Krydret lammegryde

Krydret lammegryde

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4066 kJ / 972 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 32 %
        • Fedt: 53 %
        • Heraf mættet fedt: 21,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. lammesmåkød
        • 2 ½ store løg
        • 250 g. pastinakker
        • 1 spsk. olie
        • ½ spsk. harissa
        • ½ spsk. groft salt
        • 1 ½ dl vand
        • 1 dåse kikærter
        • 1 dl rosiner
        • 40 g. mandler

        Pynt:

        • ½ dl bredbladet persille

        Tilbehør:

        • ½ citron
      • Trin 3 af 15

        Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter.

        • 250 g. lammesmåkød
      • Trin 4 af 15

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 ½ store løg
      • Trin 5 af 15

        Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 6 af 15

        Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 7 af 15

        Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.

        • ½ spsk. harissa
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 ½ dl vand
      • Trin 8 af 15

        Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere.

        • 250 g. pastinakker
      • Trin 9 af 15

        Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.

        • 1 dåse kikærter
      • Trin 10 af 15

        Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.

        • 1 dl rosiner

         

      • Trin 11 af 15

        Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.

        • 40 g. mandler
        • 3 dl vand
      • Trin 12 af 15

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl bredbladet persille
      • Trin 13 af 15

        Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.

      • Trin 14 af 15

        Skær citronen ud i både.

        • ½ citron
      • Trin 15 af 15

        Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. lammesmåkød
          • 2 ½ store løg
          • 250 g. pastinakker
          • 1 spsk. olie
          • ½ spsk. harissa
          • ½ spsk. groft salt
          • 1 ½ dl vand
          • 1 dåse kikærter
          • 1 dl rosiner
          • 40 g. mandler

          Pynt:

          • ½ dl bredbladet persille

          Tilbehør:

          • ½ citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 dåseåbner
          • 1 si
          • 1 elkedel
          • 1 lille skål
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter.
          4. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.
          6. Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          7. Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.
          8. Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere.
          9. Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.
          10. Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.
          11. Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.
          12. Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.
          14. Skær citronen ud i både.
          15. Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4066 kJ / 972 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 32 %
            • Fedt: 53 %
            • Heraf mættet fedt: 21,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 15

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. lammesmåkød
            • 5 store løg
            • 500 g. pastinakker
            • 2 spsk. olie
            • 1 spsk. harissa
            • 1 spsk. groft salt
            • 3 dl vand
            • 2 dåser kikærter
            • 2 dl rosiner
            • 75 g. mandler

            Pynt:

            • ½ dl bredbladet persille

            Tilbehør:

            • 1 citron
          • Trin 3 af 15

            Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter.

            • 500 g. lammesmåkød
          • Trin 4 af 15

            Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 5 store løg
          • Trin 5 af 15

            Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 6 af 15

            Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 7 af 15

            Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.

            • 1 spsk. harissa
            • 1 tsk. groft salt
            • 3 dl vand
          • Trin 8 af 15

            Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere.

            • 500 g. pastinakker
          • Trin 9 af 15

            Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.

            • 2 dåser kikærter
          • Trin 10 af 15

            Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.

            • 2 dl rosiner

             

          • Trin 11 af 15

            Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.

            • 75 g. hele mandler
          • Trin 12 af 15

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl bredbladet persille
          • Trin 13 af 15

            Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.

          • Trin 14 af 15

            Skær citronen ud i både.

            • 1 citron
          • Trin 15 af 15

            Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. lammesmåkød
              • 5 store løg
              • 500 g. pastinakker
              • 2 spsk. olie
              • 1 spsk. harissa
              • 1 spsk. groft salt
              • 3 dl vand
              • 2 dåser kikærter
              • 2 dl rosiner
              • 75 g. mandler

              Pynt:

              • ½ dl bredbladet persille

              Tilbehør:

              • 1 citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 1 grydelåg
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 dåseåbner
              • 1 si
              • 1 elkedel
              • 1 lille skål
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 rent viskestykke
              • 1 teske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter.
              4. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.
              6. Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              7. Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.
              8. Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere.
              9. Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.
              10. Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.
              11. Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.
              12. Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.
              14. Skær citronen ud i både.
              15. Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4066 kJ / 972 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 32 %
                • Fedt: 53 %
                • Heraf mættet fedt: 21,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. lammesmåkød
                • 7 ½ store løg
                • 750 g. pastinakker
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ spsk. harissa
                • 1 ½ spsk. groft salt
                • 4 ½ dl vand
                • 3 dåser kikærter
                • 3 dl rosiner
                • 120 g. mandler

                Pynt:

                • 1 dl bredbladet persille

                Tilbehør:

                • 1 ½ citron
              • Trin 3 af 15

                Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter.

                • 750 g. lammesmåkød
              • Trin 4 af 15

                Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 7 ½ store løg
              • Trin 5 af 15

                Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 6 af 15

                Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 7 af 15

                Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.

                • 1 ½ spsk. harissa
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 4 ½ dl vand
              • Trin 8 af 15

                Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere.

                • 750 g. pastinakker
              • Trin 9 af 15

                Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.

                • 3 dåser kikærter
              • Trin 10 af 15

                Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.

                • 3 dl rosiner

                 

              • Trin 11 af 15

                Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.

                • 120 g. hele mandler
                • 3 dl vand
              • Trin 12 af 15

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 dl bredbladet persille
              • Trin 13 af 15

                Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.

              • Trin 14 af 15

                Skær citronen ud i både.

                • 1 ½ citron
              • Trin 15 af 15

                Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. lammesmåkød
                  • 7 ½ store løg
                  • 750 g. pastinakker
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. harissa
                  • 1 ½ spsk. groft salt
                  • 4 ½ dl vand
                  • 3 dåser kikærter
                  • 3 dl rosiner
                  • 120 g. mandler

                  Pynt:

                  • 1 dl bredbladet persille

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 si
                  • 1 elkedel
                  • 1 lille skål
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 teske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter.
                  4. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.
                  6. Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  7. Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.
                  8. Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere.
                  9. Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.
                  10. Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.
                  11. Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.
                  12. Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.
                  14. Skær citronen ud i både.
                  15. Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!