Kokossuppe med fiskeboller

Kokossuppe med fiskeboller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time
        GoCook til verdens ende
        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 
         
        På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk. 
        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 893 kJ / 213 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 29 %
        • Fedt: 58 %
        • Heraf mættet fedt: 10,5 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Fiskeboller:

        • 125 g. fiskefars
        • ½ cm ingefær
        • ½ forårsløg
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Kokossuppe:

        • 2,5 dl vand
        • 1 dl kokosmælk (½ dåse)
        • ½ fiske- eller kyllingebouillon-terning
        • 1 limeblad (eller ½ citrongræs)
        • ½ gulerod
        • ½ rød chili
        • 1 forårsløg
        • ½ cm ingefær
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ lime
        • Koriander til pynt
      • Trin 3 af 18

        Fiskeboller: Kom fiskefarsen i en skål.

        • 125 g. fiskefars
      • Trin 4 af 18

        Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

        • ½ cm ingefær
      • Trin 5 af 18

        Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.

        • ½ forårsløg
      • Trin 6 af 18

        Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 7 af 18

        Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.

      • Trin 8 af 18

        Kokossuppe: Vask hænder.

      • Trin 9 af 18

        Hæld vand, kokosmælk, bouillon-terning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.

        • 2,5 dl. vand
        • 1 dl kokosmælk (½ dåse)
        • ½ fiske- eller kyllingebouillon-terning
        • 1 limeblade (eller ½ citrongræs)
      • Trin 10 af 18

        Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.

        • ½ gulerod
        • ½ rød chili
        • 1 forårsløg
      • Trin 11 af 18

        Skræl guleroden med en tyndskræller.

      • Trin 12 af 18

        Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken.

      • Trin 13 af 18

        Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen.

        • ½ cm ingefær
      • Trin 14 af 18

        Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.

      • Trin 15 af 18

        Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen.

      • Trin 16 af 18

        Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 18

        Skær limen i både.

        • ½ lime
      • Trin 18 af 18

        Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.

        • Koriander til pynt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende
        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 
         
        På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fiskeboller:

          • 125 g. fiskefars
          • ½ cm ingefær
          • ½ forårsløg
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Kokossuppe:

          • 2,5 dl vand
          • 1 dl kokosmælk (½ dåse)
          • ½ fiske- eller kyllingebouillon-terning
          • 1 limeblad (eller ½ citrongræs)
          • ½ gulerod
          • ½ rød chili
          • 1 forårsløg
          • ½ cm ingefær
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ lime
          • Koriander til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 teske
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • Husholdningsfilm
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 tyndskræller
          • 1 tallerken
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Fiskeboller: Kom fiskefarsen i en skål.
          4. Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
          5. Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.
          6. Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.
          7. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
          8. Kokossuppe: Vask hænder.
          9. Hæld vand, kokosmælk, bouillon-terning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.
          10. Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.
          11. Skræl guleroden med en tyndskræller.
          12. Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken.
          13. Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen.
          14. Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.
          15. Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen.
          16. Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
          17. Skær limen i både.
          18. Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time
            GoCook til verdens ende
            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 
             
            På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk. 
            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 893 kJ / 213 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 29 %
            • Fedt: 58 %
            • Heraf mættet fedt: 10,5 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            Fiskeboller:

            • 250 g. fiskefars
            • 1 cm ingefær
            • 1 forårsløg
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Kokossuppe:

            • ½ l vand
            • 2 dl kokosmælk (½ dåse)
            • 1 fiske- eller kyllingebouillon-terning
            • 2 limeblade (eller 1 citrongræs)
            • 1 gulerod
            • 1 rød chili
            • 2 forårsløg
            • 1 cm ingefær
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 lime
            • Koriander til pynt
          • Trin 3 af 18

            Fiskeboller: Kom fiskefarsen i en skål.

            • 250 g. fiskefars
          • Trin 4 af 18

            Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

            • 1 cm ingefær
          • Trin 5 af 18

            Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.

            • 1 forårsløg
          • Trin 6 af 18

            Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 7 af 18

            Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.

          • Trin 8 af 18

            Kokossuppe: Vask hænder.

          • Trin 9 af 18

            Hæld vand, kokosmælk, bouillon-terning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.

            • ½ liter vand
            • 2 dl kokosmælk (½ dåse)
            • 1 fiske- eller kyllingebouillon-terning
            • 2 limeblade (eller 1 citrongræs)
          • Trin 10 af 18

            Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.

            • 1 gulerod
            • 1 rød chili
            • 2 forårsløg
          • Trin 11 af 18

            Skræl guleroden med en tyndskræller.

          • Trin 12 af 18

            Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken.

          • Trin 13 af 18

            Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen.

            • 1 cm ingefær
          • Trin 14 af 18

            Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.

          • Trin 15 af 18

            Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen.

          • Trin 16 af 18

            Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 18

            Skær limen i både.

            • 1 lime
          • Trin 18 af 18

            Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.

            • Koriander til pynt
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            GoCook til verdens ende
            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 
             
            På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Fiskeboller:

              • 250 g. fiskefars
              • 1 cm ingefær
              • 1 forårsløg
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Kokossuppe:

              • ½ l vand
              • 2 dl kokosmælk (½ dåse)
              • 1 fiske- eller kyllingebouillon-terning
              • 2 limeblade (eller 1 citrongræs)
              • 1 gulerod
              • 1 rød chili
              • 2 forårsløg
              • 1 cm ingefær
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 lime
              • Koriander til pynt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 stor skål
              • 1 teske
              • 1 rivejern
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • Husholdningsfilm
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 tyndskræller
              • 1 tallerken
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Fiskeboller: Kom fiskefarsen i en skål.
              4. Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
              5. Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.
              6. Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.
              7. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
              8. Kokossuppe: Vask hænder.
              9. Hæld vand, kokosmælk, bouillon-terning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.
              10. Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.
              11. Skræl guleroden med en tyndskræller.
              12. Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken.
              13. Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen.
              14. Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.
              15. Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen.
              16. Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
              17. Skær limen i både.
              18. Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time
                GoCook til verdens ende
                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 
                 
                På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk. 
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 893 kJ / 213 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 29 %
                • Fedt: 58 %
                • Heraf mættet fedt: 10,5 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                Fiskeboller:

                • 375 g. fiskefars
                • 1 ½ cm ingefær
                • 1 ½ forårsløg
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Kokossuppe:

                • 7 ½ dl vand
                • 3 dl kokosmælk (½ dåse)
                • 1 ½ fiske- eller kyllingebouillon-terning
                • 3 limeblade (eller 1 ½ citrongræs)
                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ rød chili
                • 3 forårsløg
                • 1 ½ cm ingefær
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ lime
                • Koriander til pynt
              • Trin 3 af 18

                Fiskeboller: Kom fiskefarsen i en skål.

                • 375 g. fiskefars
              • Trin 4 af 18

                Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

                • 1 ½ cm ingefær
              • Trin 5 af 18

                Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.

                • 1 ½ forårsløg
              • Trin 6 af 18

                Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 7 af 18

                Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.

              • Trin 8 af 18

                Kokossuppe: Vask hænder.

              • Trin 9 af 18

                Hæld vand, kokosmælk, bouillon-terning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.

                • 7 ½ dl. liter vand
                • 3 dl kokosmælk (½ dåse)
                • 1 ½ fiske- eller kyllingebouillon-terning
                • 3 limeblade (eller 1 ½ citrongræs)
              • Trin 10 af 18

                Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.

                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ rød chili
                • 3 forårsløg
              • Trin 11 af 18

                Skræl guleroden med en tyndskræller.

              • Trin 12 af 18

                Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken.

              • Trin 13 af 18

                Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen.

                • 1 ½ cm ingefær
              • Trin 14 af 18

                Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.

              • Trin 15 af 18

                Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen.

              • Trin 16 af 18

                Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 18

                Skær limen i både.

                • 1 ½ lime
              • Trin 18 af 18

                Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.

                • Koriander til pynt
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                GoCook til verdens ende
                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 
                 
                På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Fiskeboller:

                  • 375 g. fiskefars
                  • 1 ½ cm ingefær
                  • 1 ½ forårsløg
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Kokossuppe:

                  • 7 ½ dl vand
                  • 3 dl kokosmælk (½ dåse)
                  • 1 ½ fiske- eller kyllingebouillon-terning
                  • 3 limeblade (eller 1 ½ citrongræs)
                  • 1 ½ gulerod
                  • 1 ½ rød chili
                  • 3 forårsløg
                  • 1 ½ cm ingefær
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ lime
                  • Koriander til pynt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 stor skål
                  • 1 teske
                  • 1 rivejern
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 tyndskræller
                  • 1 tallerken
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Fiskeboller: Kom fiskefarsen i en skål.
                  4. Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
                  5. Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.
                  6. Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.
                  7. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
                  8. Kokossuppe: Vask hænder.
                  9. Hæld vand, kokosmælk, bouillon-terning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.
                  10. Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.
                  11. Skræl guleroden med en tyndskræller.
                  12. Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken.
                  13. Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen.
                  14. Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.
                  15. Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen.
                  16. Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
                  17. Skær limen i både.
                  18. Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.