9 dl vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 målebæger
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stegepande
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 1 gaffel
                  • 6 middagstallerkener

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.
                  4. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
                  5. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
                  6. Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det er ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.
                  7. Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer kål.
                  8. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  9. Hæld olie i gryden, og varm den op til middelvarme.
                  10. Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  11. Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.
                  12. Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter.
                  13. Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel.
                  14. Anret ris, kylling og grøntsager på 6 tallerkener og server. Velbekomme!