Kokoskage

Kokoskage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Kom kokos i din kage og fint vil det smage. Syrlige appelsiner giver en sirup så sød, server den som supplement til din kage så sprød.

        Nyd den med venner, og folk du kan li'. "Du er den bedste bager", vil de helt sikkert si'e.

        Opskriften er til cirka 12 stykker kage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1261 kJ / 300 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 53 %
        • Energiinformationen er per stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. smør
        • 100 g. sukker
        • 3 æg
        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 økologiske appelsiner
        • 3 spsk. kokosmel
        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 dl appelsinjuice
        • 50 g. sukker
      • Trin 3 af 23

        Stil smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 23

        Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den til 175 grader.

      • Trin 5 af 23

        Smør en springform (22-24 centimeter i diameter) med 2 spiseskefulde smør.

      • Trin 6 af 23

        Drys 1 spiseske hvedemel ud i formen.

      • Trin 7 af 23

        Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 200 g. smør
        • 100 g. sukker
      • Trin 8 af 23

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med smør og sukker. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Pisk mellem hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 9 af 23

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 10 af 23

        Drys melblandingen igennem en si ned i smør/sukker-massen.

      • Trin 11 af 23

        Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så den bliver ved med at være luftig.

      • Trin 12 af 23

        Tag et rivejern. Vask appelsinerne, og riv skallen på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde appelsinskal. Riv kun den orange del af skallen, så du ikke får det hvide med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skrællen af en appelsin.

        • 2 økologiske appelsiner
      • Trin 13 af 23

        Bland appelsinskrællen i dejen.

      • Trin 14 af 23

        Tag en citruspresser og en lille skarp kniv. Skær appelsinerne over, og pres saften af dem, til du har 1 deciliter appelsinsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en appelsin.

      • Trin 15 af 23

        Hæld appelsinsaften i dejen lidt af gangen. Rør rundt.

      • Trin 16 af 23

        Tilsæt kokosmel, og rør rundt.

        • 3 spsk. kokosmel
      • Trin 17 af 23

        Hæld dejen i springformen. Sæt springformen på bageristen i ovnen, og bag kagen i cirka 45 minutter.

      • Trin 18 af 23

        Når der er cirka 10 minutter tilbage af kagens bagetid, kan du gå i gang med appelsinsiruppen. Husk at holde øje med kagen imens!

      • Trin 19 af 23

        Tag en lille gryde. Hæld appelsinjuice og sukker i gryden, og varm det op.

        • 1 dl appelsinjuice
        • 50 g. sukker
      • Trin 20 af 23

        Kog appelsinjuice og sukker til en tyk sirupmasse. Rør jævnligt i gryden.

      • Trin 21 af 23

        Sluk for kogepladen, og gryden væk fra varmen. Stik en kniv ned i midten af kagen for at se, om den er bagt færdig. Hvis der sidder rå dej på kniven, skal kagen bages lidt længere tid. Når kagen er færdig, så prik huller i hele kagen med en gaffel, og hæld appelsinsiruppen ud over kagen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 22 af 23

        Pynt kagen: Skræl en appelsin, og del den i både. Læg bådene ud over kagen i et flot mønster. Drys med kokosmel.

      • Trin 23 af 23

        Så er kagen klar til servering! Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kom kokos i din kage og fint vil det smage. Syrlige appelsiner giver en sirup så sød, server den som supplement til din kage så sprød.

        Nyd den med venner, og folk du kan li'. "Du er den bedste bager", vil de helt sikkert si'e.

        Opskriften er til cirka 12 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør 
          • 100 g. sukker
          • 3 æg
          • 200 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 økologiske appelsiner 
          • 3 spsk. kokosmel

          Til formen:

          • 2 spsk. smør 
          • 1 spsk. hvedemel

          Appelsinsirup:

          • 1 dl. appelsinjuice
          • 50 g. sukker

          Pynt:

          • 1 appelsin 
          • 1 spsk. kokosmel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 bagerist
          • 1 springform
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 mellem skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Stil smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.
          4. Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den til 175 grader.
          5. Smør en springform (22-24 centimeter i diameter) med 2 spiseskefulde smør.
          6. Drys 1 spiseske hvedemel ud i formen.
          7. Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          8. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med smør og sukker. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Pisk mellem hvert æg.
          9. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          10. Drys melblandingen igennem en si ned i smør/sukker-massen.
          11. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så den bliver ved med at være luftig.
          12. Tag et rivejern. Vask appelsinerne, og riv skallen på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde appelsinskal. Riv kun den orange del af skallen, så du ikke får det hvide med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skrællen af en appelsin.
          13. Bland appelsinskrællen i dejen.
          14. Tag en citruspresser og en lille skarp kniv. Skær appelsinerne over, og pres saften af dem, til du har 1 deciliter appelsinsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en appelsin.
          15. Hæld appelsinsaften i dejen lidt af gangen. Rør rundt.
          16. Tilsæt kokosmel, og rør rundt.
          17. Hæld dejen i springformen. Sæt springformen på bageristen i ovnen, og bag kagen i cirka 45 minutter.
          18. Når der er cirka 10 minutter tilbage af kagens bagetid, kan du gå i gang med appelsinsiruppen. Husk at holde øje med kagen imens!
          19. Tag en lille gryde. Hæld appelsinjuice og sukker i gryden, og varm det op.
          20. Kog appelsinjuice og sukker til en tyk sirupmasse. Rør jævnligt i gryden.
          21. Sluk for kogepladen, og gryden væk fra varmen. Stik en kniv ned i midten af kagen for at se, om den er bagt færdig. Hvis der sidder rå dej på kniven, skal kagen bages lidt længere tid. Når kagen er færdig, så prik huller i hele kagen med en gaffel, og hæld appelsinsiruppen ud over kagen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          22. Pynt kagen: Skræl en appelsin, og del den i både. Læg bådene ud over kagen i et flot mønster. Drys med kokosmel.
          23. Så er kagen klar til servering! Velbekomme.