Konfektpakker

Konfektpakker

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Imponér på julebordet med disse små, lækre konfektpakker. De ligner næsten små gaver. Ret flot!
        Når du laver konfektpakkerne, skal du temperere chokoladen. Det betyder, at chokoladen skal have den rigtige temperatur, når du smelter den, så bliver den fin og blank. Hvis temperaturen har været for høj, kan chokoladen blive grå og trist at se på. Du kan nemt temperere chokoladen i mikroovnen.
        Opskriften giver cirka 12 konfektpakker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 923 kJ / 220 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt: 4,2 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • Ca. 1 spsk. flormelis
        • 200 g. marcipan
        • 50 g. blød nougat
        • 200 g. mørke chokoladeknapper
        • 50 g. hvide chokoladeknapper (eller pynteglasur på tube)
      • Trin 3 af 18

        Drys lidt flormelis på et rent bord. Kom marcipanen på bordet, og ælt det sammen med hænderne.

        • Ca. 1 spsk. flormelis
        • 200 g. marcipan
      • Trin 4 af 18

        Rul marcipanen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg for hele tiden at have flormelis under, så marcipanen ikke klistrer til bordet.

      • Trin 5 af 18

        Skær marcipanen over i 2 lige store stykker.

      • Trin 6 af 18

        Skær nougaten i skiver med cirka ½ centimeter tykkelse, og læg dem i et lag på det ene stykke marcipan.

        • 50 g. blød nougat
      • Trin 7 af 18

        Læg det andet stykke marcipan over, så du har nougaten i midten.

      • Trin 8 af 18

        Skær ”sandwichen” i mundrette konfektpakker på cirka 2 x 2 centimeter.

      • Trin 9 af 18

        Temperering af chokolade: Kom de mørke chokoladeknapper i en plastikskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt tempererer chokolade i mikroovnen.

        • 200 g. mørke chokoladeknapper
      • Trin 10 af 18

        Kom skålen i mikroovnen, og kør for fuld styrke i 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, kan du temperere din chokolade over vandbad. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

      • Trin 11 af 18

        Tag skålen ud. Chokoladeknapperne må ikke være helt smeltede, da de så er blevet for varme. Lad chokoladen hvile i cirka 10 sekunder. Rør i den med en ske. Hvis alt chokoladen endnu ikke er smeltet, så stil skålen ind i mikroovnen igen, og giv den cirka 5-10 sekunder mere.

      • Trin 12 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 13 af 18

        Dyp en konfektpakke ned i chokoladen. Vend den rundt med 2 gafler, og tag den forsigtigt op. Ryst den let, så overskydende chokolade falder af. Læg den over på bagepapiret. Gør det samme med alle konfekpakkerne.

      • Trin 14 af 18

        Lad chokoladen på dine konfektpakker størkne og blive hård. Stil eventuelt bagepladen ind i et koldt rum; så bliver chokoladen hurtigere hård.

      • Trin 15 af 18

        Smelt den hvide chokolade på samme måde, som den mørke chokolade i mikroovnen.

        • 50 g. hvide chokoladeknapper (eller pynteglasur på tube)
      • Trin 16 af 18

        Hæld den op i en sprøjtepose eller frysepose.

      • Trin 17 af 18

        Klip et lille bitte hul i hjørnet, og sprøjt gavebånd på dine konfektpakker. Et kryds på konfektpakken, og en sløjfe på midten. Øv dig eventuelt en gang eller to på lidt bagepapir.

      • Trin 18 af 18

        Lad den hvide chokolade størkne og blive hård, og opbevar dine konfektpakker i en kagedåse.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Imponér på julebordet med disse små, lækre konfektpakker. De ligner næsten små gaver. Ret flot!
        Når du laver konfektpakkerne, skal du temperere chokoladen. Det betyder, at chokoladen skal have den rigtige temperatur, når du smelter den, så bliver den fin og blank. Hvis temperaturen har været for høj, kan chokoladen blive grå og trist at se på. Du kan nemt temperere chokoladen i mikroovnen.
        Opskriften giver cirka 12 konfektpakker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Ca. 1 spsk. flormelis
          • 200 g. marcipan
          • 50 g. blød nougat
          • 200 g. mørke chokoladeknapper
          • 50 g. hvide chokoladeknapper (eller pynteglasur på tube)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 kagerulle
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor plastikskål
          • 1 mikroovn
          • 1 spiseske
          • 2 gafler
          • 1 sprøjtepose eller frysepose

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Drys lidt flormelis på et rent bord. Kom marcipanen på bordet, og ælt det sammen med hænderne.
          4. Rul marcipanen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg for hele tiden at have flormelis under, så marcipanen ikke klistrer til bordet.
          5. Skær marcipanen over i 2 lige store stykker.
          6. Skær nougaten i skiver med cirka ½ centimeter tykkelse, og læg dem i et lag på det ene stykke marcipan.
          7. Læg det andet stykke marcipan over, så du har nougaten i midten.
          8. Skær ”sandwichen” i mundrette konfektpakker på cirka 2 x 2 centimeter.
          9. Temperering af chokolade: Kom de mørke chokoladeknapper i en plastikskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt tempererer chokolade i mikroovnen.
          10. Kom skålen i mikroovnen, og kør for fuld styrke i 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, kan du temperere din chokolade over vandbad. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          11. Tag skålen ud. Chokoladeknapperne må ikke være helt smeltede, da de så er blevet for varme. Lad chokoladen hvile i cirka 10 sekunder. Rør i den med en ske. Hvis alt chokoladen endnu ikke er smeltet, så stil skålen ind i mikroovnen igen, og giv den cirka 5-10 sekunder mere.
          12. Læg bagepapir på en bageplade.
          13. Dyp en konfektpakke ned i chokoladen. Vend den rundt med 2 gafler, og tag den forsigtigt op. Ryst den let, så overskydende chokolade falder af. Læg den over på bagepapiret. Gør det samme med alle konfekpakkerne.
          14. Lad chokoladen på dine konfektpakker størkne og blive hård. Stil eventuelt bagepladen ind i et koldt rum; så bliver chokoladen hurtigere hård.
          15. Smelt den hvide chokolade på samme måde, som den mørke chokolade i mikroovnen.
          16. Hæld den op i en sprøjtepose eller frysepose.
          17. Klip et lille bitte hul i hjørnet, og sprøjt gavebånd på dine konfektpakker. Et kryds på konfektpakken, og en sløjfe på midten. Øv dig eventuelt en gang eller to på lidt bagepapir.
          18. Lad den hvide chokolade størkne og blive hård, og opbevar dine konfektpakker i en kagedåse.