Kylling i ovn med bagte kartofler
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3611 kJ / 863 kcal
- Protein: 30 %
- Kulhydrat: 25 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt: 9,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- ½ kg. kartofler
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Kylling:
- 1 tomat
- 1 løg
- ½ squash
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ kylling
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Ovnbagte kartofler:
- ½ kg. kartofler
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Kylling:
- 1 tomat
- 1 løg
- ½ squash
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ kylling
- Trin 3 af 16
Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 16
Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- ½ kg. kartofler
- Trin 5 af 16
Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 6 af 16
Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
- Trin 7 af 16
Skær tomaten i kvarte.
- 1 tomat
- Trin 8 af 16
Pil løget, og skær det i kvarte.
- 1 løg
- Trin 9 af 16
Skær squashen i store tern.
- ½ squash
- Trin 10 af 16
Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 11 af 16
Parter kyllingen i cirka 4 stykker. Klik på videoen og se, hvordan du parterer kylling.
- ½ kylling
- Trin 12 af 16
Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
- Trin 13 af 16
Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
- Trin 14 af 16
Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
- Trin 15 af 16
Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
- Trin 16 af 16
Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Du skal bruge
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- ½ kg. kartofler
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Kylling:
- 1 tomat
- 1 løg
- ½ squash
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ kylling
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
- Skær tomaten i kvarte.
- Pil løget, og skær det i kvarte.
- Skær squashen i store tern.
- Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
- Parter kyllingen i cirka 4 stykker. Klik på videoen og se, hvordan du parterer kylling.
- Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
- Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
- Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
- Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
- Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3611 kJ / 863 kcal
- Protein: 30 %
- Kulhydrat: 25 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt: 9,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Kylling:
- 2 tomater
- 2 løg
- 1 squash
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 kylling
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Ovnbagte kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Kylling:
- 2 tomater
- 2 løg
- 1 squash
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 kylling
- Trin 3 af 16
Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 16
Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- 1 kg. kartofler
- Trin 5 af 16
Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 6 af 16
Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
- Trin 7 af 16
Skær tomaterne i kvarte.
- 2 tomater
- Trin 8 af 16
Pil løget, og skær det i kvarte.
- 2 løg
- Trin 9 af 16
Skær squashen i store tern.
- 1 squash
- Trin 10 af 16
Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 11 af 16
Parter kyllingen i cirka 8 stykker. Klik på videoen og se, hvordan du parterer kylling.
- 1 kylling
- Trin 12 af 16
Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
- Trin 13 af 16
Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
- Trin 14 af 16
Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
- Trin 15 af 16
Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
- Trin 16 af 16
Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Du skal bruge
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Kylling:
- 2 tomater
- 2 løg
- 1 squash
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 kylling
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
- Skær tomaterne i kvarte.
- Pil løget, og skær det i kvarte.
- Skær squashen i store tern.
- Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
- Parter kyllingen i cirka 8 stykker. Klik på videoen og se, hvordan du parterer kylling.
- Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
- Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
- Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
- Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
- Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3611 kJ / 863 kcal
- Protein: 30 %
- Kulhydrat: 25 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt: 9,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Kylling:
- 3 tomater
- 3 løg
- 1 ½ squash
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ kylling
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Ovnbagte kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Kylling:
- 3 tomater
- 3 løg
- 1 ½ squash
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ kylling
- Trin 3 af 16
Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 16
Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- 1 ½ kg. kartofler
- Trin 5 af 16
Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 6 af 16
Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
- Trin 7 af 16
Skær tomaterne i kvarte.
- 3 tomater
- Trin 8 af 16
Pil løgene, og skær dem i kvarte.
- 3 løg
- Trin 9 af 16
Skær squashen i store tern.
- 1 ½ squash
- Trin 10 af 16
Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 11 af 16
Parter kyllingen i cirka 12 stykker. Klik på videoen og se, hvordan du parterer kylling.
- 1 ½ kylling
- Trin 12 af 16
Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
- Trin 13 af 16
Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
- Trin 14 af 16
Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
- Trin 15 af 16
Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
- Trin 16 af 16
Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Du skal bruge
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Kylling:
- 3 tomater
- 3 løg
- 1 ½ squash
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ kylling
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
- Skær tomaterne i kvarte.
- Pil løgene, og skær dem i kvarte.
- Skær squashen i store tern.
- Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
- Parter kyllingen i cirka 12 stykker. Klik på videoen og se, hvordan du parterer kylling.
- Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
- Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
- Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
- Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
- Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
-