Kransekage-stykker

Kransekage-stykker

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Ingen nytårsaften uden kransekage! Her har du en opskrift på nemme kransekage-stykker, der er lige til at hapse.

        Tip: Lav dobbet portion, form dejen til ringe og stabl dem til en rigtig kransekage.

        Opskriften giver 12-14 kransekage-hapsere.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 908 kJ / 217 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • 400 g. marcipan
        • 75 g. flormelis
        • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

        Pynt:

        • Dine yndlingsnødder
        • 150 g. flormelis
        • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
      • Trin 3 af 10

        Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn, og kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 10

        Tag et rivejern. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.

        • 400 g. marcipan
      • Trin 5 af 10

        Tag en mellemstor skål. Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i skålen. Ælt det sammen med hænderne.

        • 75 g. flormelis
        • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
      • Trin 6 af 10

        Form 12-14 små kransekage-hapsere. Du bestemmer selv formen. De skal bare være lige store. Sæt dem på bagepladen. Tryk eventuelt en nød i toppen.

        • Dine yndlingsnødder
      • Trin 7 af 10

        Bag kransekage-hapserne i 10-12 minutter, til de er gyldne.

      • Trin 8 af 10

        Tag kransekage-hapserne ud af ovnen, og lad dem køle af, før du pynter dem.

      • Trin 9 af 10

        Glasur: Tag en lille skål og en ske frem. Kom flormelis og æggehvide i skålen, og rør det sammen med skeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 150 g. flormelis
        • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
      • Trin 10 af 10

        Kom glasuren i en sprøjtepose, og pynt dine kransekage-hapsere med den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen nytårsaften uden kransekage! Her har du en opskrift på nemme kransekage-stykker, der er lige til at hapse.

        Tip: Lav dobbet portion, form dejen til ringe og stabl dem til en rigtig kransekage.

        Opskriften giver 12-14 kransekage-hapsere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 400 g. marcipan
          • 75 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

          Pynt:

          • Dine yndlingsnødder
          • 150 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 rivejern
          • 1 mellemstor skål
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 sprøjtepose

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn, og kom bagepapir på en bageplade.
          4. Tag et rivejern. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
          5. Tag en mellemstor skål. Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i skålen. Ælt det sammen med hænderne.
          6. Form 12-14 små kransekage-hapsere. Du bestemmer selv formen. De skal bare være lige store. Sæt dem på bagepladen. Tryk eventuelt en nød i toppen.
          7. Bag kransekage-hapserne i 10-12 minutter, til de er gyldne.
          8. Tag kransekage-hapserne ud af ovnen, og lad dem køle af, før du pynter dem.
          9. Glasur: Tag en lille skål og en ske frem. Kom flormelis og æggehvide i skålen, og rør det sammen med skeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.
          10. Kom glasuren i en sprøjtepose, og pynt dine kransekage-hapsere med den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.