Korn-otto

Korn-otto

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.

        Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2196 kJ / 525 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 64 %
        • Fedt: 25 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        Korn-otto:

        • 2 dl. perler (byg, spelt eller rug) 
        • 1 løg
        • 2 gulerødder (ca. 150 g.)
        • 1 spsk. olie
        • 3 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning 
        • 2 spsk. parmesanost
        • 25 g. flødeost
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Pynt:

        • 1 gulerod
        • 5 stilke persille
      • Trin 3 af 15

        Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.

        • 2 dl. perler (byg, spelt eller rug)
      • Trin 4 af 15

        Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 15

        Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

        • 2 gulerødder (ca. 150 g.)
      • Trin 6 af 15

        Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 15

        Hæld 2 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.

        • 3 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning 
      • Trin 8 af 15

        Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.

      • Trin 9 af 15

        Hæld den sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.

      • Trin 10 af 15

        Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.

      • Trin 11 af 15

        Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.

        • 2 spsk. parmesanost
        • 25 g. flødeost
      • Trin 12 af 15

        Smag korn-ottoen til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 15

        Skyl og skræl guleroden. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg strimlerne hen over korn-ottoen.

        • 1 gulerod
      • Trin 14 af 15

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 5 stilke persille
      • Trin 15 af 15

        Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.

        Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Korn-otto:

          • 2 dl. perler (byg, spelt eller rug) 
          • 1 løg
          • 2 gulerødder (ca. 150 g.)
          • 1 spsk. olie
          • 3 dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillonterning 
          • 2 spsk. parmesanost
          • 25 g. flødeost
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Pynt:

          • 1 gulerod
          • 5 stilke persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 2 spiseskeer
          • 1 teske
          • 1 si
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 1 stor skål
          • 1 rivejern
          • 1 tyndskræller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.
          4. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
          6. Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.
          7. Hæld 2 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.
          8. Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.
          9. Hæld den sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
          10. Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.
          11. Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.
          12. Smag korn-ottoen til med salt og peber.
          13. Skyl og skræl guleroden. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg strimlerne hen over korn-ottoen.
          14. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          15. Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.

            Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2196 kJ / 525 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 64 %
            • Fedt: 25 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 15

            Mål alle ingredienserne af.

            Korn-otto:

            • 4 dl. perler (byg, spelt eller rug) 
            • 2 løg
            • 4 gulerødder (ca. 300 g.)
            • 2 spsk. olie
            • 6 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning 
            • 4 spsk. parmesanost
            • 50 g. flødeost
            • ½ tsk. salt
            • 2 knivspids peber

            Pynt:

            • 2 gulerødder
            • 10 stilke persille
          • Trin 3 af 15

            Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.

            • 4 dl. perler (byg, spelt eller rug)
          • Trin 4 af 15

            Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 5 af 15

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

            • 4 gulerødder (ca. 300 g.)
          • Trin 6 af 15

            Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 7 af 15

            Hæld 4 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.

            • 6 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
          • Trin 8 af 15

            Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.

          • Trin 9 af 15

            Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.

          • Trin 10 af 15

            Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.

          • Trin 11 af 15

            Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.

            • 4 spsk. parmesanost
            • 50 g. flødeost
          • Trin 12 af 15

            Smag korn-ottoen til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • 2 knivspids peber
          • Trin 13 af 15

            Skyl og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen.

            • 2 gulerødder

             

          • Trin 14 af 15

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 10 stilke persille
          • Trin 15 af 15

            Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.

            Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Korn-otto:

              • 4 dl. perler (byg, spelt eller rug) 
              • 2 løg
              • 4 gulerødder (ca. 300 g.)
              • 2 spsk. olie
              • 6 dl. vand
              • 1 grøntsags-bouillonterning 
              • 4 spsk. parmesanost
              • 50 g. flødeost
              • ½ tsk. salt
              • 2 knivspids peber

              Pynt:

              • 2 gulerødder
              • 10 stilke persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 2  spiseskeer
              • 1 teske
              • 1 si
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 1 stor skål
              • 1 rivejern
              • 1 tyndskræller

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.
              4. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
              6. Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.
              7. Hæld 4 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.
              8. Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.
              9. Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
              10. Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.
              11. Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.
              12. Smag korn-ottoen til med salt og peber.
              13. Skyl og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen.
              14. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.

                Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2196 kJ / 525 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 64 %
                • Fedt: 25 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                Korn-otto:

                • 6 dl. perler (byg, spelt eller rug) 
                • 3 løg
                • 6 gulerødder (ca. 450 g.)
                • 3 spsk. olie
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning 
                • 6 spsk. parmesan
                • 75 g. flødeost
                • ¾ tsk. salt
                • 3 knivspids peber

                Pynt:

                • 3 gulerødder
                • 15 stilke persille
              • Trin 3 af 15

                Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.

                • 6 dl. perler (byg, spelt eller rug)
              • Trin 4 af 15

                Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 5 af 15

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

                • 6 gulerødder (ca. 450 g.)
              • Trin 6 af 15

                Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 7 af 15

                Hæld 6 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.

                • 9 dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
              • Trin 8 af 15

                Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.

              • Trin 9 af 15

                Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.

              • Trin 10 af 15

                Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.

              • Trin 11 af 15

                Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.

                • 6 spsk. parmesanost
                • 75 g. flødeost
              • Trin 12 af 15

                Smag korn-ottoen til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • 3 knivspids peber
              • Trin 13 af 15

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen.

                • 3 gulerødder
              • Trin 14 af 15

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 15 stilke persille
              • Trin 15 af 15

                Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.

                Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Korn-otto:

                  • 6 dl. perler (byg, spelt eller rug) 
                  • 3 løg
                  • 6 gulerødder (ca. 450 g.)
                  • 3 spsk. olie
                  • 9 dl. vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning 
                  • 6 spsk. parmesan
                  • 75 g. flødeost
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 knivspids peber

                  Pynt:

                  • 3 gulerødder
                  • 15 stilke persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2  spiseskeer
                  • 1 teske
                  • 1 si
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skål
                  • 1 rivejern
                  • 1 tyndskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.
                  4. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
                  6. Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.
                  7. Hæld 6 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.
                  8. Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.
                  9. Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
                  10. Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.
                  11. Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.
                  12. Smag korn-ottoen til med salt og peber.
                  13. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen.
                  14. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  15. Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.