Kransekage-stykker

Kransekage-stykker

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Micki laver lækre og nemme kransekage-stykker til nytårsaften. Du kan også super nemt lave fantastiske kransekage-stykker til dig selv, din familie og dine venner. Stykkerne er lige til at hapse. 

        Opskriften giver 12-14 kransekage-stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 908 kJ / 217 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver kransekage-stykker.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 908 kJ / 217 kcal
          • Protein: 7 %
          • Kulhydrat: 57 %
          • Fedt: 35 %
          • Heraf mættet fedt: 0,7 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 2 af 10

          Mål alle ingredienserne af.

          • 400 g. marcipan
          • 75 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. 1/2 bæger)

          Pynt:

          • 150 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. 1/2 bæger)
        • Trin 3 af 10

          Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn, og kom bagepapir på en bageplade.

        • Trin 4 af 10

          Tag et rivejern. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.

          • 400 g. marcipan
        • Trin 5 af 10

          Tag en mellemstor skål. Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i skålen. Ælt det sammen med hænderne.

          • 75 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
        • Trin 6 af 10

          Del klumpen i to. Tag de første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på ca. 2 cm. tykkelse. Skær dem i stænger på ca. 7 cm. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.

        • Trin 7 af 10

          Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.

        • Trin 8 af 10

          Tag kransekage-hapserne ud af ovnen, og lad dem køle af, før du pynter dem.

        • Trin 9 af 10

          Glasur: Tag en lille skål og en ske frem. Kom flormelis og æggehvide i skålen, og rør det sammen med skeen.

          • 150 g. flormelis
          • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider
        • Trin 10 af 10

          Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Micki laver lækre og nemme kransekage-stykker til nytårsaften. Du kan også super nemt lave fantastiske kransekage-stykker til dig selv, din familie og dine venner. Stykkerne er lige til at hapse. 

          Opskriften giver 12-14 kransekage-stykker.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 400 g. marcipan
            • 75 g. flormelis
            • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

            Pynt:

            • Dine yndlingsnødder
            • 150 g. flormelis
            • ¼ dl. pasteuriserede æggehvider

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 rivejern
            • 1 mellemstor skål
            • 1 lille skål
            • 1 spiseske
            • 1 sprøjtepose

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn, og kom bagepapir på en bageplade.
            4. Tag et rivejern. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
            5. Tag en mellemstor skål. Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i skålen. Ælt det sammen med hænderne.
            6. Del klumpen i to. Tag de første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på ca. 2 cm. tykkelse. Skær dem i stænger på ca. 7 cm. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.
            7. Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.
            8. Tag kransekage-hapserne ud af ovnen, og lad dem køle af, før du pynter dem.
            9. Glasur: Tag en lille skål og en ske frem. Kom flormelis og æggehvide i skålen, og rør det sammen med skeen.
            10. Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter.