1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Pitabrød og wraps>
  5. Krydret oksekød med pita-chips

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lynsyltede spidskål:

3.

Skyl spidskålen. Skær spidskålen i tynde strimler. Kom dem i en skål. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

5.

Hak mynten fint. Kom den op i skålen til spidskålen. Se videoen.

6.

Skær limen over, og pres saften af den. Se videoen.
Skær lime over, og pres saften af dem. Se videoen.
Skær limen over, og pres saften af halvdelen. Se videoen.

7.

Kom limesaft og sukker i en skål. Rør det sammen. Hæld dressingen over kålen.

Tilbehør:

8.

Skyl agurk og tomater. Skær dem i små tern.

9.

Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Se videoen.
Del avocadoerne med en kniv, og tag stenene ud. Se videoen.

10.

Skrab avocado kødet ud med en ske. Skær det i små tern.

Krydret oksekød:

11.

Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.

12.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

13.

Kom paprika, peber, spidskommen, cayennepeber og salt i en skål. Bland det sammen.

14.

Kom olie på en stegepande. Varm det op ved medium varme. Kom kødet på panden og svits det i cirka 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

15.

Drys krydderiblandingen over kødet, og steg i 2 minutter mere.

16.

Kom løg, hvidløg og revet gulerod på stegepanden, og svits i 1-2 minutter.

17.

Kom vand og tomatpuré i. Lad det komme op at koge, og skru så ned for stegepanden.

18.

Kom halvdelen af tacosaucen i, og rør rundt. Sluk for varmen, og lad kødet køle lidt af.

Sprøde pita-chips:

19.

Pensl olie på begge sider af pitabrødene, og skær dem i kvarte.

20.

Varm en tør stegepande op til medium varme. Steg pitachipsene på stegepanden, til skorpen bliver sprød.

Servering:

21.

Læg kålen i bunden af et fad. Kom kødet ovenpå. Derefter tomater, agurk og avocado på toppen. Top med en klat cremefraiche på.

Næringsindhold per portion

Energi: 1473 kJ / 352 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min