Konfektroulade

Konfektroulade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lav en flot roulade af marcipan og nougat til julehyggen. Pynt din konfekt-roulade med dit yndlingstopping.

        Opskriften giver cirka 11 stykker konfekt-roulade.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1116 kJ / 101 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 45 %
        • Fedt: 48 %
        • Heraf mættet fedt: 2,3 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. marcipan
        • 3 spsk. flormelis til udrulning
        • 150 g. nougat (skal have stue-temperatur)
        • ½ dl. pistacienødder uden skal
        • 100 g. lys overtrækschokolade
        • ½ dl. frysetørrede hindbær
      • Trin 3 af 20

        Tag marcipanen ud på bordet, og ælt den sammen, så den bliver smidig. Tril den først til en stor kugle, og rul kuglen ud til en tyk pølse. Brug hænderne.

        • 200 g. marcipan
      • Trin 4 af 20

        Tag en kagerulle. Drys flormelis på bordet i et tyndt lag. Kom også lidt flormelis på hænderne og kagerullen.

        • 3 spsk. flormelis til udrulning
      • Trin 5 af 20

        Rul marcipanen ud til en firkant på cirka 12 x 12 centimeter, som er cirka ½ centimeter tyk. Hver gang du har rullet en gang med kagerullen, skal du løfte marcipanen fra bordet. På den måde er du sikker på, at den ikke klistrer fast til bordet.

      • Trin 6 af 20

        Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær nougaten i skiver, der er cirka 2 millimeter tykke.

        • 150 g. nougat (skal have stue-temperatur)
      • Trin 7 af 20

        Læg nougatskiverne på marcipanen, så de dækker hele marcipanen. Hvis nougaten er for kold, så blød den lidt op med fingrene, før du lægger den på marcipanen. Hvis nougaten er for kold, kan den være svær at rulle til en roulade.

      • Trin 8 af 20

        Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Læg marcipanen med nougatskiverne på op på skærebrættet. Skær kanterne væk hele vejen rundt, så de bliver helt lige.

      • Trin 9 af 20

        Fold forsigtigt ½ centimeter af den ene kant lidt op. Begynd så at rulle rouladen sammen. Start ved den kant, du foldede op. Sørg for at marcipanen rører ved nougaten hele vejen, så der ikke kommer lufthuller i rouladen. Fortsæt, til du har rullet hele rouladen.

      • Trin 10 af 20

        Tag et skærebræt og en ren skarp kniv, og skær enderne på rouladen af.

      • Trin 11 af 20

        Hak pistacienødder, og stil dem til side. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • ½ dl. pistacienødder uden skal
      • Trin 12 af 20

        Smelt chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. lys overtrækschokolade
      • Trin 13 af 20

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

      • Trin 14 af 20

        Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.

      • Trin 15 af 20

        Læg et stykke bagepapir på bordet, og læg din roulade på bagepapiret.

      • Trin 16 af 20

        Kom den smeltede chokolade i en frysepose eller en sprøjtepose. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

      • Trin 17 af 20

        Klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Fordel chokoladen ud over rouladen ved at lave små striber på tværs, indtil du synes, der er nok chokolade på.

      • Trin 18 af 20

        Drys de hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær over rouladen, mens chokoladen stadig er flydende.

        • ½ dl. frysetørrede hindbær
      • Trin 19 af 20

        Lad rouladen stå og køle af, til chokoladen er stivnet.

      • Trin 20 af 20

        Skær skiver af rouladen, og server den.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lav en flot roulade af marcipan og nougat til julehyggen. Pynt din konfekt-roulade med dit yndlingstopping.

        Opskriften giver cirka 11 stykker konfekt-roulade.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. marcipan
          • 3 spsk. flormelis til udrulning
          • 150 g. nougat (skal have stue-temperatur)
          • ½ dl. pistacienødder uden skal
          • 100 g. lys overtrækschokolade
          • ½ dl. frysetørrede hindbær

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 kagerulle
          • 2 skærebrætter
          • 2 knive
          • 1 gryde
          • 1 stor glasskål
          • 1 dejskraber
          • Bagepapir
          • 1 frysepose
          • 1 saks

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag marcipanen ud på bordet, og ælt den sammen, så den bliver smidig. Tril den først til en stor kugle, og rul kuglen ud til en tyk pølse. Brug hænderne.
          4. Tag en kagerulle. Drys flormelis på bordet i et tyndt lag. Kom også lidt flormelis på hænderne og kagerullen.
          5. Rul marcipanen ud til en firkant på cirka 12 x 12 centimeter, som er cirka ½ centimeter tyk. Hver gang du har rullet en gang med kagerullen, skal du løfte marcipanen fra bordet. På den måde er du sikker på, at den ikke klistrer fast til bordet.
          6. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær nougaten i skiver, der er cirka 2 millimeter tykke.
          7. Læg nougatskiverne på marcipanen, så de dækker hele marcipanen. Hvis nougaten er for kold, så blød den lidt op med fingrene, før du lægger den på marcipanen. Hvis nougaten er for kold, kan den være svær at rulle til en roulade.
          8. Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Læg marcipanen med nougatskiverne på op på skærebrættet. Skær kanterne væk hele vejen rundt, så de bliver helt lige.
          9. Fold forsigtigt ½ centimeter af den ene kant lidt op. Begynd så at rulle rouladen sammen. Start ved den kant, du foldede op. Sørg for at marcipanen rører ved nougaten hele vejen, så der ikke kommer lufthuller i rouladen. Fortsæt, til du har rullet hele rouladen.
          10. Tag et skærebræt og en ren skarp kniv, og skær enderne på rouladen af.
          11. Hak pistacienødder, og stil dem til side. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          12. Smelt chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          13. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
          14. Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
          15. Læg et stykke bagepapir på bordet, og læg din roulade på bagepapiret.
          16. Kom den smeltede chokolade i en frysepose eller en sprøjtepose. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
          17. Klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Fordel chokoladen ud over rouladen ved at lave små striber på tværs, indtil du synes, der er nok chokolade på.
          18. Drys de hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær over rouladen, mens chokoladen stadig er flydende.
          19. Lad rouladen stå og køle af, til chokoladen er stivnet.
          20. Skær skiver af rouladen, og server den.