Kransekage-stykker

Kransekage-stykker

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Micki laver lækre og nemme kransekage-stykker til nytårsaften. Du kan også super nemt lave fantastiske kransekage-stykker til dig selv, din familie og dine venner. Stykkerne er lige til at hapse. 

        Opskriften giver 12-14 kransekage-stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 908 kJ / 217 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver kransekage-stykker.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 908 kJ / 217 kcal
          • Protein: 7 %
          • Kulhydrat: 57 %
          • Fedt: 35 %
          • Heraf mættet fedt: 0,7 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 10

          Find alle ingredienserne frem.

          • 400 g. marcipan
          • 75 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. 1/2 bæger)

          Pynt:

          • 150 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. 1/2 bæger)
        • Trin 3 af 10

          Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.

        • Trin 4 af 10

          Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

          • 400 g. marcipan
        • Trin 5 af 10

          Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i en skål. Ælt det sammen med hænderne.

          • 75 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
        • Trin 6 af 10

          Skær klumpen over i to. Tag den første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på cirka 2 centimeters tykkelse. Skær dem i stænger på cirka 7 centimeter. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.

        • Trin 7 af 10

          Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.

        • Trin 8 af 10

          Tag kransekage-hapserne ud af ovnen og lad dem køle af, før du pynter dem.

        • Trin 9 af 10

          Glasur: Kom flormelis og æggehvide i en skål og rør det sammen med en ske.

          • 150 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
        • Trin 10 af 10

          Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter, til glasuren er størknet.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Micki laver lækre og nemme kransekage-stykker til nytårsaften. Du kan også super nemt lave fantastiske kransekage-stykker til dig selv, din familie og dine venner. Stykkerne er lige til at hapse. 

          Opskriften giver 12-14 kransekage-stykker.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 400 g. marcipan
            • 75 g. flormelis
            • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

            Pynt:

            • Dine yndlingsnødder
            • 150 g. flormelis
            • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 rivejern
            • 1 mellemstor skål
            • 1 lille skål
            • 1 spiseske
            • 1 sprøjtepose

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.
            4. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
            5. Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i en skål. Ælt det sammen med hænderne.
            6. Skær klumpen over i to. Tag den første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på cirka 2 centimeters tykkelse. Skær dem i stænger på cirka 7 centimeter. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.
            7. Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.
            8. Tag kransekage-hapserne ud af ovnen og lad dem køle af, før du pynter dem.
            9. Glasur: Kom flormelis og æggehvide i en skål og rør det sammen med en ske.
            10. Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter, til glasuren er størknet.