Krydderikage med rosiner

Krydderikage med rosiner

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Krydderier hører ikke kun til i stærk mad, men også i søde sager. Sammen med rosinerne har du her en kage med spark i.

        Især i den kolde vintertid kan du score cool point med en kage, som smager af kanel og kardemomme. Den er fuld af julestemning, men kan uden problemer nydes hele året!

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1258 kJ / 300 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 51 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
        • 3 æg
        • 200 g. hvedemel
        • 1 spsk. stødt kanel
        • 1 ½ tsk. stødt kardemomme
        • ½-1 tsk. stødt allehånde 
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl mælk
        • 75 g. rosiner 
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 3 af 15

        Sæt smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 15

        Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den på 175 grader.

      • Trin 5 af 15

        Tag en springform på 22-24 centimeter i diameter. Smør springformen med smør, og drys med mel.

        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 6 af 15

        Hæld smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
      • Trin 7 af 15

        Slå først et æg ud i en kop, og tilsæt det derefter til skålen. Pisk grundigt med en håndmixer. Gør dette med alle 3 æg, og pisk godt imellem hvert æg.

      • Trin 8 af 15

        Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Tilsæt allehånde, kanel og kardemomme, og bland det sammen.

        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 spsk. stødt kanel
        • 1 ½ tsk. stødt kardemomme
        • ½-1 tsk. stødt allehånde 
      • Trin 9 af 15

        Tag en si og en dejskraber. Stil sien over skålen med dej, og hæld melblandingen gennem sien ned i dejen. Vend dejen sammen med dejskraberen.

      • Trin 10 af 15

        Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt i dejen med dejskraberen, til det er en jævn dej uden klumper.

        • 1 dl mælk
      • Trin 11 af 15

        Tag en lille skål. Hæld rosiner og mel i skålen, og bland det sammen. Drys blandingen i dejen.

        • 75 g. rosiner
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 12 af 15

        Hæld dejen i springformen. Brug en dejskaber til at få det hele med.

      • Trin 13 af 15

        Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 45 minutter.

      • Trin 14 af 15

        Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en gaffel ned i kagen. Er der rå dej på gaflen når du tager den op, skal kagen bage lidt længere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 15 af 15

        Når kagen er færdigbagt sættes den til afkøling på en rist. Nu skal kagen pyntes. Drys flormelis igennem en si og pynt eventuelt kagen med udskårne frugter. Så er kagen klar til servering!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Krydderier hører ikke kun til i stærk mad, men også i søde sager. Sammen med rosinerne har du her en kage med spark i.

        Især i den kolde vintertid kan du score cool point med en kage, som smager af kanel og kardemomme. Den er fuld af julestemning, men kan uden problemer nydes hele året!

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør
          • 150 g. sukker
          • 3 æg
          • 200 g. hvedemel
          • 1 spsk. stødt kanel
          • 1 ½ tsk. stødt kardemomme
          • ½-1 tsk. stødt allehånde 
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk
          • 75 g. rosiner 
          • 1 spsk. hvedemel

          Til formen:

          • 2 spsk. smør
          • 1 spsk. hvedemel

          Til drys:

          • 1-2 spsk. flormelis

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 springform
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Sæt smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.
          4. Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den på 175 grader.
          5. Tag en springform på 22-24 centimeter i diameter. Smør springformen med smør, og drys med mel.
          6. Hæld smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Slå først et æg ud i en kop, og tilsæt det derefter til skålen. Pisk grundigt med en håndmixer. Gør dette med alle 3 æg, og pisk godt imellem hvert æg.
          8. Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Tilsæt allehånde, kanel og kardemomme, og bland det sammen.
          9. Tag en si og en dejskraber. Stil sien over skålen med dej, og hæld melblandingen gennem sien ned i dejen. Vend dejen sammen med dejskraberen.
          10. Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt i dejen med dejskraberen, til det er en jævn dej uden klumper.
          11. Tag en lille skål. Hæld rosiner og mel i skålen, og bland det sammen. Drys blandingen i dejen.
          12. Hæld dejen i springformen. Brug en dejskaber til at få det hele med.
          13. Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 45 minutter.
          14. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en gaffel ned i kagen. Er der rå dej på gaflen når du tager den op, skal kagen bage lidt længere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          15. Når kagen er færdigbagt sættes den til afkøling på en rist. Nu skal kagen pyntes. Drys flormelis igennem en si og pynt eventuelt kagen med udskårne frugter. Så er kagen klar til servering!